her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



7.01.2010

ALLAH'IM NASIL BİR ACI BU?

Yanıyorum Allah’ın yanıyorum. Nasıl bir acı bu? İçim, dışım her yerim yanıyor. Allah’ım dermanı yok mu? Allah’ım niye verdin ki bana bu acıyı? Ne günah işledim sana. Bilmeyerek kimimin canını yaktım ki bana bu acıyı verdin.

Öleceğim günü söyleseydin bana ama bu acıyla imtihan etmeseydin.
Dışarıda hava karanlık. Düğün var sokakta; her yer kalabalık. Ama benim gözümden yaş bile akmıyor. Bağırıyorum kimse duymuyor. Üstümü başımı yırtıyorum. Çırılçıplak kalıyorum kimseye aldırmadan, yine de acım dinmiyor. Beni yakan ateş sönmüyor.


Küçük kızım koltukta uyuyor. Oğlumu bakkala yolluyorum sakız alsın diye başka bir arkadaşıyla birlikte. Bir daha geri gelmiyor. Oğlum yer yarılıyor içine giriyor. Berkayy! Berkayy! Yok! ses yok! Duymuyor beni. Gelmeyecek, gelmeyecek.

Güzel gözlü, güzel kirpikli oğlum. Çok konuşan hiç susmayan yaramaz oğlum. Nerdesin? Annem ne olur gel. İki çocuk getirdiler yanıma ben yırtınıp ağlarken. Biri kız bir erkek. Güler yüzlü zayıf iki çocuk. Al dediler bana al. İkisine’ de sen bak bundan sonra. Merhem olurlar yarana. Dünyayı da getirseniz önüme ben oğlumu isterim. Dışarıda ki o düğün kalabalığına attım kendimi. Alabildiğince bağırıyorum. Ama sesim çıkmıyor. Kendim bile duyamıyorum sesimi.

Can acısıyla, kalbim sıkışıpta ben ölmeden, uyandım kan ter içinde uykumdan. Açtım gözlerimi yarı rüyada. Kızım yatıyor yatağımın ortasında en solunda da eşim. Rüyamda çıkmayan sesim. Artık özgür. Ağlıyorum. Hıçkıra, hıçkıra. Yine sesimi duyan yok. Her kez horultu da. Ama olsun kendim duydum ya sesimi bu defa.

Uyuyamadım daha. Uyumak tekrar aynı yerden başlamak istemem bir daha. Korktum oğluma bakmaktan odasında, Ya yerinde yoksa. Ya bu bir kabuz değilse. Mutfağa girdim. Bir sigara yaktım. Uykulu gözlerle ağladım.
Sonra bir çıtırtı duydum arkamda. Hemen akabin de bir ses.


‘’Anne! Çişim geldi’’
Bu oğlumun sesiydi. Fırladım yerimden. Ben cesaret edip onun yanına gidememiştim ama o sanki sesimi duymuş yanıma gelmişti. Öptüm kokladım. Tuvalete götürdüm. Sonra uyku kokan mis yatağına geri yatırdım. Oğlum yanımdaydı. Gitmemişti…


Kaybolmamıştı bir yere. Ve bu kötü bir kâbustan öte değildi.
İşin gerçeği gece yatmadan önce rahatsızdım. İlaç aldım. Sonra uzunca bir müddet uyuyamadım. Bir gerginlik, bir telaş vardı üstümde anlamını ve sebebini bilmediğim. Uykuya daldım zar zor. Bu kâbus bekliyormuş beni kapıda bir Azrail gibi. Yakaladı uykumun en derin halinde. Çarptı, savurdu, acıttı, ağlattı, yaktı.


Ve kendime geldiğimde içimden şu dualar geldi.
Allah’ım. Beni evlat acısıyla sınama.
Allah’ım Para, pul, şan, şöhret, zenginlik hiçbir şey istemiyorum. Ben yalnız çocuklarımı istiyorum.


Onların büyüdüğünü bana görmeyi nasip et Allah’ım.
Hiç kimseye, düşmanıma dahi bu acıyı yaşatma.
Evlat acısı ile imtihan ettiklerinin yanında sabırlarını eksik etme Yarabbim.
Saat: sabahın 5:30’u. Sabah 4:00’de fırladım uykumdan. 4:30’da oturdum koltuğa başladım yazmaya.


Şimdi biraz açıldım. Ama bu etki tüm gün peşimde olacak. Anlayacağınız arkadaşlar. Bu gün Siyah Kelebekten kimseye hayır gelmez.
İyi sabahlar.

17 yorum:

nehircce dedi ki...

İpek yüreğim ağzıma geldi gerçek sandım önce :(( Aminn Allah onları bize bağışlasın yokluklarını değil gün,an bile düşünmek istemiyorum..

Pabuc dedi ki...

Amin...Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın...

ESMANUR dedi ki...

amin arkadaşım amin kurban olduğum rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin çok şükür o kötü rüyadan uyanmışsın.

böyle rüyalar gördüğünde ayetel kürsi oku inşallah yüreğine farahlık gelir ve rahatlarsın sevgiyle kal.
http://esmanur-sevgiyedair.blogspot.com/

Nilgün Komar dedi ki...

canım benim.. bir daha göstermesin allahım böyle kabuslar..
çocuklarınla huzurlu bir hayat diliyorum sana..
suya bak anlat aksın gitsin.. bir daha da geri gelmesin kabuslar..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım önce ellerim buz gibi oldu. D
edim herhalde başkasının duygularını yazıyor üzüztüsünü paylaşıyor. Sonra yok dedim bu ipeğin sıkıntıs. Çok daha kötü oldum. Sonra sonlarına doğru ilahi dedim ve kızdım sana.
Yüreğimi ağzıma getirdin arkadaşım.
Çok korktum ya...
Allah iyiliğinizi versin emi...
Allah göstermesin canım
Sevgilerimle

haykırış dedi ki...

Sayın Siyah Kelebek,
Duana amin diyorum Evet Rabbim hiç bir Anne ve Babaya evlat acısı yaşatmasın lakin korkunç kabusu öyle bir akıcı dille anlatmışsınız ki okudukça sarstı nihayetinde kabus olduğunu okuyunca rahatladım eminim tüm okuyucular yazının ilk kısmında sarsılmışlardır. Tersinden başlayıp yazsaydınız bu denli üzülmezdik, o zamanda yazı yazı olmaktan çıkardı :-)) Neyse ki kabusu tatlılıkla sonlandırmışsınız.
Yuvanızda yavrularınızla mutlu mesut yaşamanızı diliyorum.
Allah çocuklarınızı bağışlasın acılarını tattırmasın.
Saygılarımla

MAVİ TUTKU dedi ki...

Off ne yaptınız siz siyah kelebek..
Satırlarınızı okumaya başladığımda allahım bu rüya olsun demeye başladım, şükür ki öyle de çıktı.
Aminn aminn aminnn diyorum, allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Yazdıklarınızı okurken dahi içim doldu. Allah çocuklarınızla birlikte sizlere güzel günler nasip etsin. Böyle güzel aile ortamı çok fazla yok.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Nehirce: korkma bitanem herşey bir kabustan ibaret

Papuç: Amin.. teşekkür ederim.

Esmanur: Allah razı olsun canım okudum okudukça açıldım sağ ol varol...

Çelebi74: Canım sonsuz teşekkrüler desteğinde dolayı..

Haykırış abi: Abi senide üzüyoruz bu tür yazılarla valla üzülüyorum yeminle bak. Ama yazarlık bu işte istesende. istediğin yerden başlayaöıyosun yazamaya. En kötü halimizde bile. anlatım diline özen gösteriyoruyuz. bu benim başımdan geçen kötü kabusta bile. Sürükleyebilsiysem sizi hem üzülüyorum hemde kendimi anlatabildiğimden solayı mutlu da oluyorum. iyi dilkelriniz için çok teşekküreler Allah size de acil şifalar versin. Sikkat edin kendinize.

Onuncu köyün adamı: Sağ olun efendim yanımda olduğunuz ve içime su serptiğiniz için çok teşekkrüler.

Tijen: Haklısın kızmakta belkide. bir çok kişini kalbi ağzına gelmiş. Ama varya ben kömür bağladım. İşte bizde yazı yazmaya gönül vermiş insanlar, kendi başımızdan geçen olayı bile böyle sarsıcı bir şekilde anlatabiliyoruz. tıpkı yaşadığpımız gibi egemeni öp benim için senide öpüyorum canım Çok teşekkür ediyorum

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

kötü bir kabus gördüm uyandım bir baktım dostlarım yanımda hepinize selam olsun. Allah razı olsun. Sayenizde toparlandım kendime geldim. Teşekkür ederim hepinize.

icimdeki yolculuk dedi ki...

offf ay nasıl kötü oldum yaa:(( gerçek sandım..kötü bir kabusmuş.amin canım ya kimseye göstermesin.

NEFİSE dedi ki...

Oooofff..içimi şişirdin ya hu.. çok fena gerçek zannettim önce...neyse...rüyaymış..

mutfakcini dedi ki...

Ah canımm.Sabahın erken saatlerinde okudum yazını..Dün..6 gibi.Yarı uyur yarı uyanık.Yarı gece yarı sabahtı..Ama acı tamdı.Ben de sık sık görürüm böyle kabuslar.En değerlilerimiz çocuklarımız,o yüzden en çok onları kaybetmekten korkuyoruz di mi.Düşüncesi bile inanılmaz korkunç.Allah acılarını göstermesin ,hiç bir şekilde.Uzun sağlıklı ahyırlı ömürler versin hepimizinkine.Bak yien okudum yine nefesim kesildi.Sevgiler canım..

NoEngel dedi ki...

Merhaba Siyah kelebek,
Allah kimseye evlat yokluğu,acısı göstermesin.Düşünmesi bile ne kadar kötü birşey.Aslında çocuklarına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olarak bu rüyayı görmüşsün.Bazen değer verdiğin şeylerin o kadar etkisinde kalınıyor ki, kötü rüyalar görmene sebep oluyor.Hepimizin başına zaman zaman bu tür rüyalar geliyor.Yalnız değilsin arkadaşım.Allah hepimizi bu tür kötülüklerden korusun.Hayırlı cumalar dilerim.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

canım öyle çok beğenerek okuyorum ki yazılarını Allah ilhamını senden eksik etmesin.hep mutlu ol emi.inşallah yeniden karşılaşır muhabbet ederis cnm

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

canım birde evlat çok başka bişey.Allah kimseyi evlat ile sınamasın.Rabbim onları korusun.Ne güzel yazmışsın ne şan şçhret para onlar herşeyimiz.Rabbime emanet olsunlar.

ramazan dedi ki...

babam 19 yaşında vefaat ettikten sonra,babaannem uzun yıllar iç gömleği olarak kıldan örme bir giyecek giymiş.acısını dindirememiş.evlat acısını kimseye vermesin.yazıyı okumaya başladığımda ürperdim.bereket rüyaymış.

Adsız dedi ki...

Yazıya ilk girişiniz, gerçek yaşanmış bir hikayenin girişi gibiydi, üzülmeye başlamışken, rüya olduğunu anladım da, ben de en az sizin kadar ferahladım. Öyle güzel anlatmışınız ki, gerçek gibiydi.

Evet, Yüce Mevla hiç kimseye evlat acısı vermesin efendim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.