her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



22.01.2010

BAHTİYAR


Bahtiyar…
Gözün mü?
Gönlün mü?
Ruhun mu Bahtiyar?
Bahtiyar mısın gerçekten?
Yoksa adının yalancısı mısın sende?
Gönlün yarda mı?
Aklın diyarda mı Bahtiyar?
Bahtına mı ağlarsın?
Yoksa yarana mı yanarsın Bahtiyar?
Kimlerin tahtına kuruldun?
Kimlerin bahtından kovuldun bahtiyar?
Gençken bahtiyardın belki,
Şimdi sende ihtiyarladın be bahtiyar.
Bahtı yar…
Bahtı diyar…
Bahtiyar.


Yazan: Siyah Kelebek.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Efendim, bloğuma gösterdiğiniz ilgi ve ziyaret ile bloglarımızı daha bir anlamlı kılan o güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

İnsan ne için yazar, paylaşmak için. Bu yazdığınız şiir olabilr, anı olabilir, bir öykü olabilir. Eğer yazdığınız şeyler paylaşılmamışsa, o yazılan her neyse hiç yazılmamış sayılır. Bu blog dünyasında insanlar üretiyorlar, yazıyorlar ve paylaşıyorlar. Ne güzel. Biz de tabi bu güzellikler için buradayız. Elimden geldiği kadar, ben de yazılanlara bir anlam ve değer katmak için paylaşmaya çalışıyorum.

Bahtiyar konulu şiiriniz de bir harika. Şair imgelerle düşünür ve eğretilemeyi sistemli olarak öyle bir ustalıkla kullanır ki, kavramsal düşünce imgelerle örtülür. Okuduğum şiirlere bakarım, okuduğumdan birşey anlıyabiliyorsam, o şiiri her yönüyle incelerim. Şiir yazmaktan çok, yazılmış şiirleri incelemeyi seviyorum. Yani bir şiir eleştirmeni olmak istiyorum. Bu zamana kadar kimin şiirini inceleyip eleştirdiysem kapıları yüzüme kapattılar. Yani şiirlerinin eleştirilmesini istemeyenler daha çok. O nedenle ben de artık şiiri okurum ve eleştirimi kendime saklarım.

Siz bu şiiri öyle güzel yazmışınız ki, Bahtiyar'a soruyorsunuz "senin neren bahtiyar?" diye. "Gözün mü, gönlün mü, ruhun mu?" Arkasından gerçekten bahtiyar olup olmadığı, yoksa adının mı yalancısı olduğu vurgulanıyor. Bir harika, kullandığınız simgeler, eğretilemeler öyle ustaca kullanılmış ki, insanın kafasında hiç soru işaret bırakmıyor ve çok kolay anlıyorsunuz. Şiir de benve o çok önemli şiir kolay anlaşılacak ama insanı düşünmeye sevk edecek.

Ben sizin bu şiiriniz için daha çok şeyler yazabilirim ama, herşeyi biraz da tadında bırakmak lazım. Tek kelimeyle HARİKA bir şiir olmuş. Kaleminize, gönlünüze ve yüreğinize sağlık efendim.

mutfakcini dedi ki...

Ahh ahh.Ne sen sor ne ben söyliim.Yüreğine sağlık canım,harika olmuş.Kim acaba gerçek anlamda bahtiyar..Bu arada kabule dersen seni mimledim,bu sefer ki kurbanım sensin :))

Adsız dedi ki...

Bahtiyar'ın resmine değinmeyi unuttum. Onun nedenini de söyleyim mi size! Şiirinize yorum yazmak için tıkladığımda, proğram beni şablonun arayüzünden çıkartıyor ve tam sayfa yorum yazma penceresine götürüyor, yorum yazma seçeneklerinde "pop up pencere" ya da "katılaştırılmış kayıt" seçenekleri olursa, şablonun arayüzünden çıkmadan, hem yorumu yazabiliyorsunuz hem de takıldığınız bir yer olunca aşağı ya da yukarı kaydırma yolu ile tekrar muhatabı olduğunuz yazı ya da resme yorum alanını terk etmeden ulaşabiliyorsunuz. Belki bu tam pencere seçiminde bir kolayı vardır ama, ben bu seçeneği kullanmasını bilemediğim için de zorlanıyor olabilirim.

Bahtiyar resmi için seçtiğiniz resim de çok güzel ve ilginç. Bahtiyar'a yakışan bir insan portresi. Bu resme bakarak çok güzel şiirler üretilebilir, sizin yaptığınız gibi. Mükemmel bir seçim sizi tebrik ederim.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Recep Altun: Efendim ne diyeceğimi inanın bilemiyorum. çok duygulandım. Amatörce yazdığım bu şiirlere ne kadar güzel yorumlar yazıyorsunuz. Beni çok sevindiriyorsunuz efendim. Çok teşekkür ederim. Yazan elleriniz dert görmesin.

Bu yorum sayfası konusunda hemen düzeltme yapacağım ilginize sonsuz kere bteşekkürler.

Ebruli: Çok teşekkür ederim beğenen yüreğinize yorum yazan ellerinize sağlık Canım.. Demek bu seferlik kurban benim. E neyapalım gelelim bari :)

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

bahtiyar güzel bahtiyar
diyarbakırlı olan bahtiyar
suçu saz çalmak olan bahtiyar..
yari bahtsız olan bahtiyar!
emeğine sağlık güzel dostum
çok güzel olmuş çok..

sağlıcakla...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

"Bahtı yar…
Bahtı diyar…
Bahtiyar. "

Çok güzeldi ya yüreğine sağlık...o kadar çok olduklarına inanıyorum ki,bahtı yar, bahtı diyar ama yinede bahtiyar olanların.

"kimseyle konuşmaz, dal gibi titrerdi;
çocukça sevdiği çiçeğini sularken.

diyarbakır'lıymış, kod adı: bahtiyar.
suçu saz çalmakmış, öğrendiğim kadar."

Sevgiyle...

Unknown dedi ki...

sevgili ipek ya bende bir sorun var ki okunmuyor sen birkaç saniye dedin ben tam yarım saat bekledim yinede okuyamadım,neyse yinede çok güzel olmuş facede okudum artık.eline yüreğine sağlık sevgili dostum.

ramazan dedi ki...

bahtı, güzele yar olanlardan olunuz.

Newbahar dedi ki...

Yorum gönder kısmına tıklamak için gözüme çarpan bir kelime beni şaşırttı.
Recep babanın yorumlarına verdiğiniz cevapta ''amatörce yazdığım şiirler'' diye bir cümle gördüm.
Zannetmem. Bir isimle bütünleşen karakter analizi ancak amatörlükten çıkmış bir kalemin elinde böyle okunulası bir şiir olabilir.
Sizi samimiyetle kutluyorum.
Sevgiler

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Güneşin oğlu: Teşeküür ederim dostum. Nr yalan söyleyeyim ben bir Ahmet kaya hayranıyım. onun şarkılarını, yorumunu çok seviyorum. Bu şiirde aslında daha yeni dilime dolanan Adı bahtiyardan esinlenmmedir. Sevgiler dostum.

Dalgaları aşmak: Evet ya! Bahtı yar!
Bahtı diyar
bahtiyar.
Çokk var var böyle bahtı kara bahtiyarlar. Yorumun için çok teşekkürler.

Ramazan hocam: AMinnnnnnnnnnnnnnn...!!!

Newbahar:Gerçekten amatörce :) ama işliyorsam yüreğinize ne mutlu bana çok teşekkür ederim o değerli ince zarif yorumuna.:)

Lekadro: Teşekkür ederim arkadaşım önemli değil sen saten faceden ulaşıyorsun yazılarıma gerisi tefferuat.

Ateş Böceği dedi ki...

Ne çok bahtiyR Var değilmi etrafımızda ..Ve Ahmet kayayı dinledim şimdi bu şiirin üzerine çok güzel gittii bee Kelebemmm :))

Yüreğine sağlık..