her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



24.01.2010

Ebruli mim -1-


Sevgili canım Ebruliciğim beni 2 mim ile mimlemiş. Ben mimleri çok severim. Kendi yazdığımız öz yazılarımıza biraz olsun mola verdirir mimler bize. Kendimizi denememizi, kendimize dönmemizi ve kendimize sorular sormamızı sağlar. Aslında bir çok kişi sevmez mim cevaplamayı ama bence faydalı yönleri de vardır. Ama bazı mimler vardır ki, bizi biraz düşündürür. Ve o konu hakkında bilgi yetersizliğimizin olduğunu fark ederiz.

İşte o mimlerden bir tanesi de beni buldu yani kurban bu defa benim. Ama azmettim başaracağım.

Ebruli’nin bana yolladığı bu mim siyaset ve politika içerikli. Aslında hepimiz bu ülkede yaşan bir Türk evladı olarak, politika ve siyaset konusunda bilgimiz yoksa bile en azından bir görüşümüzün olması gerekir.

Efendim bende hiç kopya çekmeden, kendimi fazla kasmadan, kendimi deneyerek elimden geldiğince, kalemimin yazdığınca bu soruları yanıtlamaya çalışacağım. Hatam olursa af buyurun efendim.

1-Dokunulmazlık kaldırılması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Dokunulmazlık kaldırılmalı, kaldırılmalı ki kimin ne olduğu ortaya çıkmalı. Gerektiğinde başbakan dahil bütün Millet vekilleri yargı önüne çıkabilmelidir. Eğer ispatlanmış bir suç varsa ortada bu ülkede herkes yargılanmalıdır. Yani dokunulmazlık kaldırılmadır.

2-Seçim barajı kaldırılmalı mı? Neden?

Cevap: Bence kaldırılmalı. Ülkemizde maalesef çok sayıda parti var. Ve gün geçtikçe artan bir parti trafiği var. Ve her partiyi tanıyamıyoruz. Partileri daha yakından tanımamız için, faaliyetlerini daha iyi öğrenebilmemiz için seçim barajının kaldırılması gereklidir.

3-Adayların belirlenmesinde nasıl bir yol uygulansın.

Cevap: Adayları ister halk seçsin ister Başkan, ister, Başbakan öncelikler sıkı bir denetim gereklidir. Eğitim bilgi, kültür donanımı olması şarttır. Artık bu ülkede dayı oğlu, amca oğlu dönemi bitmelidir. Bu ülkede hak eden kişi hak eden parti aday olmalıdır. Bunu da ancak halk bilir halk seçsin diyemeyeceğim çünkü Türk halkının kafası da çok karışmıştır.

4-Yargı bağımsızlığı sizin için ne anlam taşıyor?

Cevap: Bizim ülkemizde maalesef yargı tam anlamıyla işlemiyor. Ağır suçlar işleyenler az ceza görürken, suçu hafif olan ise tam tersine en ağır cezayı görüyor. Bazı yerde duygusal ve vicdani kararlar uygulanırken bazen de çok katı ağır şekilde yargılamalar olmaktadır. Ama 12 Eylül döneminden bu yana çok değişiklikler olmuştur yargıda. Umarım daha bağımsız, daha adaletli bir yargı sistemi oluşur.

5- Beşinci soruyu mim kuralı gereği bizim düzenlememiz gerekiyormuş işte kendi hazırladığım soru. Bu soru mimlediğim bloglara.Onlarda kendi sorularını hazırlayacaklar tabiki.

Ülkemiz de ki büyük sorunlarda biriside, uyuşturucu konusudur.
Gençlerimiz gözümüzün önünde ölmekteler. Ve gelecekteki çocuklarımız da büyük bir tehdit altındadır. Ülke polisimiz bu konuda yetersiz kalmaktadır. Devlet büyüklerimiz uyuşturucu terörüne hâlâ bir çözüm bulamamıştır. Siz, Millet Vekili olsaydınız uyuşturucu terörüne köklü olarak nasıl bir çözüm bulurdunuz?

Efendim bu mimi de böylece bitirmiş oldum. Eleştirilere tamamıyla açıktır.

B u arada Ebrulini hazırladığı soruya da cevap vereyim.

Askere Sivil Yargı yolunu açan düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi hakkında ne düşüyorsunuz?
diye sormuş ebruli

Bende bu soruya tam isabet diyorum. Doğru bir karardır. Askerimiz Sivil ile bir konuma getirilmeye çalışılıyor. Bu çok saçma bir şeydir. Yasa düzenlemesinin iptal oluşu doğru bir karardır.

Efendim bu mimi yerine getirdim. Ama bu mim’in kuralları var.

1- Mim’i gönderen bloğa link veriyorsunuz.
2- 3 kişiyi mimliyorsunuz ve bloğuna not bırakıyorsunuz. Daha önce bu mimi yapmamış blogları seçmeye özen gösteriyorsunuz.
3- Mimlediğiniz bloğların linkini de vermeyi unutmuyorsunuz.

Efendim bende araştırdım. Bu mimi kime paslasam acaba diye

Güneşin oğlu

Onuncu Köyün Adamı

Ramazan Işık /Hayata Dair

Bloglarını seçiyorum eğer kabul ederlerse çok memnun olacağım şimdiden kolay gelsin diyorum. Saygılar sunuyorum.

9 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

siyaseti hiç sevmem ama baş üstüne..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Bendeeeeee :)

mutfakcini dedi ki...

Kurbancım,teşekkürler canım :)Geçmiş olsun ;)

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

mim en kısa sürede yayınlanacaktır ,
kelebek dostum,
konu benlik giydireyim biraz duygular depreşmişken tam zamanında geldi bu mim (:
sağlıcakla

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Ebruli: ne vijdansızsın yaaaa :))) Yinede teşekkürler. canım çıktı be düşünmekten. kopya çekmeyecem yardım almayacam diyr. İşte haberleri izleyerkten bilgim dahilinde çıktı bişeyler. :)

Güneşin oğlu: Eh dostum merakla bekliyorum bende. sende sağlıcakla kal ::)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kim pes ederse etsin, Pes etmek bana göre değil sevgili siyah Kelebek..özlemlerim hasretlerim için nelere katlandığımı bir ben bilirim bir Allah. Hayat veya insanlar nankörlük etmiş olabilir, saçmalık vefasızlık etmiş olabilir, gün yeniden doğdukça herşey doğabilir..şans...
Teşekkür ederim yorumun için..

Adsız dedi ki...

guzel bır mım olmus.sevgılerımle kelebegım.

ramazan dedi ki...

mim için teşekkür ederim.
görüşmek üzere,hoşca kalın.

Adsız dedi ki...

Ziyaretinize ve yazdıklarımızı daha bir anlamlı kılan, güzelleştiren ve değer katan o güzel yorumunuza çok teşekkür ederim.

Tabi efendim, bundan böyle bir daha asla hiç sormanıza gerek yok, dilediğiniz yazı ya da şiiri alıp, dilerseniz müziği ve rsmiyle birlikte, nasıl kendinizce uygun görürseniz dilediğinizi yapabilirsiniz. Bilakis memnun olurum. Yazdıklarımız adı üstünde paylaşılmak içindir, bence paylaşmanın yeri ve yurdu sabit değildir.

Tekrar teşekkür ederim efendim, saygılarımla...