her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



10.11.2010

ULU ÖNDERİM

Ben umutsuz değilim. Ulu Önderim'e, Atam'a karşı boyunum bükük değil. O'na karşı bir utanç duymuyorum. Ayrıca ben bu ülkenin geleceğinde de umutsuz değilim.
Bu ülkede, Bayrağımız dalgalanıyor, Dolma Bahçe dolup taşıyor, Atamız yine Anıt Kabir'de göz yaşları içinde anılıyor. Ona saygı çok büyük. O bir insandı. Etten ve kemikten yaratılmıştı. O bizim gibiydi. Tek farkı Çok özel yaratılmıştı. Zekası, görüşü, fikirleri, kalben ve fikren güçlü oluşu, azim ve kararlılığı, her değişime açık oluşu. Bu saydıklarıma sizlerde bir çok vasıf ve özellik ekleyebilirsiniz. Koca bir ülke ona hayran. Bu sebebsiz olamaz. Hatta bu tartışılmaz.

Şunuda söylemek isterim ki, Bu bayrak halâ dalgalanıyorsa, Cumhuriyetimiz ve diğer bayramlarımız halâ coşkuyla kutlanıyorsa, bunu önce Atamıza ve sonra Milliyet'çi, Atatürk'çü Ulusumuza borçluyuz. Atamıza karşı elbet yanlışlarımız kusurlarımız olmuştur. Görevlerimizi tam olarak yerine getirememiş olabiliriz. Ama ona sevgimiz tamdır.
Az öncede dediğim gibi o bir insandı. Sevenleri olduğu gibi, sevmeyenleride vardı. Ve halâ da var. Ama Sevenleri her geçen gün artmakta. onu seven sayan, tanıyan, Onun izinden gitmek için yeni yeni adım atmaya başlayan minicik yürekler var.

Çocuklarımız var. Onun izinden gitmeye yürekli nesiller yetşiyor. Her kitapta Atamızın resmi var. onu her gün anıyoruz ve hatırlıyor ve çok seviyoruz. Yaratılışımızın acı gerçeği ölüm, elbet hepimize uğrayacak. Önemli olan ölmek değildir. Öldükten sonra arkanızda iz bırakmak önemlidir. Atamız öyle izler bıraktı ki, biz o izleri takip etmekteyiz. Yolumuz şaşırsada, istikametler azalsada, hedefimiz çatllaşsada biz Türk Milleti olarak he zaman onun İzindeyiz.

Atamız Türk Milleti için ne güzel bir telaffuzda bulumuş ''Aziz Türk Mİlleti'' diyerek
Bu söze layık olmak çok zor. Altından kalkmamak, Aziz Türk Milleti olabilmek yada kalabilmek...

Ben bu Aziz Türk Milleti'nin bir evladıyım, Aziz bir Türk olabilmek için elimden geleni yapıyor ve evlatlarımı ona göre yetiştiriyorum. Umutsuz, mutsuz, çaresiz değilim. Onu yaşamayı, yaşatmayı bir görev biliyorum.
Ulu Önderim'i Saygı ile, Şükran ile, Ve büyük bir özlemle anıyorum.

Ruhun şaad olsun ATAM...
ULU ÖNDERİM SEN HER DAİM KALBİMİZDESİN...

6 yorum:

haykırış dedi ki...

Sevgi, saygı duyarak özlemle anıyoruz.
Ruhu şâd olsun.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 72. yıldönümünde onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, Yüce Allah'tan ona rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ediyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar; tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu ve güzel bir bayram geçirmenizi can-ı gönülden dilerim.

NoEngel dedi ki...

Merhabalar,
Uzun bir aradan sornra bir bayram vesilesiyle bloğunuza uğradım.Sizin ve sevdiklerinizin bayramını kutlar, mutlu bayramlar dilerim.

nehircce dedi ki...

Nerelerdesin ??Herşey yolunda mııı ??

haykırış dedi ki...

Sevgili karakız kardeşim,
İki haftadır yoksunuz merak içerisindeyiz lütfen bir ses verir misiniz..
Sevgi ve saygılar