her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



11.12.2009

KAPATMAK ÇÖZÜMMÜ?

Türk Siyaset Tarihinden, bir siyasi parti daha silindi. Bu beklenen bir şeydi. Yıllardır, kürt kökenli siyasi partilerin ve yasa dışı örgütlere bağlı olan, gerek şeriatçı partiler, gerekse pkk destekli partiler kapatıldı. Şu zaman’a kadar yaklaşık 25 partinin kapatıldığını izledik ve şahit olduk. Yıllardır kapatılan partilerin, Demokrasi ve Cumhuriyet adına nasıl bir gelir sağladığını çözmüş değilim.
Ülkemize, Devletimize, Askerimize, Bayrağımıza düşman olduğunu bildiğimiz, terör örgütü bağlantısı olan ve sempatizan oldukları açık ve bariz bir şekilde görülen bir partiyi meclise alanlar, şimdi sanki bir çözüm olacakmış gibi kapatıyorlar. Ve biliyorlar ki kapatılan her partinin yerine paravan bir parti kurulacak.
Türkiye maalesef kapatılan siyasi partilerin mezarlığı olmuştur. Ve bu hiçbir çözüm getirmemiştir. Hiç yapılmaması gereken bir şey, en son yapılıyor. Ve kapatılan her partinin yerine yenisi açılıyor. Bundan sonrada bu devam edecektir. Bir komedi sahnesi oynanıyor. Gözümüz boyanmaya çalışılıyor. Ölen 7 askerimizin ardından, ortalığı sakinleştirmek için oynanan bir oyun bu.
Parti kapatmak sizce bir çözümüdür? Bence değil.
Cumhuriyetimize, Bayrağımıza, Vatanımıza, Askerimize kara leke getirmeye çalıştıklarını bildiğimiz, parti ve partilerin hiç açılmaması ve Meclis’e hiçbir şekilde alınmaması gerekiyor. Buna kökten bir çözüm bulunması gerekiyor.
Bundan sonra ülkemizi ne gibi olaylar ve gündemler bekliyor yakından takip edip izleyeceğiz. Maalesef ve maalesef hep izleyici olarak kalacağız.

Yazan Siyah kelebek…

5 yorum:

alp aslan dedi ki...

Allah sonumuzu hayır etsin..
Bize acilen Atatürk gibi bir lider daha lazım...
iyi geceler dilerim.

icimdeki yolculuk dedi ki...

medya varya bu medya nasıl kışkırtıcı sokaklar ne olacak deyip deyip insanları resmen teşvik ediyorlar yaa deli oldum..evet sadece izliyoruz be siyah kelebek:((

Sihirli Yazılar dedi ki...

Evet, yerine mutlaka yenisi kurulacaktır ve evet, bu kapatma kararı, 7 şehit olayından sonra insanları yatıştırmak adına alınmış gibi görünüyor. Her iki düşüncene de katılıyorum canım. Sevgiler.

erkan bal dedi ki...

korkulan şudur... iyileşme, demokratikleşme vs yolunda bir çok adımlar atılırken belirli zaafiyetler ortaya çıkar ve bir gün bir seçim olur seçimi "hitler" kazanır. Sonrası malum... o yüzden kapatmak çözüm değildir ancak kapatmadan mağdur olduğunu söyleyenlerin de hal ve hareketlerine çeki düzen vermelerinde sayısız faydalar vardır. her oyun kendi kurallarını koyar, demokrasi oyununda da şiddeti övemez, meşrulaştıramazsınız...

Yasemin Ünsal dedi ki...

Kapatmak tek başına çözüm değil. Terörle mücadele çok boyutlu bir mücadeledir. Ancak o partinin de kapatılmayı hak ettiği bir gerçektir.

Bir partinin mensupları her fırsatta bölücü söylemde bulunuyorsa, millete büyük acılar yaşatmış terör örgütünün sözcülüğünü yapıyorsa, o parti kapatılmalıdır.

Sizi bilmem ama o adamların mecliste attığı her adım bana zulümdü...