her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



12.04.2010

ANNEMM



Sagır ve dilsiz bir anneden doğan 10 kardeşin en sonuncusuydu annem
Ben ilk gözlerimi açtıgımda ve annemi ilk gördüğümde 14 yaşındaydı daha... saçları iki yandan örülmüş sanki bir ilkokul talebesiydi. Ben annemden önce büyüdüm o çocuk kalmıştı çünkü daha çocuk olmadan evlenmiş anne olmuştu,

Daha kendi büyümeden, saçlarının örgüsü çözülmeden, masum bakışları gitmeden, daha üzerinde ki bebek kokusu bitmeden bebeginin kokusunu giymişti üstüne.Çok yakışmıştı ona bu koku kendi kokusuylada beslenmişti çünkü.Kucagına aldıgı o kız bebeğin bir oyuncak olmadığınında bilincideydi.

Daha anasının mis kokan koynundan yeni ayrılmıştı daha ayrılık nedir evlilik nedir
bilmeden eşini de yani babamı da gönderdi vatan borcuna,Asker etti o küçük elleriyle . Kendi asker karısı ben ise daha kundakta asker kızı olmuştum.Ne tuhaf insanın geçmişiyle yüzleşmesi O günlere geri gitmesi. Anamın ben kundaktayken bana içirdigi anason kokusu burnuma geldi şimdi.Birde o güzel hiç bir şeyde tadı bulunmayan annemin sütü.İnsanın bebekliğini anlatması ne tuhaf.Annemin o yıllarda neler yaşadığını nasıl anlayabiliyorum,nasıl hatırlayabiliyorum?
Annemin bana verdigi o sütten yaşadığı herşey benim ruhumamı geçmişti acaba?

Babamın anneme yazdığı ilk asker mektubu geldi şimdi aklıma.Kapı çaldı babaannem o uzun koridoru yürüdü anarşistler vardı ozamanlar çok korkmuştu babaannem.Bismillah çekti açtı kapıyı bir postacı kapıda babaannem telaşlı ürkek çekingen dili titrek.
''Buyrun'' der.
postacı: ''Gözün aydın ayşe hanım kenan dan mektup var''
Annem bunu duyunca beni elinden nasıl kanapeye bıraktıgını o uzun koridoru nasıl ayaklarını vurarak koştugunu hissetmiştim.
''Gözün aydın fatma eşinden gelen ilk asker mektubu. dedi postacı.

Fatma gözü yaşlı ağlar kayınvalidesine sarılıp. Babaanem okuma yazma bilmez annemde dayımın askerde öğrendigi ve ona öğretti kadarı ile öğrenmiş okur yazarlıgı. O mektubu artık kaç saate okudu bilemiyorum ama ne kadar mutlu oldugunu biliyorum.
ilk sevincini,ilk üzüntüsünü hayatla ilk kavgasını ilk keşkesini,ilk pes edişini eline ilk aldıgı oyuncagına anlatmıştı.Annemin ilk oyuncagı bendim
Beni ilk öpüşünü ilk koklayışını sarıp sarmalamasını kundagıma damlattıgı ilk göz yaşını,hepsini kopyaladım kalbime

Annecim o telli dolabın içine neler koyduk birlikte neler sakladık sen sağır ve dilsiz olan annene el diliyle, vücüt diliyle anlatmaya çalışırken herşeyi, biz konuşmaya üşengeç kaldık. Anne sana hayatım boyunca teşekkür etmem gereken bir çok şey var belki ama, tek bir şey için teşekkür edicem sadece. Okula başladığım ilk gün yanımda olmanı istiyordum ve oldun. saçlarıma kurdelalarımı sen taktın ünüformamı sen giydirdin okulda ilk defa okudugum istiklal marşında yanımda oldugun, beni sınıfıma getirdiğin için, sırama oturtup öpüp cesaret verdiğin iiçin, yanımda olduğun için çok teşekkür ederim. canım küçük annem.

Resimdekiler: Annem ve kız kardeşim



Annem ve biz yani ailemiz, zorlu bir süreçten geçiyoruz. Perşembe günü Ameliyat olacak. Kalbinde 3 damarı tıkalı malesef. BYY PASS ameliyatı olacak. Duaya ihtiyacımız var. Canım annemin iyileşip yeniden sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Ve tüm hastalara acil şifalar diliyoruz. Blogum sizlere emanet. kısa bir süre için aranızdan ayrılıyorum. Annemin tedevasi bittikten sonra daha mutlu daha güzel haberlere aranızda olmayı umud ediyorum...
Sizleri Yaradan yüce ve güzel mevlaya emanet ediyorum.
Hoşçakalın

Siyah Kelebek
İpek.

20 yorum:

cemo dedi ki...

Annene acil şifalar dilerim herşeyin başı sağlık insan kaybetmeden kıymetini bilmiyor hakikaten :(

nehircce dedi ki...

Canım Allah yardımcınız olsun,acil şifalar diliyorum.Dualarım senle, dilerim çabucak iyileşir eski sağlığına döner.Sevgiler.

Deliler Teknesi dedi ki...

Sevgili anneciğine acil şifalar diliyorum Siyah Kelebek... İnşallah her şey yolunda gider... Dualarım sizinle...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Demek senin güzel ruhunun nedeni annenmiş sevgili Siyah Kelebek kardeşim. Ne kadar güzel sıcacık yazmışsın, nasıl duygulandım anlatamam.

İnşallah ameliyat başarılı geçer, sanırım stend takarlar, artık çok kolay ve başarılı sonuçlar elde ediliyor. Eğer başka bir ameliyet şekliyle müdahele edilirse kan lazım olacaktır lütfen burdan yayınla, kendim ve ne kadar dostumu bulursam gelirim.
Allah şifa versin, daha uzun yıllar mutlu huzur içinde birlikte bir arada olmayı nasip etsin.
Dualarım annenle, sizlerle..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Dualarınızı eksik etmeyin.

Onuncu köyün adamı: Mezut abi bundan 3 yıl önce bir damara sten takmışlardı zaten. ama şimdi 2 damar daha tıkanmış. Ve byy pass dedi dr. damarlr değişecek. Eğer kan lazım olursa hemen yayınlayacağım allah razı olsun. çok teşekkür ederim.

NiLaY dedi ki...

çok çok geçmiş olsun diyorum siyah kelebek ve acil şifalar diliyorum anneciğin için.. yazını okadar içten o kadar sıcak yazmışsın ki, her anne herhalde böylesi güzel anlatılmak ister yavrusu tarafından... dualarım sizinle..

KIRMIZI SAÇLI ACEMİ YAZAR dedi ki...

duam seninle,allah annenizi size bağışlasın...

Unknown dedi ki...

Sevgili arkadaşım anne,ne ALLAH,tan acil şifalar dilerim en kısa zamanda inşallah sağlığına kavuşur.Dualarımız sizlerle,saygı ve sevgiler.İyi ve sevindirici haberlerinizi bekliyoruz,ALLAH,a emanet olun.

Newbahar dedi ki...

Ahh Siyah Kelebek..
İnşaallah annenin sağlıklı ve güzel haberleriyle geri dönersin. Allah şifa versin, dualarım sizinle.

Sevgiler

nehircce dedi ki...

Canım annen nasıl ??öpüyorum..

mutfakcini dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun.İnşallah en kolayından atlatır bir an önce ayağa kalkar anneciğin.Sevgilerimi,saygılarımı ilet lütfen.Görüşmek üzere.Kulağım telefonda bak,unutma.

NEFİSE dedi ki...

Off. nasıl güzel bir yazı... samimi..sıcacık.. Allah şifalar versin.. dualarımız onunla olsun ..sevgiler.

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

kelebek dostum acil şifalar annemize,
allah onu ve seni birbirinizden mahrum bırakmasın
daim olsun sevginiz

sağlıcakla...

ruşyena dedi ki...

Bir arkadaşımın blogunu gezerken gördüğüm tel dolap resminin peşine düştüm ki, blogunuzdaki bu hüzünlü yazı ile karşılaştım. Kendi çektiğim fotoğrafı değerli anılara eşlik eder biçimde görmek bir keyif olacakken üzüldüm doğrusu... Anneler... annelerimiz... Keşke hep çocukluğumuzdaki kadar genç ve dinç kalabilseler... Oysa bir süre sonra bizler alıyoruz onların yerini... Ve yaşam döngüsünü bir şekilde devam ettiriyor... Dilerim her şey yolunda gider ve anneniz tez zamanda sağlığına kavuşur...

Zeugma dedi ki...

Şimdi okudum yazını..
En sonunu görünce şok oldum..
Kelebeğim çok geçmiş olsun..
Annene acil şifalar diliyorum..
Umarım iyidir şimdi..
Dualarım seninle..

Sevgilerimle canım...

MAVİ TUTKU dedi ki...

İnşallah annemiz daha iyidir güzel haberlerinizi bekliyoruz. Bu gün ortaköyde andık bekledik sizleri. Çok selamlar..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Canım inşallah annen iyidir.Seni andık bugün mesut beyin yazdığı gibi.keşke aramızda olabilseydin.

hatta bir bölüm açtık orda yazarlık bile yapmanı istiyoruz
öptüm

Adsız dedi ki...

Buraya çok önce gelmiş annenizin ameliyatını öğrendiğim için geçmiş olsun dileklerimle birlikte ben de o hafta İstanbul'da ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesinde kardeşimin 3 kalp damarı bypas ameliyatına iştirak ettiğimi yazmıştım. Ama yorumumu göremedim. Herhalde yine sistemle ilgili bir kazaya kurban gitmiş olacakk ki tekrar geldim ve yeniden bu yorumumu yazdım.

Allah acil şifalar versin, size de güç kuvvet versin. Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Aziz ve vefalı Dostlarım!

Belki de garip gelecek ama; bilgisayarımın monitörü KÜT gitti! Bir haftaya yakın bir zamandır sizlerden uzak kalmama sebep oldu. Yakınlarımda internet bağlantılı bir bilgisayar olmadığı ve internet kafelere girmeye de çekindiğim için sizleri haberdar edemedim. Bunun için sizlerden özür dilerim. Ben bağışlayın. Bu aralar beni, dostlarımdan ve blog dünyasından uzaklaştırmak için elinden geleni ardına koymayan tüm engellere rağmen ben de direniyorum.

Ziyaretiniz ve o güzel samimi ve içten yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Allah’a emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla…

Recep Altun

seyabb dedi ki...

Benim annemdede kalp büyümesi ve tıkanıklık var.Yaşının ilerlemiş olduğundan dolayı ameliyata izin verilmiyor.Duayla ayakta duruyor.Allah herkese şifa mutluluk sağlık versin.Yazınız çok içten.Çok duygulandım.