her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



3.04.2010

LÜTFEN BİRAZ YAVAŞ KOŞALIM. !

Bu yazıya attığım başlık Okmeydanı SSK hastanesinin Plastik cerrahi servisinin koridorlarının duvarına asılmış bir levhadan alıntı aslında. Aynen böyle yazıyordu. Lütfen biraz yavaş koşalım. kimseyi rahatsız etmeyelim manasındaydı aslında ama bakın ben ne anlamlar çıkardım :) Bahar bir ışık bizde ona koşan pervaneler gibiyiz. Biraz yavaş koşalım.


Koca bir kıştan çıktık. Çok soğuk yaşamadık. Ama adı kış işte. Kimi zaman üşüdük, kimi zaman ıslandık. Sabahları uyanmak istemedik sıcak yatağımızdan. Sıcak bataniyelerin içinde romantik filmler izledik, sıcak çay yada kahvelerimizi yudumlarken. ruhumuzu karanlık kışa teslim ettik, durgunduk, susukunduk. uykuluyduk.

Zamanın akışına engel olamadık. hızla geçip giden kış bahara yelken açtı. Nisan geldi. Uyanmak zor Bahara alışmak zor.



Her ne kadar bahar geldi hoplayalım, koşalım, coşalım desekte, bu havalar çok tehlikeli havalar. Yavaş yavaş alışmalı bahara. Hemen koşmayın bahara, yorulursunuz bak karışmam sonra. Hemen içinize çekmeyin bahar havasını içinize, başınız döner çarpılırsınız benden söylemesi. Kandırmasın sizi bahar havası. Bahar havası her insan için aynı etkiyi göstermez. Kimi insan bahar havasıyla coşar, koşar, gençleşir. Kimi insan da ise tam tersi olabilir. Bahar güneşi bazı insanlara yaramaz. bunalıma sokar. içine kapanır çoğu insan. Fizisel olarak baş ağrısı, miğde bulantısı, halsizlik yorgunluk yapar. Duyusal olarakta, durgunluk, toplumdan uzaklaşma uyku hali getirebilir.
Uyuyan doğa uyandı. çiçekler açtı, ağaçlar yeşerdi. etrafa uzun zamandır uzak olduğumuz kokular salındı. Kış'a alışkın bünyelere şimdi bahar kokusuyla etkileşim halinde. Yavaş olalım, Bahar demek aşk demek aman haaaa :)) ota konalım derken ... konmayın :)




Baharın davetine biraz geç gidin. Acele etmeyin. Daha Nisanın başındayız. Çabuk koşan çabuk yorulur unutmayın. Hadi bakalım. Baharımız kutlu olsun.
Not: Siyah kelebek uyanışta, kozasından çıkmakta. Kendi kendini sakinleştirme çabasında :)
Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.

13 yorum:

Newbahar dedi ki...

Koşmak, hızlı yapılan bir harekettir. Koşuyorsa insan yavaş olması beklenemez. Bi kerem hastane yanlış bir cümle kurmuş:))

Bahar geld Newbaharda bir telaş ki sorma Siyah Kelebeğim. Dondurucuda kara kış için depolanmış onca sebzeyi tüketme telaşında. Sanki bu kış çok çabuk geçti.
Gerçi burası Karadeniz, baharı, yazı doya doya sımsıcak yaşayamıyor insan. Yağmurlar dahi yaz yağmuru formatından hayli uzak, günlerce yağabiliyor. Öyle ki, yazın hiç güneş görmüyoruz.

Yinede Nisan ayı güzel. Bahar mevsimi güzel. O yüzden acelem var yaza kavuşmak için.

Haklısın, martın kapıdan baktırıp, yaktırdığı gibi bu mevsimde yataklara düşürebilir insanı.

Sevgiler

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Sevgili Newbahar, Bu yazıyı hastanede okuyunca günlerce takıntı yaptım inan. İlk başta senin gibi düşündüm dedim ne saçma yazmışlar. Lütfen biraz yavaş koşalım. Sonra dedim ki, İnsan yavaş yürüyebiliyosa, yavaşta koşabilir. :)

Kendinizi yormayın, rahatsızda etmeyin. koşun ama yavaş koşun diye anlam çıkardım. :)) Ayy ne deliyim dimi.

Sevgiler canım yorumun için teşekkürler.

sufi dedi ki...

"Çabuk koşan yorulur unutmayın"ben de bu söze takıldım kaldım. "hızlı giden tez ölür "gibi sözü algıladım."Cesedi yakışıklı olur" sözünü de altına katmadım.Katmadım mı?Sevgilerimle.

mutfakcini dedi ki...

Toprağa cemre düştü bi kere elimizden bi şey gelmez :)Aynı anda içimize de düşüyo o cemreler,kanatlandık uçuyoruz:)
Kışı öyle güzel anlatmışsınki,hiç sevmememe rağmen,içim ısındı kış'a da gider ayak :)Şarkı da güzelmiş hani.Dün Volkan'daydı Ceceli.Tenlerin uyumu geçiniz,kaplerin uyumu önemli ;)Sevgiler tatlımm

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Nisan ayı çok güzel ve çok tehlikeli bir aydır, zaten onun için 1 nisan şakası da vardır ya!
2003 yılının 9 nisanında kar yağdığını düşünürsek birde. Nisan yağmurları 23 Nisanın çocukluğumdan beri peşini hiç bırakmamıştır, neredeyse yoktur güneşli bir 23 Nisan günü
Amaaaa yine de Nisan demek bahar demektir, bahar demek canlılık demektir, canlılık demek doğanın herşeye rağmen rengarenk çiçeklerini segilemekten asla vazgeçmeyecek demektir.
Sevgiler...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

sufi: Değerli üstadım sayfa hoşgeldiniz. Hakikatten çabuk koşan çabuk mu yorulur? yoksa hızlı koşan mı çabuk yorulur. hızlı yaşayan mı çabuk ölür. yaa benim kafam karıştı :))

Cesedi yakılıklı olurd tuz biber oldu. :) Bende size saygılar bide zevgiler.

Ebruli: kışı severim ben. Ama bahar bambaşka ya baha insanı resmen savruyo ondan yazdım ben bu yazıyı :)

ama güzel şarkı şimdi. Allah için.:)

Yaşamın kıyısında: Evet çok güzel bir konuya parmak bastın. Esas bahar 23 nisandan sonra geliyor . Çocuklara üzülüyorum valla ya Güneşli günler göreceksiniz çocuklar dedi nazım ama çocuklar bir günde 23 nisamı güneşli görmedi :) Sevgiler teşekkürler bahar kokan yorumun için :)

ramazan dedi ki...

Nisan ayı'nı seviyorum,koşmaksa koşmak.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Bahar'a hızlı koşanlar hep dökülüp kaldılar, bir çoğu yatakta grip, nezle, tonsillit, faranjit, vs.

Bu aylar adamı çarpar. Büyüklerimiz bile her zaman: "baharın güzelliğine aldanmayın, sizi öyle bir çarpar ki, nerden geldiğinizi bilemezsiniz." derler.

Bu güzel bahar havası yazınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Korkmayın, sizin baharı sanal olarak yaşadığımız için hastalanmayız!

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Ne güzel olmuş yazının finali..aman dikkat ota konayım derken .....konmamak. Çok haklısın.

Kimileri ten uyumunu mahrum kalmamak adına yaşıyor, ilginç ama varmış gördüm, hatta duygusuz bile yaşayabiliyor.

Ve ilginç bir şey daha gördüm..ten uyumu insanı kandırabiliyor, eğer gerçekten kalp uyumu varsa soluksuz nefessiz olabiliyor herşey..

O kozadan her zaman güzel bir yürekle çıkarsın sen kardeşim. Eşine çok selamlar saygılar..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

canım nasılsın ipekcim..
bahar geliyor gerçekten içlerimiz kıpır kıpır :)

Deliler Teknesi dedi ki...

Çarpsa da, yorsa da bahara hoş geldin demek istiyorum sevgili Siyah Kelebek... Aslında korkuyorum da bahardan... Çok çabuk gelip geçiveriyor zira... Bir gelişini hatırlıyorum, bir de gidişini... Ama yine de bahar bahardır... Teşekkürler.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Ramazan hocam: Koş ramazan hocam koş bahara koş.:)

Recep ALtun: Çok haklısıınız üstadım. Bende o yüzden yazdım Özelidk baharı bahar güzel ama dikkatli olmata lazım. teşekkürler.

Onuncu köyün adamı: Çok haklısınız üstadım hemde çok. yazılarıma öyle güzel yorumlar yapıyorsunuz ki. hepsi ayrı bir blog konusu. sizin yorumlarınızdan bile feyz alınabilir. sağ olunuz.

değişiktatlar: iyim canım sen nasılsın. Sorma hem ne kıPır kıpır uçuyoruzzzzzzzz :))

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Ramazan hoca: Bende seviyorum nisanı koşalım koşalım tabi ama kendimizi yormadan :)

REcep Hocam: Sayın üstadım çok doğru şeyler yazdınız. bende zaten bunları bildiğim için bu postu yazdım teşekkür ederim.

O.K.A: Sizin şu yorumlarınız yok mu. hepsi ayrı blog konusu. Ne denir ki hepsi doğru. Eşime selamlarınızı ileteceğim. Çok teşekkürler.

Değişik tatdlar. : İyim canım sen nasılsın? öyle bir kıpır kıpır ki içimiz uçuyoruz. :)

Deliler teknesi: Bahar ile uynıyor tüm ruhlar. Aşk yeniden hatırlanıyor. Yaşam tüm iştihamıyla bize göz kırpıyor. gelde yaşama gelde bahara koşma. Sevgiler.