her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



1.04.2010

ŞAKADIR ŞAKAAAA


Bu gün 1 Nisan değil mi?
Ben neredeyse unuttum.


Nisan'ın 1. günü şaka günüdür. Herkez birbirine soğuk, saçma sapan şakalar yaparlar. Ben hiç sevmem. Çok sinir bozucudur 1 Nisan şakaları benim için. Arkasından atılan hohohoho hahahaha iğrenç kahkalarda beni çileden çıkarır. '' Nasıl yedin ama Kekooo'' diye de karşındaki insanı aşşağılar bir tavır sergilenir.

1 Nisan şakası yapmadım yapmam da. Bana çok, anlamsız gereksiz geliyor. Bu sabah kız kardeşim tarafından yapıldı banada 1 Nisan şakası. Aslında aklım başka yerde olmasaydı bunun bir şaka olduğunu anlardım ama sağlık sorunlarım nedeniyle kafam adeta bir tuğladan farksız olduğu için, gerçek sandım ve çok korktum. Akabinde
''1 nisaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnn hahahahaha'' kahkaları gelince telefonun diğer ucundan, şeytana uymadım; içimde biriktirdiğim kötü kelimeleri sarfetmedim kız kardeşime :)

Ha birde unutmadan, 1 nisan gününde aldığımız her kötü haberi de şaka sanıp '' hıh yemedim canım 1 nisannnnnn diyeceğini biliyorum''. ''Yok kız valla gerçek şu oldu, bu oldu''. deriz ama karşımızda ki kendini o kadar kaptırmıştır ki 1 Nisan'ın o şakacı karakterine, bir türlü olayın aslında bir şaka değil gerçek olduğunu anlamaz. Şakadır şakaaaa der döner arkasını gider.

Nisan 2 olur ve 1 Nisan'da şaka sandığı olayın karşına kahkaha olarak çıkmadığını görünce, işte o zaman anlar şaka olmadığını.

Ama şuda bir gerçektir ki. Bazen insanlar değil ama Nisan'ın ilk günü de bize şaka yapabiliyor. Bana yaptı mesela. kızım hariç ben eşim ve oğlum Malesef dün gece gıda zehirlenmesi teşhisi ile hastaneye kaldırıdık. Tahliller iğneler, serumlar derken, sabahın 6 sında eve geldik. Biz anne ve baba olarak daha iyiyiz ama hala tam olarak kafayı toplamış değiliz.

Anlayacağınız Nisan 1 bize de şaka yaptı. Ama bu defa güldürmedi. Allah korudu bizi valla. Sizi üzmek istemezdim ama oldu bir kere. Ama üzülmeyin daha iyi olacağız bir kaç güne.

Biliyorsunuz Her hafta Cuma günü yaptığımız Sanal röportajımız sağlık sorunlarım nedeniyle ve konuğumun yoğunluğu nedeniyle yetişmedi. O yüzden Sanal röportajımızı önümüzde ki cuma gününe erteledik. Şimdiden anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim.

Efenim işte böyle. Ben değil ama umarım siz güzel bir 1 Nisan geçirmişsinizdir. 1 Nisan her nekadar sinir bozucu bir gün olsada umarım sizin için eğlenceli geçmiştir.
Yeni ayın Hepimize önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk getimesini diliyorum. Mucizelerele dolu süprizlerle dolu güzel bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle.
Sevgi ve sağlıcakla kalın.

12 yorum:

Newbahar dedi ki...

Hay Allah geçmiş olsun sevgili Siyah Kelebek.
Ne yedinizde zehirlendiniz akşam akşam. Allah korumuş gerçekten.

1 Nisan, ne bir önceki günden, ne sonrasından farkı yok. Banada iğrenç gelir bir nisan eşşek şakaları.
Nedense kötü şakalardır bunlar. İnsanı yorar, üzer, bayar.
Neyseki etraftan bu günü hatırlayan olmadı. Eşim hatırlasaydı kesin bi eşşek şakası yapardı bana.

Allah sağlık sıhhat versin sevgili arkadaşım.
Selamlar tüm aileye.

haykırış dedi ki...

Bak sen şu işe. Çok geçmiş olsun sevgili kardeşim.
Ne yediniz ki aile böyu sizi hasta etti..
Aman lütfen ötelemeyin sağlık bu..
Eşim ve ben geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, kendinize lütfen iyi bakın.
Sevgi ve saygılarımızla

Unknown dedi ki...

Sana ve tüm ailene çok geçmiş olsun sevgili arkadaşım.ALLAH,tan acil şifalar dilerim.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

@newbahar, tavuktan zehirlenmişiz canım ya. vallahi Allah kimseyi hastane kapılarına düşürmesin. Güzel yorumun için teşekkürler.

@haykırış abi, çok teşekkür ederim tavuktan oldu zor bir gece geçirdik. İlginize şifa veen güzel yorumuza ve eşinize çok teşekkürler.

@Lekadro, Canım arkadaşım çok teşekkür ederim. Aminn aminn

haykırış dedi ki...

Yazarken eşim, yedikleri tavuktur mutlaka demişti yanılmamış. Aman dikkat edin hele şimdi ki fabrikasyon tavuklar yokmu fazla değil bir gün bile beklemiyor kimbilir marketlerde ne kadar süre bekliyor üzerlerinde ki tarihlerde eh işte bak bizim mamullerde son kullanma tarihi var demek için gelişigüzel konulan etiketler.
Kime güveneceğiz valla şansa yaşıyoruz.
Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Sevgi ve saygılar.

mutfakcini dedi ki...

Canımm çok geçmiş olsunnn.Tavuk yerken çok dikkatli olmak lazım.Dışarda yememeye özen gösteriyorum ben.Eve bile aldığımda,son kullanma tarihine dikkat ettiğim halde,içime sinmez pişirirken.Mimli tavuk :)
1 Nisan'ı atlattık kazasız belasız.Dün noldu dur bak anlatiim.Şaka yapmayı hiç beceremem ben.Ama hadi deniim bi kez daha dedim.Arkadaşımı aradım sabahın körü,kapıdayım aç,sürprizzz diye.Ama evden aradığım,ve telefon numarasının göründüğü ayrıntısını unutmuşum :)Bu şaka da kendime oldu napiim artık :)Arkadaşım yerlere yattı gülmekten,e ben de tabi :)Öyle işte :)
Sevgiler canım.

nehircce dedi ki...

Canım geçmiş olsunnn tavuk da illet birşey değil mi en çok ondan oluyor zehirlenmeler..Acil şifalar canım kuzuğunuda öpüyorummm.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Çok geçmiş olsun inşallah herkes iyidir şu anda.
Ne vicdansız insanlar var ya, tarihi geçsede satıyor, tavuk döner kalsada çorba yapıp gene satıyor, Allah koruyor bizleri şu istanbulda kimbilir bilmeden neler yiyor içiyoruz.

1Nisan şakası yapmayı hiç düşünmemişimdir, yapsamda maksadı aşan birşey yapmam doğrusu hiç hoş olmuyor öyleleri.:)

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Haykırı: Evet tanıdığımız bildiğimiz marketten aldık. tanıdık bildik ve güvendiğimz bir marka idi.

İşin kötüsü Biz o tavuğun sadece 2 adet buduyla zehirlendi. O tavuğun geri kalanıyla hasta olan var mı acaba inşallah bizim gibi olan yoktur.

Daha iiyiz haykırı. abi. Çok sağ ol.

Ebruli, Canım evde yaptım ya. 2 adet bud afadersin. ne koktu ne etti. Allahtan kızım yemedi. Yoksa yanmıştık şmdi atlattık ama daha tavuk görmek istemiyorum. Ayy nisan 1 şakana da koptum yani. ne çatlaksın yaa delii :)) Kendi yaptığı şakanın tfasına düşen ilk nisan 1 ci :))

Nehircce: Canım çok teşekkür ederim daha iyiyz şükürler olsun.

O.K.A: Mesut abi biz evde yedik ALlahtan 2 but idi sadece yoksa yanmıştık valla. Kana karışabiirdi. şimdi daha iyiyiz ilginize çok teşekkürler

Deliler Teknesi dedi ki...

Çok geçmişler olsun...

sufi dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım,unutulmayacak bir 1 nisan yaşamışsınız ailecek anlaşılan.Hepiniz iyisinizdir umarım.Şakaları unutalı çok yıllar oldu...Sevincin huzur ve mutluluğun olduğu yerde oluyor zannımca şakalar.Gönlümüzde mutluluk ve sevgi var da şakalara gülecek hal nerede?Sevgilerimle.

aysema dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım. Keşke bir nisan şakası olsaydı.

Sevgilerimle...