her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



12.07.2010

ALLAHIM BİZE AHTAPOT AKLI VER. :)


Dünya kupası başladı başlayalı hiç bir maçı izlemedim. Ama dün son final maçı olduğu için izledim.
Hollanda ve İspanya arasında ki final kupa maçı, çok heyecanlıydı. Hırçınca hatta çılgınca bir maç oldu bana göre. Öyle ki sarı kartlar havada uçuştu. ve bir kırmızı kartla bir oyuncu da dışarı atıldı. Sakatlanmalar da ilginçt. Dünya kupasını kapmak için müthiş bir mücadele izledim.

Nedense kupayı İspanya'nın almasını arzu ettim. Tabi bunda büyük kahin ahtapot'un da payı büyük. Ahtapot Paul, Son tahmini ispanya yönünde kullanmıştı. Acaba yine doğru çıkacak mı diye meraktan izledim biraz da.
90 dakikalık maç golsüz biterken, uzatmaların 2. yarısının son dakikaların da, ispanya'nın attığı altın gol'le ispanya büyük sevince boğulmuştu. tam heyecana kendimi kaptırmışken, dışardan gelen çığlıklar ve bağrışlarla irkildim. Pencereden baktığım da bütün mahalle sokağa dökülmüştü. Mahalle de kavga vardı. Erkekli kadınlı bağırış çağırış birbirlerini yedi millet. Ben çok tırsarım böyle kavgalardan. Eşim hemen pencereyi kapatmam için beni ikaz etti. Neme lazım, silah falan açarlar korkusuyla pencereyi kapattım. Oğlum da sesleri duymuş uykusundan uyanmıştı. Fazla geçmeden polisler geldi... ondan sonrasını artık bilemiyorum.

Tekrar koltuğuma kurulup, maçın geri kalan son saniyelerini de izledim. Son bitiş düdüğü çalınca sevinç gözyaşları ve hüzün gözyaşları aynı anda akmıştı sahada. Hollanda'nın büyük mücadelesi artık bitmiş ,mağlubiyetin ve kupayı kıl payı kaybetmenin hırsını ve hüznünü yaşıyorlardı.
İspanya'nın sevinci de görülmeye değerdi. Sarılmalar, ağlamalar, gülmelerin gözyaşlarına karışması çok duyguluydu.

Kupa merasimi ise ayrı bir görseldi. Güzel bir maç gecesi yaşadım. Son final maçlarında ki heyecanı seviyorum. Tabi Dünya kupasının galiplerini baştan sona bilen ahtapotu da unutmamak lazım. Çok ilginçti doğrusu. Her maç öncesi galip gelecek takımı bilmesi çok şaşırtıcııdı doğrusu. helal olsun valla.

Allah herkeze Ahtapot zekası versin ne diyelim. Ahtapot ölmeden bir fal baktırmak lazım. :):):)
Tabi bu arada Dünya kupası için özel hazırlanan şarkıları ve vuvuzela çılgınlığını da unutmamak lazım.
Dünya kupası Afrika kapanış töreninde Shakira Waka Waka şarkısı ve dansı ile geceye son vururşunu yapmış oldu. Şimdi o güzel görsel şov ile sizleri baş başa bırakıyorum...
İyi seyirler. :) Önümüzde ki dünya kupası maçlarında Türk milli takımımızı da sahalarda görmek istiyoruz. Bu heyecanı kendi milli duygularımızla yaşamak en büyük arzumuzdur. Bunu da demeden konuyu bitirmek istemedim :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

MAÇ FELAN HIC İZLEMEM BEN ARKADAŞIM :) SPORLA ARAM YOK.SEVGILERIMLE.