her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



9.07.2010

DUYGULARIN ESİRİ KELİMELER.


Duygular oyun oynar insanla. En önemli oyuncuları ise kelimelerdir.
Zoraki oynar bu oyunu kelimler. Duygu bu oyunun lideri dir.
Ağzında piposu, dudağında hınzır gülümsemesi, başında şapkası koltuğunda oturup emirler verir kelimelere duygular.
kelimeler çaresiz uyar, oynar oynunu.
Kimi saklanır, kimi gözlerini yumar. Kimi kelime ise ağzını sımkısı kapatır. Kimi kelime ise kapatır kulaklarını tüm duygulara.
Duygunun esiri olmak istemez kelimeler.
Duyguların gücüne karşı koyamazlar. Nereye kaçarsa kaçsınlar, duyguların esiridirler artık bir kere. kelepçeli bir mahkum, boyunlarında tasma, sadık bir köpek gibidir artık kelimeler.
Ağlatmak istemez, coşturmak istemez. İnsanoğlunun tek kelimeyle değişecek hayatlarına müdahale etmek istemez . Ama Duygular kelimelerin sırtında bir kırbaçtır.
kelimeler birirkir çoğu zaman. Duygulara karşı gelmek için birikirler. Toplanırlar bir köşede. İstifa ederler bu oyundan. kelimler kısa bir süre güçlü gibi görünse de, uykuya yatmış duygu'nun uyanması fazla uzun sürmez. Ve oyunu yeniden başlatır. kelimler dağılır, akıllar karışır. Duygu'nun gücü kendini yine gösterir. Ve tek tek dökülürler bazen diller den, bazen de parmaklardan.
Daha fazla ne kadar tutabilir ki kendini kelimerler, Duygular bu kadar ağır basarken.

4 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

Dugularda oyun oynar insanla..ne istediğini bilmeyen insanlarda oyun oynar insanla. Ya da vicdansız insanlar vardır, oyun oynar insanla..beni farklı yerlere götürdü. Ve sahi, oyun oynanan insanlar vardır, gün gelir onlarda oyun oynar biliyormusun..

Adsız dedi ki...

Her kab içindekini sızdırır.
Bal kabı ise tatlılık, zehir ise acılık,güzel kokulu bir yemekse hoş koku,bozulmuş bir yemekse iğrenç bir koku duyulur.Duygularımız da öyle..Neyi yaşıyor, hissediyorsak dillerimiz=kelimelerimiz onu yansıtır.

güzel denemeydi..ellerinize sağlık

Sevtap dedi ki...

Okurken bir çok şey düşündüm iyi ve kötü teşekkürler canım.Bu arada röportaj yapıyordun ne oldu canım değişik blogları yada arkadaşımız blogları daha yakından tanıyorduk ve çok zevkli oluyordu bu ara göremedimde merak ettim

mutfakcini dedi ki...

Güzel duygularımıza esir olsun kelimelerimiz..Sevgi dolu,aşk dolu,mutluluk saçan..Yüreğine sağlık canım muhteşemdi.Öpüyorum seni..