her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



10.08.2010

O GELİYOR.!

Bu makaleyi, geçen sene Ramazan öncesi paylaşmıştım sizlerle. Zaman ne de çabuk geçiyor. Sanki bu yazıyı dün yazmış gibiyim. Bu yıl da bizi bu mübarek aya ulaştırdığı için Allah'a Şükür ediyorum.
Geçen yıl paylaştığım bu yazıyı yeniden sizlere sunuyorum.
Hayırlı Ramazanlar Diliyorum. 11 ayın Sultanı olan Ramazan ayımız mübarek olsun. Allah sabır ve kolaylıklar versin. Bu sıcak ve nemli havada, 16 saat gibi uzun bir zamanda oruç tutmak kolay olmasa da emin ki Allah bunun da sabrını verecektir. Hepinize bol keyifli, güzel, bol ibadetli bir Ramazan ayı diliyorum.

O GELİYOR.!
Üzülme bu da geçer arkadaş..Yollar uzun kısaltmak için uğraşma..Hayat bu kimine felek,kimine kelek..Kader; kimine sever,kimini döver..Bir bardak çayın yanında bir dostun varmı derteleşecek sen ona bak..
Varsa bir tabak çorban bir dilim ekmeğin işte yaşama sebebin'dir unutma..küsme hayata kapama gözlerini güneşe çekme perdelerini kalbinin..Her zaman hazır ol hayatın çelmelerine..Plan yapma ki hayat gülmesin arkandan oynanacak oyunlara..


Bıkma yaşamaktan bıktırma kimseyi küskün bakışlarınla..Gülmeye çalış her daim..Senden de beteri var..
Sakin olmaya çalış her zaman..skunetini hiç bozma..Terbiye sınırlarını aşma..Durma durduğun yerde unutma.Dünya dönmeye devam ediyor..
Düşün düşündüklerini dışa dök kalbinde biriken sıkıntıları..Anlat, yaz,söyle oku..Bir çocuğun gözlerine bak mesela,bir kediye su ver olmazmı?..Dert dinle yoldaş ol eşine dostuna..Kibirlenme ne perisin ne de padişah..


İnsan oğlusun doğrunla yanlışınla.. 2 metre beyaz kefen giyeceksin göçünce sende sırtına..Sabırlı ol beklentilerin olmaya çalışsın mükafatların artsın..en sevdiğine sarıl öp yargılama,hatasız kul olmazki..Sende ne hatalar yaptın zamanın da kaç tane kalp kırdın..Kınama kimseyi ki kınanmayasın...Doğru sözlerinle ört ayıpları,Boş laf etme ki dinlesin padişah bile seni..Herşeyin çok olanı değil az ama doğru dürüst olanı makbuldur..

Çok edinmek için yanlışa sapma kendin olmaktan çıkma..Sevilmek için yalan söyleme,kurtul kibirin den nefterinden,Aç kucaklarını bak yeni bir şans veriyor sana yaradan..11 aydır yaşadığın yalancı cennetin üstünü örtemeye geliyor..Yeniden güzele iyiye doğruya sevgiye şefkate çağırıyor..
Az kaldı kapıyı çalmak üzere..Tertemiz karşıla misafirin,kirini at bedenin den,Kötü düşünceni at beyninden Şeytanı kovda aç kalp'inin kapısını bakk


Şehr-i Ramazan geliyor.. !!




8 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Siyah kelebek,

Alemlerin Rabb'i olan Yüce Allah'a sayısız hamd ve senalar olsun ki, bizi Ramazan'a kavuşturduğu için.

Size hayırlı Ramazanlar dilerim. Bu mübarek ayda yapılacak olan tüm ibadet ve dualarımızın Allah indinde makbul ve kabul edilmesini Yüce Allah'tan dilerim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

mutfakcini dedi ki...

Yüreğine sağlık canım..Oruçla,tespihler,seccadelerle Allah'a daha yakın olduğumuz bu mübarek ayın canlılığı,günlük hayatı derinden değiştirdiği gibi,dilerim gönlümüzdeki yanlışları da derinden değiştirsin.Ağız tadıyla iftarlar sahurlar nasip olsun.Bayrama erişeceğimiz,Hayırlı Ramazanlar canım.Sevgiler..

nehircce dedi ki...

Hayırlı,bereketli bir ay diliyorum canım hepimize sevgiler...

Mutluanne dedi ki...

veeee geldi bileee

hayırlı ramazanlar

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Hiç selam vermemeyiş nedeninizi sorgulamak gibi bir hakkım yoktur. Ancak; insanız, belki bilmeyerek bir hatamız olduysa telafi etmek üzere özür dilerim.

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

kelebek ablacığım
yüreğine sağlık o geliyor ve senin kalemin ile hayat buluyor..
hayırlı razamanlar ^^

MAVİ TUTKU dedi ki...

Merhaba kardeşim..yoksun?
Sen sevgili eşin çocukların hepiniz iyisiniz herşey yolunda değilmi?

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Uzun zamandır bloğunuzda da yeni bir sayfa açmadığınıza göre, ne kendi bloğunuza, ne de başka bloglara uğramıyorsunuz. İnşallah hayırlara vesiledir.

İstatistiklerime göre bir ara bloğumu ziyaret edip geri çıkmışınız.

Hayırlı Ramazanlar dilerim.