her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



4.02.2010

DİRİ DİRİ GÖMDÜLER:((

Diri, diri toprağa gömdüler. Buda oldu bu ülkede. Sapıttık delirdik artık. Bu nasıl namus anlayışı, bu nasıl insanlık, bu nasıl anne babalık. Aklım almıyor. Kadın olmaktan nefret ediyorum. Kadınlara, özellikle de çocuklara yönelik bu katliamlar ne zaman son bulacak.
Gencecik bir kızı tavuk kümesine diri diri gömen insanlara, insan bile demek istemiyorum, hayvan hiç olmazlar zaten. Kanım dondu bozuk olan moralim iyice psikopatlaştı.
En korkunç korku filminde bile izlemediğimiz şeyleri görüyor, duyuyoruz. Ha biti ha bitiyor dedikçe, bir yerden peydah oluyorlar bu caniler. Her yeni yıla girişte ilk önce aklıma gelen şey Tv’deki haberler oluyor. İnşallah diyorum inşallah bir daha geçen yılda ki haberleri görmeyiz. Daha hayırlı daha güzel şeyler duyar ve görürüz. Ama nerde. Bu cahillik, bu cahiliyet ne zaman bitecek. Tv deki dizilere lanet okuyanlar bu haberleri izledikleri zaman ne hissediyorlar acaba.
Valla ben artık haber izlemek istemiyorum. Aşk_ı memnu’yu, yaprak dökümünü, hatta yemekteyiz’i, ve hatta, hatta Esra erol’u izleyeceğim
Gidip en küfür içeren filmleri izleyeceğim de ülkemin bu trajedilerini izlemeyeceğim. Bakın efendim bilmeyenler bilesin diye bir haber sitesinden aldığım bu haberi yayınlıyorum. Geçmiş ola Türkiyem.


Medine'yi diri diri gömdüler


Diri diri toprağa gömülen genç kadının adı Medine Memi. Henüz 16 yaşındaydı. Yani gençliğin ilk yılları. Dedesi Fethi Memi, kendisine ve annesine şiddet uyguluyordu. Medine, karakola başvurup şikayette bulunmuştu ama Türkiye’de şiddet mağduru olan ancak korunmayan binlerce kadının kaderini paylaşmış ve evine yani şiddetin ve ölümün kucağına gönderilmişti.

Geçtiğimiz ay Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde erkeklerle konuştuğu gerekçesiyle aile meclisi kararı ile öldürülen 16 yaşındaki Medine Memi’nin diri diri toprağa gömüldüğü Adli Tıp Kurumu raporu ile açığa çıktı.

Kadınlara yönelik katliam türleri Ortaçağ gerisini aratmıyor. Diri diri toprağa gömülen genç kadının adı Medine Memi. Henüz 16 yaşındaydı. Yani gençliğin ilk yılları. Dedesi Fethi Memi, kendisine şiddet uyguluyordu. Medine, karakola başvurup şikayette bulunmuştu ama Türkiye’de şiddet mağduru olan ancak korunmayan bir çok kadının kaderini paylaşmış ve evine yani ölümün ve şiddetin kucağına gönderilmişti. Bir süre sonra ailesi Medine’nin kaybolduğuna dair çevreye söylemler yaydı. Medine’den haber alınamadı, taa ki bir gün polise gelen ihbar telefonuna kadar. İhbarda bulunan kişi, Medine’nin ailesi tarafından infaz edildiğini ve evlerinin bahçesindeki tavuk kümesine gömüldüğünü söyledi. Hürriyet Mahallesi Sağlık Caddesi’ndeki evde çalışma başlatan polis, Medine’nin cesedini, evin bahçesindeki tavuk kümesinde gömülü olarak buldu. Yaklaşık 4 saat süren kazı çalışmasında, 2 metre derinlikte genç kadının oturur vaziyette, boğazına eşarp sarılı haldeki cesedi çıkarıldı.

Vahşi uygulama

Medine’nin cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için önce Kahta Devlet Hastanesi morguna, ardından Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi’ne gönderildi. Malatya Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı otopsi raporu tamamlandı. Raporda genç kızın gömüldükten sonra havasızlıktan akciğerinin patlaması sonucu öldüğü belirtildi. Medine’nin vücudunda herhangi bir darp, el, ayak ve boyun kısmında ip veya eşarp izine ve travmatik bir bulguya rastlanmadığı açıklandı 45 gün toprak altında kalan genç kadının havaların soğuk olması nedeniyle vücudunun sadece yüzde 20’sinin çürüdüğü ve bu çürümenin baş kısmında meydana geldiği belirtildi. Babası ve dedesi tarafından diri diri gömülen Medine Memi’nin Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisi doğrultusunda hazırlanan raporun gönderildiği İstanbul İhtisas Kurulu tarafından kesin raporun açıklanacağı belirtildi.

Medine’yi bu vahşi ve çağ gerisi erkek hissiyatıyla katleden baba Ayhan Memi (35) ve dede Fethi Memi (64), 3 Aralık 2009’da nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Zanlılar TCK’nın 82. maddesi uyarınca “Canavarca hisle alt soyundan çocuğu tasarlayarak öldürmek” suçundan tutuklayarak Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Geniş yankı uyandırdı

Adıyaman ve çevresinde geniş yankı uyandıran cinayet Kahta’da aralarında DTP’nin de bulunduğu sivil toplum örgütlerince oluşturulan `Kahta Demokrasi Platformu’ tarafından protesto edilmişti. Kahta Demokrasi Platformu Sözcüsü Şermin Erbaş platform adına yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Şiddetten en büyük payı kadınlar alıyor ve çeşitli gerekçeler ile hayatın her alanında değişik şekilde şiddete maruz kalıyor. Kadınlar töre ve namus adı altında öldürülüyor veya intihara zorlanıyor. Bunun en son örneği Medine’dir. Hemen yanıbaşımızda, bir sokak ötemizde henüz 16’sına girmiş olan Medine’ye yapılan vahşettir. Yaklaşık 1.5 ay önce canice öldürülen, olayın üstünü örtbas etmek için bahçeye gömülen ve üzeri betonla örtülen bu olay hepimizi derinden sarsmıştır. Cinayeti işleyen, insanlıktan nasibini almayan bu kişilerin bir an önce cezasını çekmelerini istiyoruz. Medine’ye yapılan bu katli ve şiddet vakalarının hepsini kınıyoruz. Namus, töre ve benzeri isimler etrafında işlenen her türlü saldırı ve cinayetin karşısında demokratik güçler olarak duracağımızı bir kez daha haykırıyoruz.”

13 yorum:

Yasemin Ünsal dedi ki...

Lanet olsun!
Lanet olsun!
Lanet olsun!

Dayak yiyen kadınları 'kocanın yanına git, bacım' deyip işkenceye gönderen polise lanet olsun!

Daha çocuk yaşta kız çocuklarını(hatta erkek çocuklarını) evlendiren sapıklara lanet olsun!

Geç kalan adalet, adalet değildir. O adalet sistemine de, o hukukçulara da lanet olsun!

Medine'yi öldüren alçaklara lanet olsun! Cahilliğe lanet olsun!

haykırış dedi ki...

Anlayış, sevgi diyoruz neyin anlayışını,neyin sevgisini kimden bekliyoruz bir anne bir baba bu vahşeti işliyorsa artık gerisini söylemeye ne gerek var ki.
Medine erkek olsaydı bu garabet olay yaşanacakmıydı HAYIR o vakit Ülkemizde kız olmanın talihsizliği yaşanıyor demek ki.
Yazık çok yazık.
Allah'ın yapacağını eğer kul yapıyorsa yaşamın sonu geldi demektir.
Allah sonumuzu hayra çevirsin.

Syhn dedi ki...

off yaa..
neden haber izlemediğimin cevab bu işte..
dayanamıyorum şimdi tüylerim diken diken oldu ve kolay kolay unutamayacğımı biliyorum!

Newbahar dedi ki...

Hep diyorum... Ben de kadın olmaktan nefret ediyorum. Hangi şartta olursa olsun bu dünyaya erkek olarak gelmek varmış.
Haberi okuyunca kanım çekildi. Haklısın, ne zaman güne daha olumlu başlamayı düşünsem böylesi bi vahşetle karşılaşıyor insan. Ve bizde böyle bir ülkede yaşıyoruz. Çocukken vatan millet sevgisi aşılanmışken şimdi bu gerçeklikler karşısında!...
İdamlık insanlar bana göre, asla affedilmemeli ve hatta yaşamaya hakkı yok bu canilerin.

ramazan dedi ki...

Newbahar,sanki erkek olmak çok mu kolay bu dünyada.nerde savaş varsa hadi oraya sen diyorlar erkeklere de.bence kadın veya erkek olmaktan ziyade, insan sevgisi ile dolu olmak, önemli olan.
erkek de olsan kadın da olsan ,insan sevgisi taşımıyorsan,çok zor.
bu olayda enri verenleri araştırsan belkide aile meclisinde ölüm kararı alanların başında kadınlar çıkar.
çok üzücü,bu zamanda.yazık......

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar; Her kim; evladını, canını, ciğerini diri diri toprağa gömüyorsa, (Bir zaman Arapların cahiliye devrinde olduğu gibi)onlara lanetler olsun, Allah onların belasını versin. Bu olayı esefle karşılıyor, şiddetle kınıyorum.

Gayrimeşru dünyaya getirilen bebekler eskiden, birileri bulsun da sahip çıksın diye cami avlusuna bırakılıyordu, şimdi de ölsün diye ağızları bantlanarak bırakılıyor...
Bunlara da lanetler olsun. Bu olayları da esefle karşılşıyor ve şiddetle kınıyorum.

Bütün bu olanlara bakınca;insanlığımdan utanıyorum.

Duyarlılığınıza teşekkür ederim.

Deliler Teknesi dedi ki...

Allah belasını versin bunların... Nasıl bir zihniyettir anlayamadım gitti... Sevgisizlikten oluyor galiba bunlar...

Adsız dedi ki...

Lanet olsun! Böyle insanlara.
İnsan, insanlığından utanıyor bunlara bakınca.

đerkenαя dedi ki...

Esselamü aleyküm..
:(( Bir şehit beden daha düşmüş toprağa..
Başımız sağolsun.
Lanet olsun bu insanlara(insan diyemiyorum)! Rabbim ıslah etsin.

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar; MİM konulu bloğuma yaptığınız ziyarete ve yorumunuza çok teşekkür ederim. Sağolun. Varolun.

Değerli kardeşim. Bunlar da gelir ve geçer. Bakın şimdi elime bakınca sağ el baş parmağımın tırnaktan üstünün yarısı yok. Ama hiçbir işime mani değil, aynen normal bir parmak gibi kullanabiliyorum. Sadece ben herhangi bir operasyon geçirmediğim için tırnağım dengesiz büyüyor o kadar ve ona da alıştım. Sanki anamdan böyle doğmuşum gibi geliyor.

Zaman her yaranın ilacıdır. Eşinizin parmağı da iyileşecek ve işine devam edecek. Tabi bu ara işine devam edemediği için biraz sıkıntılıdır. Sabredin ve şükredin, bunlar da geçer. Hem de zaman öyle bir akıyor ki, bir de bakmışınız yıllar geçmiş ve bir ara gözünüz eşinizin sağ el başparmağına gidince hatırlayacak ve işte o zaman sanki çok mutlu bir olaymış gibi gelecek size ve gülüp geçeceksiniz. Çünkü ben bu olayı hep gülerek anlatıyorum.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

İlhami Uyar dedi ki...

Böyle bir vahşeti düşünmek ve uygulamak insan işi olamaz,insanı canlı canlı toprağa gömmek ne demektir,bunların mutlaka akıl noksanlığı vardır,sanırım insanları eğitmedikçe kendilerince çeşitli bahanelerle böyle vahşice haraketlere devam edeceklerdir.Bunların yaptığını ne yamyamlar nede vampirler yapar,benim aklım almıyor ne tür bir zihniyetin ürünü ve içlerindeki psikoloji nedir?İnsan izlerken tüyleri diken diken oluyor.Umarım bu vahşetler son olur.Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

CAHİLLERİN MECLİSİNDEN ÇIKACAK KARAR BÖYLE OLUR.
NASIL İNSANLAR BUNLAR, BU VAHŞETTİR.

mutfakcini dedi ki...

Kızcağızın şikayeti de olmuş daha önce.Ama eve geri göndermişler.Töre adı altında ,göz kırpmadan diri diri kümese gömüldü sonuç olarak!Elhamdülillah hepimiz Müslümanız.Peygamberimizin ilk yasaklarından değilmiydi peki insan öldürmek.Dini alet ederek,töreyi de işin için katarak,kendince,cahilce,acımasızca nasıl öldürülür insan evladı.Bu hepimizin ayıbı.Çok büyük cezalar verilmeli,uygulanmalı bu konuda.Öyle salıverilmemeli kolaylıkla."Biz kıymet vermiyoruz,devlet kıymet veriyor" diyecekler,bunu bilip korkacaklar,hangi yolla olursa olsun korkutulmalı bunlar!Çok acı..çok yazık..Teşekkürler canım paylaşım için.sevgilerimle..