her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



6.02.2010

Küçük bir Fatma kadın ( 5 şubat tarihli yazımın devamı)










1978 yılının karlı bir 6 şubat sabahıydı. Fatma sancılanmıştı. artık doğum zamanıydı. Karnında ki bebeğe kavuşma zamanıydı. Kocası yoktu yanında.Özel Saint Benoit Fransız Lisesinde hademelik yapan kayınvalidesine haber uçurdu hemen. Küçüktü Fatma, çocuktu. Korkuyordu. Girdiği tüm hastelerden yalınayak kaçıyordu.
Ama sonun da Taksim İlk Yardım Hastahanesin de yapıştı hemşireler Fatma'nın yakasına. Ve aldılar doğuma. Zor olsa da verdiler badem gözlü, simsiyah saçlı, kapkara bir kız bebeği Fatma'nın kucağına. Hemşireler, dokdorlar bayılmıştı bu kız bebeğe. Elden ele dolaştı Fatma Kadının bebeği tüm Hastahane de. Fatma mutluydu ama hüzünlüydü. Kızının babası görememişti kızını çünkü askerdi. Oğlan olamamıştı bebeği, hani ismi hazırdı Ferdi olacaktı. Bebeğin kız olacağı hiç hesapta yoktu. Ne olacaktı bu kız bebeğin adı şimdi? Kayın validesi bir sürü isim önersede fatma beğenmemişti.

Birden aklına geldi. 1 kaç ay önce Ferdi Tayfur'un Sinama da oyanayan Derbeder Filmine gitmişti. ve bu filmin son sahnesinde, ferdi'nin sevdiği kız uçurumdan atlayıp intihar ediyorr ve ona yetişemeyen ferdi ise uçurum kenarında yankılanan sesiyle haykırıyordu İpeeekkk! İpeeeekkk! diye. ve tüm sinama hıçkırıklara boğuluyordu. İşte ordan kalmıştı aklında. Kızımın adı ipek olsun dedi fatma. Evet! evet! İpek olsun dedi.


Ve 1978 yılının karlı bir 6 Şubat sabahı doğan kızına İpek adını verdi Fatma kadın. Yine başrollerde Ferdi Tayfur vardı. Tıpkı aşık olduğunda evlediğinde nasıl etkili olduysa Ferdi, Kızının İsmininde de etkili olmuştu.
İşte tamda bu gün tam 32 yıl olmuş bu hikaye yaşanalı. Bu hikayede ki Fatma Benim Annem, Kenan ise benim Babammış. karlı bir 6 şubat sabahı doğan İpek ise benmişim yani sizin Siyah kelebeğiniz miş.
Bu gün benim doğum günüm müş.
32 yıl hatta 33 yıl öncesini bu özel günümde sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bir hatıra olsun dedim. Benimde sayfalarımda Anne ve babamın tanışma evlenme hatırası kalsın dedim. Ve benim doğum hikayem yer alsın istedim. Yaşlandığımda açıp okuyayım diye.




Kenan'dan olma Fatma'dan doğmuşum ben tam 32 yıl önce bu gün. Annem ile Babamla her zaman gurur duydum. Onlar bana Allahtan bir armağan olmuş. Allah onları bana Anne ve Baba olarak seçmiş. Ve ben 14 yaşında bir çocuğun ellerine doğmuşum. Küçük bir Fatma kadının ellerinde hayat bulup büyümüşüm.Tam 32 yıl sonra 6 şubat olan doğum günüm de bunları yazabilmişim. İyi doğmuşum o zaman. İyi varmışım.
Annem! ne güzelmiş 14 yaşındaki ellerine doğmak. Annem! Ne güzelmiş sana anne demek. Küçük Fatma kadınım! Küçük Fatma Annem Sen le ben işte bu gün 6 şubatta doğmuşuz. Annemm!!! İYİ Kİ DOĞMUŞUZ.








Yazan Siyah Kelebek.

23 yorum:

Gülay dedi ki...

Ne kadar güzel anlatmışsın. Tebrik ederim. Ailene bu kadar bağlı olman Senin ne kadar doğru bir insan olduğunu gösterir. Doğum günü kutlu olsun arkadaşım nice mutlu sağlı nice yıllar dilerim.

Seyfullah dedi ki...

Hayat hikayenizi çok güzel bir şekilde kaleme almışsınız. Tebrikler. Bu hikayeyeyi daha çok kişiye ulaşsın diye ferdibaba.com da paylaştım.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

seVGİLİ GÜLAY ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HİKAYEMİ BĞENİP DOĞUM GÜNÜMÜ DE KUTLAMAK BÜYÜK BİR İNCELİK ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Sayın Seyfullah Teşekkür ederim. Ben aradım ama bulamadım. Eğer tektrar sayfama uğrarsan bana yazımın yayınlandığı linki atarrmısın lütfen Saygılar.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Ne kadar hoş bir anlatım :)Nice güzel yıllara diyorum Kenan'dan olma fatma'dan doğma güzel kelebek.Tüm sevdiklerinle huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.Sevgiyle kal...

Bu arada, eşinin sağlık durumu nasıl oldu ?

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Dalgaları aşmak: Çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim. Dileklerine amin diyorum. Eşim daha iyi ameliyat tarihi bekliyoruz bakalım. aha iyi olacağız ilgine alakana değerli yorumna sonsuz teşekkürler.:)

cemo dedi ki...

Mutlu Yıllar...

Zeugma dedi ki...

İpekciğim, sevgili kelebeğim..
Ne güzel anlatmışsın hayat merhaba deme öykünü..
İpek gibi satırlarla yine...

Hayat sana hep güzellikler getirsin.Sağlık, mutluluk ve huzur içinde ol tüm ailenle birlikte...
Doğum günün kutlu olsun canım...
Öpüyorum sevgilerimle..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Cemo:Teşekkür ederim sayfama hoşgeldin.

Zeuğmam: Canımsın ya sağ ol bir tanem. Sabırla okuduğun için Sonunadki süprizi yakaldığın için çok teşekkür ederim. Dogum günüm olduğunu ilk başta yazmak istemedim eminim ki daha fazla okuyan olurdu. ben doğum günümü en sona sakladım. Sende sabırla okuyup yanımda olanlardansın çok teşekkür ederim.

Senin dostluğun her zaman bende apayrı canım bende seni öpüyorum.

Arzu Breda dedi ki...

Sevgili İpekcim;

Bu ne hoş, bir doğum hikayesi.. Çok harika da anlatmışsın.. :))

Doğum günün kutlu olsun.. Nice nice 33 yaşlara, inşallah.. Sağlık, mutluluk ve aşkla..

Yanaklarından öpüyor, sevgilerimi bırakıyorum..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Sevgili arzu: Çok teşekkür ederim. Beğenmene de çok sevindim. aynaya baktım yüzümün bir hikayesi yoktu. ama hayatıma baktım, ve yazdım. hayatım doğum hikayem dünyaya gelme sebebimi sizlerle paylaştım sizlerinde beğenisini almak çok güzel bir hediye benim için. Sonsuz teşekkürlerimi sunarım canımm

Arzu Breda dedi ki...

Canım İpekcim;

Aynalar her zaman doğruyu söylemez, ruhumuzu aynada göremeyiz..
Ama, senin çok temiz bir kalbin ve ruhun var..
İnsan olmak için asıl lazım olan da bunlar..
Bedenimiz ve yüzümüz çirkin olsa ne gam..

Sevgilerimle..

mutfakcini dedi ki...

Duygularımın ve gözyaşlarımın zirve yaptığı şu günlerde,göz yaşlarıyla okudum güzel yazını.Doğum günün kutlu olsun canım.Nice yaşlara.Sevdiklerinle,sevenlerinle,sağlıkla,mutlulukla.Yeni yaşın sana her istediğini getirsin.İyi ki doğdun..sevgilerimle öpüyorum.

Syhn dedi ki...

iyi ki doğmuşsun iyiki anlatmışsın böyle güzel şekilde..

adını yinede ferdi koymadıkları için şanslısın :)

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Sevgili Arzu: Çok teşkkür ederim ne güzeşl sözler bunlar mahçup oldum :) Sağ ol.

Ebrulim: Ne oldu sana bebeğim. Yoksun buralarda merak ettim. İyimisin Ağlama ne olur. O güzel gözlerine kıyamam ben senin. Yorumun için çok teşekkür ederim birtanem .

syhn: Aaa! öyle deme ya Ferdi ismide güzeldir. :)))) ama zamn zaman kadın olmaktan nefret etsem de yinde ismimi seviyorum o yüzden kadın olmak daha iyi :) Güzel yorumun için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

aaaa çok hoş ya çok güzel bir hikaye çok severim gerçek hikayeleri ve annen ve babanın böyle güzel hikayeleri olması da ayrı güzel..nice yıllara:)

Adsız dedi ki...

Merhabalar Siyahkelebek; Dünyaya teşrifinizle ilgili bu güzel hayat hikayenizi büyük bir keyifle ve zevk alarak okudum. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

Her ne kadar arabesk dünyasının Ferdi'sinden etkilenerek hazırlanan ismi koymak nasip olmamış sa da, ondan daha güzel olan "İpek" ismini koymayı ailenize bahşeden Yüce Allah, lütuf ve kerem sahibidir.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

ramazan dedi ki...

bu günü beklediğimize değdi.gerçekten harika bir yazı oldu bu yazdıklarınız.bir dönem gençlerinin duygularını en saf,en temiz bir şekilde aksettirmişsiniz.O zamanlar böyleydi işte.Siz de çok güzel dinleyip anlamışsınzı konuyu.Şimdiki gençlerden eskiyi bu derece dinleyip kavrayacak az çıkar.Kutluyorum anlatımınızı.
Bu arad eşiniz de iyileşiyordur inşallah.
Sevgiler.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Asya yelda: Evet sorma bizde de varmış böyle bir hikaye çıktı gün yüzüne. Çok teşekkür ederim canım sağ ol.

Recep Altun: Ne güzel ne değerli sözler efendim çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince Aileme evlat 0lduğum yılların bir hikayesini yazamaya çalıştım. Beğenilmekte kısa günü karı oldu. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Ramazan hocam: Değdi değil mi? :) Annem den dinlemiştim bu tanışma hikayesini ve doğum hikayemi birebir böyleydi. Bende yazı ve anlatım stilimle bir şeyler katmaya şiirsel bir yorum katmaya çalıştım. Eski aşklar aslında roman olur.Ama bizden böyle bir hikaye çıktı Sabrınız için beklediğiniz için çok teşekkür ederim.

Deliler Teknesi dedi ki...

Hikayen de çok güzel, anlatımın da... Yüreğine sağlık diyorum... Yeni yaşında her şeyin daha güzel olması dileğiyle...

bilge dedi ki...

duygu yüklü hikayen çok güzeldi.yeni yaşında ailenle çocuklarınla daha nice uzun seneler sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum sevgi ve dostlukla..

MAYRI dedi ki...

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN
NİCE YILLARA.
HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.


¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨)
________(¯`v´¯) ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨)
_______(¯`(●)´¯)_ (¯`v´¯)
________(_.^._)__(¯`(●)´¯)
__________(¯`v´¯)´(_.^._).0
_________(¯`(●)´¯)(¯`v´¯)
__________(_.^._)(¯`(●)´¯) ¸.•´¸.
_____(¯`v´¯)_____(_.^._)_(¯`v´¯)
____(¯`(●)´¯)__(¯`v´¯)__(¯`(●)´¯)
_____(_.^._)__(¯`(●)´¯)__(_.^._)
______(¯`v´¯)´(_.^._)(¯`v´¯)
___(¯`(●)´¯)_MUTLU____(¯`(●)´¯)
_______(_.^._)___YILLAR____(_.^._)
_______¸.•´¨) ¸.•*¨) ¸.•´¨) ¸.•*¨)
¸.•´¨) ¸.•*¨)

<:))

nehircce dedi ki...

Canımmm ben maalesef çok az girebildim bu ara nete kaçırmışım bu postu..iyi ki doğmuşsun iyi ki hayatımızdasın..çok öpüyorum sevgiler

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

nice yıllara dostum kelebek
boncuktan kuş yapıp pencere önüne koyan dostların ve sevdiğin ile yarınların güzel olsun..


sağlıcakla kelebek dostum..