her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



12.02.2010

Sanal röpörtaj ve ilk konuğum sizlere.

Efendim Merhabalar. Bir önceki yazımda sizlere ''Sanal Röpörtaj'' Projemden bahsetmiştim.
Ve herşey istediğimden daha çabuk gerçekleşti.İşte İlk konuğumla karşınızdayım.
Güzel bir sohbet olacağını umut ediyorum. keyifle okumanızı diliyorum.
Sanal Röpörtajın ilk konuğu Harbiye.blogspot'un değerli yazarı, Sayın Haykırış.


SYK: Efendim öncelikle hoş geldiniz. Röportaj davetime olumlu yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

H.Ş: Hoş buldum. Sanal ortamda bir röportajı hiç düşünemezdim lakin bu heyecan için sanırım benim teşekkür etmem gerekiyor zira neme nem bir duygu olduğunu anladım sayenizde.

SYK:
inanın bu projeyi hazırlaken bende çok heyecanladım. sohpetimize başlarken,
bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

H.Ş:
Henüz girdiği 61. Yaşın heyecanını an be an yaşayan, kendiyle barışık, içindeki çocukla gerektiğinde gülen, gerektiğinde hüzünlenen ve gerektiğinde ağlayan evli iki erkek çocuk babasıyım. Özel bir kurumdan emeklilik sonrası takip eden zamanda aynı sektörün farklı bir işyerinde beş yıl deliler gibi çalışmış ve ilk kalp krizini masası başında geçiren, takip eden günler sonrası Azrail’in acıyıp götürmeğe kıyamadığı kalan ömrü için sözleşme yaparak gününü muhterem eşine destek amacıyla evin temizlik işlerine adayan vaktiyle sağlıklı şimdilerde ise sağlıksız bir bedenle yaşama arzusunda olan, haksızlığı asla kabul etmeyen, bodur boyuyla, kel başıyla, göbekli kilosuyla, gözünde gözlük sürekli evinin ve çocuklarının işleri arasında koşuşturan bazen de eline aldığı sazıyla sadece taptığı kadın muhterem eşine resitaller yapan bir garip adam..

SYK
: kendinizi bu kadar samimi ve içten anlatmanız çok hoş doğrusu.
Peki, bloğunuzdan da biraz bahseder misiniz?
Blog açmaya sizi ne teşvik etti?
Yazmaya ve yazdıklarınızı paylaşmaya ne zaman başladınız? Bloğunuzun içeriği nedir?
Hangi tarz yazılarlarınızı okuyuculara sunuyorsunuz?

H.Ş: Bloğum haykırış evet bahsedeyim.. Öteden beri haksızlıklara karşı allerjim olduğunu bildiğim için blog açarak haksızlıkları haykırmak için haykırış ismini kullandım. Gel gör ki yaşım genç değil haykırışlarımı engelledim yoksa haykırmak nasıl olurdu bilmeyenlere örnek teşkil ederdim fakat heyhat yaşım ve hastalıklarım izin vermedi.
2005 yılında, Vaktiyle yazdığım şiirlerimi ve anılarımı kaybolmasınlar düşüncesiyle web ortamına aktarmak istemiştim bu minval Milliyet’te bir blog açmıştım ne yazık ki onu da mail değişikliğinden dolayı unuttuğum şifremi alamadığım için kaybettim..
Haykırış, içerik olarak mutluluğumu, neşemi ve hüznümü yansıtır kısaca arabesk diyebilirim.
Öyle aman aman dediğim bir yazım yok lakin bizzat yaşadıklarımı okuyucuya sunmaktan keyif alıyorum.

SYK: Birçok paylaşım sitesi var. Neden Blogger?

H.Ş: Milliyet blogdaydım anlattığım gibi değişen e-mail adresim yüzünden unuttuğum şifremi alamadığım için o aralar Google abinin Bloggeri karşıma çıkınca kararımı vermekte beis görmedim. Özel bir yanı yok.

SYK: Google abi! çok güzel ve komik bir benzetme :) Tema ve şablonların, blog ve okunurluk üzerinde ki etkisi sizce nedir? Siz blog temanız da Mavi rengi kullanıyorsunuz. Bunun özel bir sebebi var mı?


H.Ş:Tema ve Şablonların okuyucu üzerinde etkisi olacağını sanmıyorum daha ziyade verilen bilgilerin önemi, yazıda kullanılan akıcılık, anlatım ve süreklilik etkili olmalıdır. Göze hoş gelen her varlık bana zindelik verir dinginlik yaratır bu bağlamda sadelikten hoşlanırım ve bloğumda da tema olarak maviyi ve açık tonunu kullanmamın sebebi dünyaya ilk geldiğim gün bana merhaba diyen renk olduğu için sanırım. Masam, odamın duvarları ve çoğu gömleğim mavidir çok seviyorum. Bu yüzden de deniz ve gökyüzü de benim için mavi rengi seçmişler derim şaka yollu soranlara..

SYK: İnsanlar sizi neden okumalılar?

H.Ş:
Duygularımı samimiyetle ifade ettiğim için sanırım.

SYK: Bloğunuzu diğer bloglardan ayıran bir özelliği var mı?

H.Ş:
Evet var çünkü yazmayı henüz becerebilmiş değilim yazılarımda kelimeler bazen biri birine hain bakarlar düşman gibidirler çok fırın ekmek yemem lâzım.

SYK: İnsanın kendine öz eleştiri yapması güzel ama ben sizin gibi düşünmüyorum.Yazılarınızı keyifle okuyanlardan biriyim.
Peki, Bloğunuzun yeteri kadar ilgi gördüğünü düşünüyor musunuz?
Blog yazmada ki amacınız nedir?

H.Ş: Hiç düşünmedim hoş amacım ilgi görmek değil ki.. Ayağının teki teneşire bir metre kala durmuş adamdan ne amaç beklenilir ki… Devletin dahi 60 lı yaşlarda şutladığı tekaüt hemde..

SYK: Blog yazmanın dışında sizi heyecanlandıran, geleceğe dair yazmakla ilgili bir projeniz yada hayaliniz var mı? Varsa bizimle paylaşır mısınız?

H.Ş: Evet bayağı heyecan duyuyordum hatta rüyalarımı süslüyordu gezerken dahi an be an düşünür olmuştum DEDE olmayı ama cenabı Allah vermedi artık küçük oğlumun askerliğini ve evliliğini düşünür oldum ölmeden bir an önce evlendirmenin heyecanını taşıyorum şimdide. Hayalden öte vaktiyle yazdığım (çoğu okunamaz durumda olan) Şiir ve anılarımı web ortamına taşımak, sıklaşan rahatsızlıklarım hayal kurmama engel zira sözleşme tarihi yaklaşıyor sözleşme imzalamıştık vakti birinde ansızın kapıya gelirse alacaklı direnmemek gerek.

SYK:
Umarım sözleşmeniz bitmeden tüm hayallerinize kavuşursunuz. Ama daha görecek çok güzel günlerinizin olduğuna inanıyorum ve hissediyorum.
Bunun yanı sıra,hangi tarz blogları okumayı tercih ediyorsunuz? Blog takibinde belli kriterleriniz var mı?

H.K: Tasavvuf, Gezi, Anı, roman(hikâye) ve Şiir yazan blogları takip etmeyi severim.
Kriter önceliğim yok hoş öyle bir grup arasındayım ki adeta aileden olduğunu hissettiğim insanlar ve ne yazarlarsa yazsınlar şahsen benim için bir ilk oluyor çok şeyler öğreniyorum ve yazılanları okumaktan haz alıyorum.

SYK: Bu sanal ortamda Ailemizden gibi hissetiğimiz insanların olması gerçekten çok güzel sanırım bu iyilik biraz sizin samimi oluşunuzdan da kaynaklıyor.
Blog dünyası size neler kattı? Hayatınız da ne gibi değişiklikler getirdi?

H.Ş: Blog dünyası hayatımda bir değişiklik yapmadı sadece güzide olarak niteleyebileceğim iyi niyetli insanları dost edinmemi, tanımamı sağladı. Bakın az kalsın unutuyordum, güzel diye nitelediğim fikir veren, bilgi içeren yazıları okudukça hayata asılmayı öğretti bana inkar edemem bunu.

SYK: Bu zamana kadar paylaşımlarınız arasında ilgi gördüğünü düşündüğünüz paylaşımınız var mı? Varsa bize linki ile birlikte sunar mısınız?

H.Ş:
Sahi var mı öyle bir yazım bilmiyorum ki.. Yazmış mıyım acaba, bak şimdi merak ettim vallahi…

SYK: Şimdiye kadar blogunuzla ilgili eleştiri aldınız mı? Sizi yazmaktan bezdiren, blog yazmayı bırakmayı düşündüren bir olay oldu mu? Olduysa bizimle paylaşır mısınız?

H.Ş: Aldım aldım bir vatandaş ADSIZ nickiyle gelip “yahu bıktık be nedir bu sayın, sevgi ve saygılar muhabbeti çok sıkıcı oluyorsun” demişti. Üzerime almadım çünkü kendini gizleyenleri asla muhatap almam. Bu yüzden yorumları Anonime kapalı konuma getirdim.
Ha Google abinin bazı kereler amansız engelleri karşısında eh kafam almıyor zahir deyip uzaklaşmayı çok düşündüm şu an bile düşünmekteyim zira saatlerdi sayfama giremiyorum. Küçük oğlum bu arda bana ne diyor biliyor musunuz “babacığım tekaütleri yavaş yavaş engellemeye tabi tutuyorlar” hadi be ordan ben tekaüt falan değilim dediysem de kimi kandırıyorum ki… Gülüştük işte..

SYK:
Öyle demeyiniz efendim zaman zaman Google abinin bizede kelekleri olmuyor değil :)
Bu arada, blog yazarken konu bulmakta sıkıntı yaşadığınız oldu mu? İçinizden geldiği gibi mi? yoksa genel bir araştırma yaptıktan sonra mı yazılarınızı izleyiciye sunuyorsunuz?

H.Ş:
Öyle; aman aman deyip hayal üreticiliği yapamam aklım basmaz, hele bu yaşta görüş alanı daralmışken neyin hayalini kuracağım Allah aşkına yaşadıklarımdan veya o an ne yaşamışsam doğal halimi aktarırım. Ara sıra alıntılar sayfamı süsler bu da malzeme sıkıntısından değil de o yazıya değer verdiğimdendir.

SYK: Yavaş, yavaş sohbetimizin sonuna gelirken, Blog yazarlarına iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

H.Ş:
Sağlık ve güzellikleri yaşamaları şeklinde bu minval hepsine yuvalarında aile bireyleriyle mutlu, mesut ve sağlıklı günlerde yaşamalarını diliyorum. Dış seslerine değil içseslerine göre davranmalarını isterim zira hiç kimsenin zarar görmesini istemem ortam felaket derecede bozuk. Kendilerine mukayyet olsunlar diyorum naçizane.
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum her birine tek tek başarı gölgeleri olsun.

SYK: Önemli mesajlardı geçrekten. Kulak arkası edilmemesi gerek. Peki Röportaj hakkında ne yorum yapmak istersiniz?

H.Ş: İnsanları daha bir özellikli olarak tanınmaları açısından dâhiyane bir fikir kutluyorum sizi başlangıcı da benimle yapmanız artı keyif verdi çok teşekkür ediyorum.

SYK: Gerçekten ummadığım kadar hoş bir sohbet oldu İlk konuğum olmanızdan ayrı bir keyif aldım. Gerek düşündürücü, gerekse güldürücü cevaplar verdiniz.

Sayın Haykırış Beni kırmayıp, zahmet verip röportajıma konuk olduğunuz için, sorularıma samimi cevaplar verdiğiniz çok teşekkür ederim. Tüm hayallerinizin gerçekleşmesini cani gönülden diliyorum. Bundan sonra ki yaşamınız ve ömrünüzde daha sağlıklı daha mutlu günler diliyorum. Daha nice güzel paylaşımlarda birlikte olmayı diliyorum. Teşekkürlerimle birlikte Saygılar sunuyorum.

H.Ş: Değer bilip bu fırsatı bana tanıdığınız için bende size teşekkür ediyorum.

Efendim ilk konuğum olan Sayın Haykırış ile Sanal Röpörtajımızın sonuna geldik.
Kendisine tekrardan beni kırmayıp konuğum olduğu için çok teşekkür ediyorum.
Gelecek hafta Sanal Röpörtaj'da başka bir konukla karşınızda olmayı diliyorum.
Bizi okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyor Saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Sürç-i lisan ettikse affola.

Sİyah Kelebek


20 yorum:

ceydabural dedi ki...

tatlım ilk röportaj güzel olmuş
iki tane birşey diyeceğim kızmazsan nacizane
1. çok resmi biraz daha sıcak konuşmalar olsa hani
2. senin soruların koyu renk ve kalın olsun
cevapları normal yap bence

devamı gelsin ama :)

haykırış dedi ki...

Sayın Siyah kelebek,
Eline emeğine sağlık hoş olmuş.
Sevgi ve saygılar.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Güzel bir düşünce. Bu şekilde ilerlerseniz bir gazetenin köşe yazarı olarak görebiliriz sizi.
Farklılık en önemli şeydir ve yeni kapıların açılmasını kolaylıkla sağlayabilir.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Fotoğraf P: Canım önerilerin dikate alınmıştır sevgiler. :)

Haykırış: Çok teşekkür ederim saygı hürmet bizden.

onuncu köyün adamı: Çok teşekkür ederim. İnşallah diyorum bu güzel görüşünüze.

nehircce dedi ki...

Harika olmuş :)) çok beğendim ben.Bir sonraki eminim daha da iyi olacak..Kocaman sevgiler.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Çok güzel olmuş yaaa :)))Ne kadar güzel bir işe imza attın siyah kelebek :)Ama samimiyeti içinde ayrıca sevgili Haykırışa teşekkür etmek gerekir.:)
Zevkle okudum sevgili siyah kelebek :)

ramazan dedi ki...

Güzel bir düşünce, iyi bir başlangıç yaptı.Daha da gelişeceğini görüyorum.
Sevgiler.

mutfakcini dedi ki...

Çok güzel canım.Heyecanlı :)Sen bana eve gel ya nolur,bizzat görüşelim ;)

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar, bence amacınıza ulaştınız. İşte, bunun sizi mutlu etmesi gerekir. Mutlu olduğunuza inanıyorum. Çünkü ilk röportajı sunarken yüzünüzü hayal ederek yüzünüzdeki o mutluluğu görebildim.

Teşekkürler Siyah kelebek.

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar; Sizi kırmayarak röportaj teklifinizi kabul eden Haykırış'a da; bu samimi, içten ve güzel cevapları, dilek ve temennileri için çok teşekkür ederim.

Ece dedi ki...

MUHTESEM ÇOK BEGENDIM:)VE SÜPPERRRRRRRRR DEVAMI GELSIN:) VE KESKE BLOGERLER BULUŞSA BEN GELEMESEMDE EN AZINDAN RESIMLERLE SIZLERI TANIMA FIRSATIM OLURDU:)

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Nehicce: Canımm çok teşekkür ederim. Umarım daha iyileride gelir.
Bu acemice oldu belki.Açılışı Haykırış beyle yaptım. İçimden öyle geçti.
Ama acemiliğimde ona denk geldi :)

Dalgaları aşmak: Beğendiğine çok sevindim Haykırış bey gerçekten çok profesynel davrandı.
Karşısında gerçek bir muhabir varmış gibi samimi ve sıcak bir ortam oluşmasını sağladı.
Güzel yorumun için sana, acemilğimde katlanıp beni kırmayan Sayın haykırış beye çok teşekkür ederim :)

Ramazan bey: Siz öyle görmüşseniz doğrudur nede olsa dünya görüşünüz, okumuşluğunuz,
Ve engin bilginiz açısından bizden çook ilerdesiniz. Sizden bunu duymak çok iyi geldi Çok teşekkürler.

Recep Altun: Evet gerçekten mutlu oldum. Aslına bakarsanız çok abartılacak bir şey değil belkide ama beni heyecanlandırdı. Yanımda olan destek veren, herkeze çok teşekküreler.
Size de bu anlam yüklü teşekkürünüz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Ebruli: Seninle yapacağımız röpörtaj yer yerinde bırakmayacak. Tüm blog alemi sallanacak dermişim :))) Eve meve davet ediyosun kızım bak millet aramızda bişey var sanıcak :)))
Öpüyorum canım Güzel bir röpörtajdı devamıda gelecek inşallah. Beğenmeniz desteğiniz çok güzel.
Destek görmek beğenilmek çok güzel. Herkeze tekrardan çok teşekkür ederim.

Ece: Çok teşekkür ederim tatlım. Büyük büyük harflerle yazmışsın ne desem bilemiyorum. Biz aralık ayının sonlarına doğru bir toplandı düzenledik. Yaklaşık 30 blogerr katıldık. Resimlerde benim blogda var. blogumdaki Katogoriler kısmındaki buluşma kısmında bulabilrsin. ayrıca bu ayın 25 inde Eminönü'nde bir buluşma daha düzenleniyor. Bloguna uğrayıp özel bir bilgi vericem canım bekle Çok teşekkür ederimm tekrardan sayfama hoşgeldin :))

Zeugma dedi ki...

İlk röportajın olmasına rağmen tam not sana benden canım..
Yerinde sorular, samimi ve akıcı bir hava yakalamışsın.. Kutlarım seni...

Sayende Haykırış Bey'i tanımış olduk. Kendisine sevgi ve saygılar gönderiyorum..

Sana da teşekkürler, sevgiler..
Daha nice röportajlara inşallah..
Zevkle geleceğim okumaya kelebeğim..

İyi bir hafta sonu geçirmeni diliyorum :)

Şenay- Doğam dedi ki...

Onunku Köyün Adamı blogunda.. eşinin kaza geçirdiği haberini yeni okuyabıldım..umarım su an daha ıyıdır ve sorun kalmamıstır..allah acıl sıfalar versın sevgılı sıyah kelebek.. allah aılenı ve sevdıklerını esırgesın...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

SEvgili Zeugma: Gerçekten mi gerçekten mi? :))
Aslında samimiyeti yakalamak önemliydi benim için. Sanal röpörtaj derken karşılıklı sobet eder gibi olsun istedim. Ucundan köşesinde yakaladık bunu. Haykırış bey bir baba gibi sarıp sarmaladı sanki beni. Herşey onun sayesinde.

Çok teşekkür ederim birtanem. :)

Doğa: Çok incesiniz çok teşekkür ederim. Önüzümdeki salı günü bir operasyon geçirecek. İnşallah herşey yolunda giderse daha iyi olacak hem ben hemde eşim.Nazik ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim.

NiLaY dedi ki...

bence de super bir fikirdi ve gercege donusmesi de gayet basarili oldu :)) kesinlikle birbirimizi daha yakindan tanimak icin super bir firsat, ellerine saglik canim :))

Sevtap dedi ki...

Çok güzel olmuş hemde bizde yeni arkadaşlar tanımış oluruz emeğine sağlık

Şenay- Doğam dedi ki...

Şimdiden geçmiş olsun dileğimi kabul edin..dualarım o gün sizinle olacak..

Sevgiler..

Newbahar dedi ki...

Ne hoş bir muhabbetti. Gerçekten sayın Haykırış Beyefendinin samimi yanıtları vardı sorularınıza. Böylesi olgun ve değerli kişilerle bloglarda karşılaşmak bana göre ender rastlanan bir olay. Ve tanışmak gerçekten bizim için büyük şans.
Sizide bu konuda tebrik ediyorum. Hakkını vererek yaptığınız bir ropörtaj olmuş.

Selamlar

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Nilay: Tatlım teşekkür ederim. bloglarda bende he zaman yenilik olmalı öyle değil mi: )

Karabidik: EVet şimdilik güzel daha güzel röpörtajlarda gelecek inşallah :)

Doğa: Çok teşekkür ederim yakın ilgine. Sanal bile olsa desteğe her zaman ihtiyacımız var. İyi ki varsın. :)

Newbahar: Tam yerinde bir yorum yazmışsın öncelikle seni tebrik ederim. Bu sohbetin genel amacı, bizden büyük ve tecrübeli insanlardan blog dünyası hakkında görüş öneri ve bilgi almaktı. Kendilerini biraz daha tanımak, onlardan birşeyler öğrenebilmekti amaç ve yanı sıra onları tanıtmak, bloglarındaki güzelliği takip etmelerini sağlamaktı. Daha güzel röpörjlarla, En güzel blogları tanıştırmayı planlıyorum allah nasip kısmet ederse çok teşekkür ederim güzel yorumun için.