her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



23.03.2010

ÇÜRÜK...?

Sessiz gecelerin çığlığı,
Sonra bir bakmışsın içi yalan dolu bir su bardağı.
Yoksa içi gül dolu bir kırmızı saksı mı?
Gaibten gelen seslerle dolu, ürkek

kalplı.

Ne taşıyoruz sol yanımızda?
Yürek mi?
Sen öyle san..!
İçi kan dolu nefretle hasetlikle dolu, bir çirkef kutusu.
Sol yanımızda taşıyoruz biz onu.
Beklete, beklete ne hale getirdik.
kötülüklerle süsledik.
Kimseye açmadık, hep kapalı tuttuk.
Kimse çalmasın dedik.
Kimse girmesin içeri.
Ama sol yanımıza bir düşman ektik.
Şimdi...
Sorgula bakalım kendini ne var sol yanında.
Ben sana söyleyeyim ama sakın korkma.
Sol yanında taşıdığın içi kurt dolu bir çürük...

Yazan: Siyah Kelebek

15 yorum:

haykırış dedi ki...

Sevet sevgili Siyah Kelebek,
Ne gördüysek hep o sol yanımızda ki "çürük"~ğün yufka olmasından gördük..
Kimi fırsat bildi daha derin işledi hançerini hançeremize,
Kimi leş kargası gibi saldı üzerimize bütün salyalarını..
Güzel bir şiir
Eline koluna sağlık kardeşim.
Sevgi ve saygılarımla

Unknown dedi ki...

Sevgili siyah Kelebek arkadaşım yine can alıcı bir konuya değinmişsin.Ancak sanki biraz fazla sert bir yazı olmuş.yinede Herkesin kalbinde her ne kadar çürüklük olsada iyi ve güzel olan bir parça mutlaka vardır.saygılarımla.

Ece dedi ki...

OYYYYYYY YİRİM BEN SENİİİ CANIM BENİM BU NE GÜZEL YAZI BÖYLE,AMA BEBİŞİM INSAN YÜREGİNİ HERKESE DE AÇAMIYOR KI BEN EVVELKI DENEYIMLERIMDEN BILIYORUM DERTLESIYORSUN VE 40 YIL SIRTINDA TASI BIR DEFA INDIR HEMEN SANA KARSI KULLANIYOR VE SENDEN KOTUSU OLMUYOR O YUZDEN BEN ÇOK KİŞİYE KAPADIM YÜREGİMİ BENI HAK ETMIYORLAR...SEVGILERIMLE

nehircce dedi ki...

Çok keskin bir yazı olmuş gerçekten.Ama bunu düşündürttüler ki yazdın..Sorgulamalı etrafımızdaki yürekleri o halde..Eline sağlık.öpüyorum

Adsız dedi ki...

kalbimizi açtık da ne geçti elimize..bırak kapalı kalsın.. çürük olacak belki ama paramparça olmasından iyidir.

ramazan dedi ki...

Harika...
Düşmanımız olmamalı hayatta, hainlerden, insanlık düşmanları ve bebek katillerinden başka...
Çok güzel yazı.Gönlünüze sağlık.
Sevgiler.

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

sol yanlarımız bizi bizden eden,
bıraktığımızı sandığımızda
uzaklaştığımızı umduğumuzda
o bilinen acı sesi ile sızıya neden olan yanımız!
uzak dursun desek de tam içimizde duran
bizden beslenen yanımız!...

emeğine sağlık kelebek dostum

sağlıcakla

MAVİ TUTKU dedi ki...

İçi yalan hayatlar yaşarken, boşu dolu görürken insan ne katabilirki kendine? Yürek taşırken bedeninde, kişiliğinde, yüreksizler onu en derine saklamaya mecbur bırakmıyorlarmı insanı?
Solyanda birşeye bir kişiye nefret varsa boşuna olabilirmi? İnsan bir değişim yaşıyorsa kendi kendinemi yaşıyor, yaşatıldığı içinmi oluyor?
İçi yalan dolu su bardağını içiyorsak yanıltılıyorsak su içmeye korkmazmı insan bir daha?
sol yanımızda kurtlu bir çürükmü var, hayatımızda kurtlu bir çürükmü var, veya hayatımızda böyle birşeymi olduda yer etti?

Hayat çok acaip öyle değilmi sevgili Siyah Kelebek..
Yüreğine sağlık..saygılar.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Haykırış
Lekadro
Ece
Nehircce
Adsız
Ramazan,
Güneşin oğlu
Onun.K.A

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
EVet keskin bir şiir oldu..halısınız..
İnsan Bazen düşman arar ya Bizi ne bu hale getirdi deriz ya. Bir günah keçisi ararrız ya. Hani bazen Yanlış olduğunu bile bile ona gideriz ya. Hep birilerini suçlarız ya. O nun yüzünden oldu. Bunun yüzünden oldu deriz ya. Aslında suçlu biziz. Suçlu Yüreğimiz. Bizi belkide bu hale koyan. Bana bu şiiri yazdıran Sol yanımda ki Çürük elma değil mi?

Kötüyü iyi sanan, İyi yi kıskanan, Güzele çamur atan, Çok konuşanı hep susuturan, Bize bunları yaptıran Sol yanımızdaki Çürük elma değil mi?
Kimsede aramayalım suçlu Yufka olmayan Sol yanımızda ki o çürümüş elma...

Hepinize çok teşşkür ederim yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Yazılarım sizlerle anlam kazanıyor. Kendimi sizin yorumlarınızla daha ciddiye alıyorum.

Kocaman sevgiler gönderiyorum hepinize.
SEvgi ve sağlıcakla kalın.

Hamiyet dedi ki...

İnsanoğlu yüreğininin tüm deliklerini sevgiye tıkadığından beri ya da severken cimrilik ettiğinden beri kötülükler cirit atar oldu yürek mahzeninde ve güzelliklere olan tüm bağlantılarda maalesef yanıp gitti.

Gerçekleri şamar gibi çarpan bu satırların sahibini kutlarım.

Sevgi ve muhabbetle...

mutfakcini dedi ki...

Dün okudum ama çok sinirliydim içimi dökerim diye yorum yazmadım :)Allah çürüklerden korusun diyelim,yüreğine sağlık diyelim bi de tabii;) Daha neler diyebilirim aslında ama sukut altındır ya hani ;)Sevgiler canım.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kendine, kendimize bu kadar haksızlık yapmayalım sevgili Siyah Kelebek. Böylesi yanılgılarda asla suçlu bizler değiliz. Neyi kötü yapıyoruki biz suçlu olalım, sadece yanılıyoruz.
Bizlerin iyiyi kıskanan, güzele çamur olan, haklıyı susturan insanlar olduğumuzu sanmıyorum, değilmiki bunları yazabiliyoruz yüreklerimizi böyle dökebiliyoruz..eğer hem bunu yapıyor hemde o yanlışları yapıyorsan zaten bu ikiyüzlü olduğumuz anlamına gelir.
Beşeriz şaşarız, muhakkak zamanında bizde hatalar yaptık..tüm yazılara bakarsanız herkesde hepimizde bir eleştiri var, hepimiz sütten çıkmış ak kaşıkmıyız..hayır sanmıyorum, ama bir şekilde öz eleştiriler yapmış, hala yapan eksilerini artıya çevirmeye çalışan insanlarız...yani ben böyle sanıyorum, düşünüyorum.

Bazı insanlar daha kendini tanıyamıyor, siz bunu zaman geçmeden bilemiyorsunuz, zaman geçtiğinde de daha kendini tanıyamayan insanı tanıyamadığınızı fark ediyorsunuz. Bilmem anlatabildimmi. Böylesi bir yanılgının, insan bilip, değer verip sol yanlarımızı acılar içinde bırakılmasının suçlusu biz olamayız, biz insanız insan olmaya çalşıyoruz en azından, böyle bir derdi olmayan, arka bahçesini bilmediğimiz insanları ve tercihlerini bildikten sonra sol yanlar çürük doluyor..yapacak birşey yok, bu yanılgılar acı bile olsa, sol yanlarda çürüklerde bıraksa hayat böyle birşey.

Adsız dedi ki...

Merhabalar.

"Dikkat ediniz bedende bir et parçası vardır ki, o iyi olursa bütün beden iyi olur; bozuk olursa bütün beden de bozulur. İşte o kalbdir" Hz. Muhammed Mustafa (S.S.V.)

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Erkan BAL dedi ki...

kelebek olacak onlar güzel birer kelebek...yüreği delik deşik bırakıp uçup gidecek olsalar bile.

Mel' dedi ki...

Çok güzel !Diğer yazıların da bunun gibi keyif verici olduğuna inanıyorum ve bu dolu dolu bloga rastladığım için çok memnun olduğumu belirterek virgülü koyuyorum,
Tekrar görüşmek dileğiyle:)
Sevgiler.