her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



31.03.2010

HADİ KANDIR KENDİNİ...!


Hepimizi farkındayız Hayat zor. Ve hepimizi biliyoruz ki, zenginin malı züğürütün çenesini yorarmış.
Hepimiz kendi işlerimizde kendi mesleklerimizde başarılı olmak istiyoruz. Ve tabiki parada kazanmak istiyoruz.
Her şeye sahip olmak istiyoruz. Evimiz olsun, arabamız olsun, tatile gidelim isitiyoruz. O kadar çok isteğimiz var ki hayattan. Beklentilerimiz var. Mücadelemiz var. Ama bazen yılıyoruz bıkıyoruz. Yoruluyoruz düşünmekten. Hiç bir isteğimiz beklentimiz olmayacak sanıyoruz. Aslında sanmıyoruz, bazen olmayacağını da biliyoruz.


Her şey parayla ama hayaller bedava. Eski bir çizgi film vardı hepimizi biliriz. Polyanna. Tanımayan varmıdır bu hayal perest kızı. Ama o en doğru olanı yapıyordu. olumsuz düşünceleri olumluya çevirmek için çalışıyordu.
Biz artık Hayal bile kuramıyoruz. peşinden koşmayı bırakın, arkasından bakamıyoruz bile hayallerimizin. İsteklerimizin olması için Dua etmek yetmez ki. Bazen onun için çalışmak bile yetmez. İsteklerimizin olmaı için, istediğimiz bir şeyin, hayalini kurmalıyız aslında. Hayalde yetmez. O bizim (miş) gibi düşünmeliyiz.


Hadi biraz hareketlenelim. Hafta da bir Kendimizi kandırmaya ne dersiniz. Zenginin parası var her şeyi var ama hayalleri var mı?
Zengin parasıyla herşeyi almış. Hayalini kuracağı başka bir beklentisi kalmamış. İşte bazı zengin kişiler bu yüzden mutsuz. Adamın herşeyi var. Ama hala sinirli, hala agresif, mutsuz ve arayışta. Neden? Çünkü hayallerini kaybetmiş.
Biz kaybetmeyelim. Bırakın insanlar Kendimizi kandırdığımızı söylesin bize. Evet var mı diyeceğiniz, ben kendimi kandırıyorum hayal kuruyorum.


Benim evim var.
Nerde?
Hayalimde.
Benim arabam var
Nerde hayalimde.
Benim sevdiğimi istediğim işi yapıyorum.
Nerde?
Hayalimde...


Devamı gelir sıralaya biliriz... en çok hayatında neyim olmasını istiyorsun? Dinlediğin zaman seni mutlu eden bir müzik aç tak kulaklığını kulağına. Ve hayalinden başka hiç bir şeyi düşünme.


Olsun kendimi kandırıyorum. Ve bunu biliyorum. Ama bir anlıkta olsa doyuma ulaşıyorum. Hayallerimde herşeye sahibim ben. Bu dünyada hayal değil mi. Bu dünyada sahip olduğumuz herşeyi ölünce yine buraya bırakmayacak mıyız?
Yanımıza ne götüreceğiz ki. Hafta da bir gün; kandır kendini mutlu ol. İnsanlar yoga yapıyor. Gözlerini kapatıp anlık mutluluk satın alıyorlar hemde tonlarca para döküyorlar. Biz neden bu kandırmaca oyunuyla mutlu olmayalım. Kimseyi değil, kendimizi kandırıyoruz. İnsanın kendisini birazcık olsun kandırması, başka birini kandırmaktan daha az acı verir insana hatta acısız ağrısı, bir oyun bu. Bİr hayal kurma oyunu.


Ben hayalini kurdum bakın şimdi buradayım. En çok sevdiğim işi burada sizlerle paylaşıyorum. İstekler hayal kurarak onu bizim (miş) gibi düşünerek gerçekleşir. Hayalleriniz bol olsun. Bu hayal oyunu, Kendimizi kandırma oyunu da olsa Güzel.:)
Yazan: Siyah Kelebek

12 yorum:

ramazan dedi ki...

Sevgili SİYAH KELEBEK, ben bir hayalimi yazayım mı;
doğduğum ev gibi bir evi görebilmek ve içinde bir geceyi geçirebilmek isterdim.

mutfakcini dedi ki...

"Kimseyi değil, kendimizi kandırıyoruz. İnsanın kendisini birazcık olsun kandırması, başka birini kandırmaktan daha az acı verir insana hatta acısız ağrısı, bir oyun bu. "Budur.Gerektiği zaman olmalı,olmak zorunda.Beni anlatmışsın bu yazında.tebrik ederim.Gel öpiim ;)Yüreğine sağlık canım,çok güzeldi.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sevgili Siyah Kelebek, bazı insanlar tüm hayallerini gerçekleştirmiş, fakat hepsini bir oyun içinde kendini kandırarak gerçekleştirmiş, şimdi geriye baksa hepsi içi boş bir yalan.

İnsanın kendini böylesine bunca kandırması çok acı. Kendini kandırmak; evet tırlatmamak için bu lazım, umut ipliği iyice inceldiğinde kafayı dağıtmak için lazım, herşeyi yapıp elden birşey gelmediğinde lazım..fakat yapacak şeyler varken kendini kandırmak acizliğe dönüşür, bunda bile dikkat etmeli.

Bazen kendini kandırmak sadece gerçeklerden kaçmak için başvurulan yöntemdir, bir nevi oyun oynanır, ve birilerinin oyuncağı olunur, bu da kötüdür, bu kandırmanın ötesinde birşeydir.
Aslında çok acılı bir oyundur bu, tamamı yalan olan bir oyun..

Parisi görür sevinir, Romayı görür, Çırağanda dünya mutfağını görür, ama insanlığını kaybetmektedir bu tür şeyleri kazanç sayarken.
Bazı şeylerin diyetidir belkide, artı veya eksi olduğu insanın hayattan anladığı ile ilgilidir.

İnsanın yaşadığı şey konusunda kendini kandırması çok kötü fakat yaşayamadığı şey konusunda kendini kandırması çok kötü birşey değildir.
Çok haklısın, insan bir saatliğine bile olsa doyuma ve bir rahatlamaya ulaşıyor. İnsan psikolojisinde gülme mimiği bile iyi gelir, beyini yanılmak insanın elinde olan birşeydir aslında.

Hayal oyunu evet, hayat oyunu hayır,,ama herşey tercih, gelenleri gidenlerden karlı görüyorsa kişi varsın hayat oyununu da yaşasın, ama son nefeste ne hissedeceğini düşünsün bence.

Hamiyet dedi ki...

Hayat herşeyiyle oldukça zor ve gerçekler ağır bırakalım bari hayaller mutlu etsin yüreklerimizi... Ben de kendine hayal kurma özgürlüğünü tanıyanlardanım ve bu huyumu seviyorum.
Güzel bir yazı paylaşmışsın, tebrikler...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Ebruli: Ben kendimi anlattım kız sana ne oluyo :))
İnsan ara ara kendini kandırmalı. kandır kız kendini helal olsun sana :))

Ramazan abi: Benimde hayalimde Galata kulesi'nin sokakalarının birinde Baba annemin evi vardı. Ben ve diğer kuznlerim o evde doğduk ve büyüdük. Bir gece olsun, tüm sevdiklerimle orda olmayı çok isterdim. Ama Bİr gün o eve gidecem İçinde kim olursa olsun, izin alıp girecem ve bir kaç fotosunu çekecem. İlk fırsatta. Yorumunuz için teşekkürler.

O.K.A: Sevgili mesut abi. Size yazdıklarınız için tabiki saygı duyuyorum. olabilir Herkz benim gibi düşünecek diye bişey yok. Ama İnsan kendi kendine yanız kaldığında, istediği şeyin o an ellerinin arasında olmasını hayal etmesi, insanın hayalini gerçekleştirmek için yapması gereken en önemli şeydir

Bİr insan istediği şeyin hayalini bile kuramıyosa bence o zaten ölmüş demektir. Hayal kurmanın, bir parça olsada istediği şeyin onun muş gibi düşünülmesii acizlik olamaz.

bir örnek: Bir çift ev almak istiyor mücalede verip çalıyorlar. kirada oturdukları eve akşam yorgun gelince. Bir bardak çayın yanında kurabiye ve ya büskivi yerine hayallerinle ağızlarını tatlandıryorlar. Almak istedikleri evi konuşup kendi kendilerine dekarosyon yapıyorlar hayallerinde.

Çocuk isteyen bir çift. Bez bebeklerini koyunlarına alıp gerçek bir bebek miş gibi davranıp hayalini gerçekleştiriyor. Olsun sonunda hep bir ahhhh çekiliyor Ama hayalsiz hiç bir hayal gerçek olmuyor.

Yorumunuz için çok teşekkürler saygılar :)

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Hamiyet: Aynı fikirdeyim canım. Zaman zaman olması gereken bir mutltuluk oyunu bu.

Sevgiler. Ziyaretinden dolayı çok teşekkürler. :)

Deliler Teknesi dedi ki...

Hayatımızı alıp götürdüler... Hayalimiz bari bize kalsın... Güzel yazıydı Siyah Kelebek, teşekkürler...

haykırış dedi ki...

Sayın Siyah Kelebek,
Sahi bloga duyurmamıştım değil mi Everet tepesinin üzerinde bir şatomun ve eteklerinde villalarımın olduğunu. Ne gam çekiyorum ne keder.
Ağzınıza sağlık müthiş bir bezemeyle öyle güzel ders vermişsiniz ki üstüne laf söylemek haram.
Sağlığımuz, huzurumuz ve mutluluğumuz yerinde mi gerisi hengame. Rahmetli Koç sadece Patates yiyordu o kadar varlığın içinde. Halimize bin şükürler olsun.
Sevgi ve saygılar.

Esin Bozdemir dedi ki...

Nice güzel hayalleriniz olsun...
Sağlığınız daim, yaşam sevinciniz ise hep içinizde, sevdiklerinizle birlikte...

Sevgilerimle...

nehircce dedi ki...

Hayal kurmak çok zevkli bir oyun gerçekten..Zihnin dinlencesi.Gözlerinizi 10 sn kapasanız 10 farklı yerde kendinizi görebilirsiniz.Sonra açtığınızda gerçekle yüzyüzesiniz.Ama yine de güzel hayal kurmak.Aşırıya kaçmadan,olabilecek hayallerle mutlu olabilir insan..sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sevgili Siyah Kelebek aslında aynı fikirdeyiz.:)
Benim sana katıldığım yerden ayrı olarak birde hayat içinde kendini kandırmanın ne kadar yanlış ve aslında acı olduğunu anlatmaya çalıştım. İnsan kötüye iyi diyerek kendini kandırabiliyor biliyormusun? O yüzden dedim hayal oyunu evet ama hayat oyunu hayır, bu yanlış bu acı, ama tabiki herkesin kendi tercihi, bir gün gözü açılıpı geriye baktığında aslında hiç yaşamadığını görmek o insan kalan yegane şey olacaktır.

Ben de çok bunaldığımda, orman ve denizin olduğu yerde bir eve sahip olduğumu hayal ederim, bir bakarım yüzümde gülümseme olmuş, hatta hırslanmışım umudum yeşermiş.:)
Sevgiler saygılar ve çokk selamlar.:)

Adsız dedi ki...

Merhaba SiyahKelebek,

Bloğuma yaptığınız ziyaret ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Hala bloglarımla ilgili sorunlarımla uğraşıyorum. Ancak, her yeni bir hesap ve blog açtığımda en azından bloğunuza uğrayıp, izleyici grubuna kaydımı yapıyorum. İzleyici grubundaki benim resmime tıkladığınızda açılacak olan pencerede yer alan bağlantılarımda: blog adresim yazılıdır, tıklayınca bana ulaşabilirsiniz.

Beni arayarak bulma zahmetiniz için çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun.

Size daha önce de bir yorumumda yazmıştım. Sizi bloğumdaki arkadaş listeme ilave ettiğimde, sadece adınız yer alıyor ve güncellenmiş herhangi bir bilginizi göstermiyor. Diğer arkadaşlar için de mi aynı durumdasınız yoksa, benden mi kaynaklanıyor anlayamadım?

Bu konuyu irdelerseniz, hatanın kaynağına inmiş oluruz.

Selam ve saygılarımla.