her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



8.03.2010

NE GÜNÜ BU GÜN? KİMİN GÜNÜ? CEVABI İŞTE BURDA GİZLİ.


Kadınlar günüymüş bu gün. hangi kadının günü ki bu gün?
Tepeden tırnağa yabancı parfüm kokan, tırnakları uzun ojeli, dudakları ve yüzleri yabancı kozmetiklerle maskelenmiş, saçları envai çeşit boyalarla boyanmış ve öz ana saçını kaybetmiş kadınların günü mü?


Bir elinde telefon, bir elinde rimel. Gözü yabancı moda dergilerinde, kulağı ise deste deste para sayıp dinlediği yabancı müzik cd'nde olan kadının günü mü bugün?


Evi olsun, arabası olsun. Bankada parası, illede emekli maaşı olsun deyip, zengin koca siparişi veren kadının günü mü bu gün?


Aklı fikri para harcamakta, para olmayınca soluğu boşanma avukatlarında alan kadının günü mü bu gün?
Gözü yüksekte, modern hayat, rahat hayat deyip elde avuçta ne varsa dekerasyona harcayan, mutfağını evini, yabancı tabak, çanak renkli saçma sapan, kurdeleli savaroskili meteryallerle dolduran kadının günü mü bugün?


İlla kilo vereceğim, illa güzel olucağım deyip, kendi öz güzelliğini kaybeden ilaçla ameliyatla güzel olmaya çalışan kadının günü mü bu gün?


Bırakın 5 kilo fazlanız olsun. varsın göz kapağınız sarksın. Bırakında aynaya baktığınızda yaşlandığınızı görebilin. Onunda ayrı bir keyfi olduğunu hissedin.


BAKIN!


Bu gün kimlerin günüymüş şimdi okuyunda öğrenin. Bende kadınım diye dolaşmayın ortalarda süslü kokanalar, para tuzakları, yuva düşmanları. Şimdi üstüne alınan kim varsa bu bloğu terk etsin ve bir daha da gelmesin.


Bak! Bu gün benim cevakar vefakar, 50 yaşına merdiven dayamış, kalp hastası ama hala çaycılık yapan. Temizliklere giden evlatlarına evine bakan Anadan öksüz babadan öksüz, Kardeşten yoksun ANAMIN ANNEMİN günü.


Bu gün, Yengemin günü.Kaynanasına, kayın babasına öz evladından daha iyi bakan; onların altını temizleyip bebek gibi bakan, senelerce çalışmış, 3 evladını annesine emanet etmiş, evlatlarının büyüdüğünü bile göremeyen Yengenim Güler annemin günü bu gün.


Bu gün, Elleri kınalı, saçları oyalı, gözleri yaşlı, anaların, bacıların, günü.
Bu gün zorla kötü yola düşürülmüş kadersiz kadınların günü.


Töre cinayetinden mezara girmiş taze genç kadınların günü.

Bakın şimdi ne olacak.

Bu gün nasıl kutanacak.


En başta bahsettiğim kadın müsfettelerine, demet demet çiçek yağacak, telefonları gün boyu susmayacak Kadın oldukları için bu gün onları günüymüş gibi kutlanacaklar.
Benim cefakar çalışkan ezilen anam, benim vefakar yengem, benim elleri kınalı gözleri yaşlı çalışkan Türk kadınıma da,
bırakın demet çiçeği, tek bir karanfil bile çok görülecek.


İşte bu ülkenin kadınlar günü böyle kutlanacak.
Ben burdan erkeklerimize seslenmek istiyorum. Sizin; kadınlarınıza, analarınıza, kardeş ve ya eşlerinize kız evlatlarıınıza vereceğiniz en güzel hediye, en güzel çiçek, tatlı EKMEK olsun. başkada sözüm yoktur size.

Bizi bu gün değil her gün anın. Ananıza, kardeşinize eşinize sahip çıkın. GERÇEK TÜRK KADININA BU GÜNÜ HAKKETİĞİNCE YAŞATIN.

GERÇEK TÜRK KADININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Saygılar,
Yazan: Siyah Kelebek.

15 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

1.milyon kalemden geçerken yolum düştü, Teşekkürler açık ve doğru sözlerin için.
Postun başında "istisnalar kaideyi bozmaz"a girerken, devam eden yazın kadınların gerçeğine dönüşüyor...

mutfakcini dedi ki...

Hala töre adı altında kadınlar öldürülürken ya da intihara zorlanırken,dayağa maruz kalan sayısız kadın varken,doğduğun günden başlayan cinsiyet ayrımını yaşamın her alanında hissediyorken,hala saçı uzun aklı kısayken !.Bu gibi sebeplerden, kadınların her türlü sömürülmesine başkaldırı günü.Bu gün "hadi kadınlarımıza hediye alalım" tarzı bir gün değil.Bu gün,varolabilmek için didinen annenin günü.Emeğiyle,şefkatiyle didinen yengenin günü.Mevsimlik tarla işlerinde çalışan kadınlarımızı günü."Emekçi kadınlar günü" Kadınların istismar edilmediği bir dünya umuduyla..Anneciğinve yengen başta olmak üzere,senin ve Emekçi Kadınlarımızın Gününü kutluyorum..Yüreğine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

8 Mart Dünya Kadınları münasebetiyle yazdığınız bloğunuzu okudum. Gerçekleri yansıtmışınız. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar ve mutluluklar dilerim.

Babamın bir halası vardı adı Satı idi. Bu kadın son çocuğunu tarlada tek başına çalışırken doğurmuş, doğurduğu çocuğun göbek bağını da iki taşın arasında ezerek koparmış.

Bu bağlamda annelerimizin, kızkardeşlerimizin, eşlerimizin ve tüm kadın gibi kadınlarımızın kadınlar gününü yürekten kutlarım!

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Ece dedi ki...

İŞ KADINLAR GÜNÜNDE DEGIL SADECE HERGUN KADIN SAYGI GORSUN HERGUN KADINLAR GÜNÜ OLSUN BAŞBAKANIDA DOGURAN BIR KADIN CUMHURBASKANIDA VE HERKESI O YUZDEN KADINLARIN DEGERI PAHA BICILEMES
SEVGILERIMLE

Ece dedi ki...

VE AYRICA YAZIN GENE HARIKA OLMUS SENI TEBRIK EDERIM DUYGULARIMA IŞIK OLSUN CANIM BENIMMM:)HELAL OLSUN SANA KISS BENIMDE ICIMDE NE VASA DOKMUSSUN
SEVGILERIMLE

haykırış dedi ki...

"Bak! Bu gün benim cevakar vefakar, 50 yaşına merdiven dayamış, kalp hastası ama hala çaycılık yapan. Temizliklere giden evlatlarına evine bakan Anadan öksüz babadan öksüz, Kardeşten yoksun ANAMIN ANNEMİN günü."
Hıçkırıklara boğan bu söylem yüzünden gözümden akan yaşlara hakim olamadım be sevgili Karakız dolayısıyla yazmaktada zorluk çekiyorum.
İyi ki varsınız..
Özde kadınlarımızın bir gün değil tüm günler sevilmeye, sayılmaya hakları var.
Gününüz kutlu olsun.
Sevgi ve saygılarımla

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

kim der ki kadın...
öyle severim ki nazımı ve gönlünden dile gelenleri,emeğine sağlık dostum..

annemizin ellerinden öper, gerçek ana sıfatını taşıyan taşın altına elini sokmaktan çekinmeyen cefakar anaların ellerini başıma koymaktan gurur duyarım bu güne has değildir eylemlerimiz biz kadınlarımıza her gün değer verirken bıkalım niceleri bu güne sığdırmaya çalışsın,
yarınlar bizim nasılsa

sağlıcakla güzel yürekli kelebek dostum (:

Newbahar dedi ki...

Tebrik ediyorum. Az önce buna benzer satırları Haykırış beyefendinin bloğunda kısaca bende dile getirdim.
Bugün bi avuç kadın derneklerine üye olan süslü manitaların günü. Yiyip içip, kokteyl halinde kutladıktan sonra olağan işlerine geri dönecekler.
Bizim anamız, yengemiz, ninemiz, komşumuzda öyle. Onlarda bugün 8 mart olduğunu bile bilmeden kadınlıktan beklenilen her türlü etiketi taşımaya devam edecekler.
9 martta hiçbirşey değiştiğini görmedim ben. O yüzden kutlamalarıda gereksiz buluyorum.
Öyle güzel yazmışssın ki arkadaşım tekrardan okumak istiyorum.
Selam ve sevgiler.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Newbahaw
Ece
Haykırış
Recep Altun
Ebruli
Güneşin oğlu
Yaşamın kıyısında

Sizlere çok teşekkür ederim bu güzel yorumlarınız için. Çok güzel yorumlardı. Bir kez daha duygulandım. Elleriniz dert görmesin

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kadınlar gününüz kutlu olsun. Herkes için özellikle kadınlar için daha güzel günlerin gelmesini diliyorum..

Zeugma dedi ki...

Nazım'la başladığın o muhteşem şiir sonrası yansıttığın fikirlerin inanılmaz güzeldi kelebeğim. KUTLUYORUM SENİ!!!
Türk Kadını budur işte..
Vefakar, cefakar..
Bedeniyle, ruhuyla boyadan ciladan yapaylıktan uzak. Her haliyle gerçek !

Kadınlar Günü'nü kutluyorum canım..

Sevgilerimle...

keditasması dedi ki...

Tebrikler..

Arzu Breda dedi ki...

Canım Kelebeğim;

Nazım Ustanın o eşşsiz dizeleriyle süslediğin ve kendi yaşamındaki kadınları anlattığın harika yazı için çok teşekkürler..

Yazında bahsettiğin kadınları anlatırken, devamlı emek veren kadınlardan bahsediyorsun. İşte olsun, evde olsun, hayatın her alanında emek veren kadınların günüdür, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü..

Ben de, senin ve ailendeki tüm kadınların 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ canı gönülden kutlarım..

Sevgilerimi bırakıyorum kucak dolusu..

bir güzel çift dedi ki...

Fotoğraflardaki şeker şey çok ama çok tatlı yaa...Maşallah...

Adsız dedi ki...

Bloğuma yaptığınız ziyarete, katkıya ve sorunumu bir yorumla paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bakmayın siz o kadar ağır yazdığıma başlangıçtaki gibi pek sorunum kalmadı. Allah izin verirse bu yılın sonunda bitiyor. Şiiri ağır yazmama gelince bu şiirler ben ve benim gibi tuzağa düşürülmüş kandırılmış insanların sesi olmak zorunda. Onun için ağır yazıyorum. İnşallah iyi ve güzel şeylerden de bahsedeceğiz.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.