her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



28.03.2010

SİYAH KELEBEK MUTLU


Şu blog dünyasına gireli tam 1 yıl oldu. 2 yada 3 yıl değil. 1 yıl yani 12 ay.
Geçen sene Mart ayında açtım bu blogu. Sudan çıkmış bir balık gibiydim. Nasıl bişey ki, dedim şu blog.
İnsanlar yazıyorda yazıyor. Nasıl buluyorlar bu kadar çok konuyu diyordum kendi kendime.


İnanın çok mücadele verdim. İlk başlarda hep okudum. Mart ayında açmama rağmen blogu yazmadım. Sadece okudum ve yorumlarda bulundum. Biliyordum ki önce okumak bilgi almak lazım. Yazmaya Mayıs gibi başladım. Ve şunuda öğrendim ki, insan yazmayı yazarak öğreniyor. Yazdım paylaştım. Küçüktüm yavaş, yavaş büyümeye başladım. Ben daha yürümeden şu blog aleminde koşmayı öğrendim. Koştum dediysem kimseyle yarışa girmedim. 100. İzleyicime hediye vermedim. İzleyici kazanmak ve okunmak önemliydi ama ben sadece yazılarımla bir şeyleri kazanmak istedim.
Bakın 1 yıl içinde neler yazmışım.


makale (119) Şiir (34) anı (14) MİM (10) hikaye (10) GEZİ (9) Röpörtaj (8) buluşma (7) ÖDÜL (3) alıntı (1)


Şu ana kadar 163 izleyicim olmuş. Aralarında gidenlerde oldu. olsun canları sağ olsun. Blogdan ayrılanlar önemli mi? Evet önemli Keşke izleyiciler arasından gidenlerin neden gittiklerini bilebilseydim. Hatalarımı keşke bana söyleselerdi. ''Ben gidiyorum çünkü Şu yüzden'' deselserdi. Ama gidenlerin yeri boş kalmadı birileri mutlaka geldi.


1 yıl içinde çok güzel dostlarım oldu. Ağabayelerim, kardeşim dediğim, dostumsun dediğim kişiler girdi blog hayatıma. Yazılarımla alakalı çok az eleştri aldım şu zamana kadar. Bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilemem.


Bir çok blogu izliyorum bende ama okumadan asla geçmem dediklerim var. Okuduğum, benim için özel bloğlara yorum yazmadan geçemem. Okuduğum bloglarda yazmayı öğrendim. Gülmeyi, ağlamayı, paylaşmayı öğrendim. Yaşım 33 olabilir ben bir anne olabilirim. Ama bazı unuttuğum duyguları yada hayatımda hiç yaşamadığım duyguları burda yaşadım.


Blog ödülleri aldım. Belkide blog dünyasında bir ilk'i yarattım ve Röportaj projesine imza attım. Çok güzel bir blog toplantısına katıldım. Şiirler yazdım. Birmilyonkalem sitesinde önce yazar sonrada Editör olmaya layık görüldüm. Güzel günlerimi, acı günlerimi paylaştım. Kimseye sataşmadım, çamur atmadım. Asla adsız yorumcu olmadım mesela. Sen bunu neden yazdın diye kimseyi yermedim. Ve inanıyorum ki şu blog dünyasında artık bende bir isim oldum. Hem de 1 yıl içinde.


Bunu ben demiyorum. Kendini beğenmiş bir blog yazarı olduğumu sanmayın sakın. Bu duyguyu bana hissettirenler var çünkü. Blog camiasında bir isim olduğumu bana hissettiren dostlarım var. Bunların arasında Haykırış bey de var. Öyle güzel öyle anlamlı bir proje hazırladı ve sundu ki blog dünyasında o da bir ilk'e imza attı.
İnternet ve Bilgisayar ortamında büyük emek vererek hazırladığı BLOGDAN SEÇMELER adlı bir kitapçığı bizlere tüm blog camiasına sundu. Bu kitapçıkta, 30 da fazla blog yazarının birer yazısına yer vermiş Haykırış bey.


Bu kitapçıkta benimde bir yazım var. Bu beni çok mutlu etti. Böyle güzel ve emek verilmiş bir kitapçıkta yer almak ancak bana gurur verir... mutluluk verir. Haykırış bey'e çok teşekkür ederim. Bana da bu kitapçıkta yer verdiği için ve beni de layık bulduğu için kendisine minnet dolu teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle güzel mutlulukları, gurur dolu anları Allah herkese nasip etsin.

Bu kitapçığa mutlaka bir göz atın. Blog dünyasında önemli ve güzel yazılara imza atmış, belkide ilerde gerçek bir yazar olabilecek blogcuların yazılarını bu kitapçıkta okuyacaksınız. Haykırış bey blog tarihinde belkide bir ilk'e imza attı. Kendisini tebrik ediyorum. Ve bir kez daha çok teşekkür ediyorum.
Bu yazıyla da blogumun 1. yıl kutlamasını da yapmış oldum aradan çıkardım :)
Blogumun birinci yılı demişken, Yeni blogumun da haberini vermek isterim. Siyah Kelebek blogumun yanı sıra 2. blogumda yolda. Kısa bir zaman sonra tanıtımını burada yapacağım.
Şimdilik benden bu kadar.
Bir pazar günü de böylece bitti. Yeni hafta bizi bekliyor Hepinize sağlıklı, mutlu, bol kazançlı mucizelerle dolu yeni bir hafta dilerim.
habi bay bay :)


15 yorum:

GünCeraN dedi ki...

Tebrik ederim Siyah Kelebek. Yeni tanıdığım bir günce olmanıza rağmen, gezerken büyük keyif aldım; bilhassa şiirlerinizde ve sohbetlerinizde... "İnsan yazmayı yazarak öğreniyor." Doğruluğuna inandığım, aklımda tutacağım bir söz... Nice yıllara...

Adsız dedi ki...

Siyah Kelebek iyi ki doğmuş.Bloğunuzun birinci yılını kutlar,daha niceee yıllarda, mutluluk dolu paylaşımlarda bulunmanızı dilerim.Kişisel Blog ödülünüzü tebrik ediyorum.Haykırış abinin bizlere lütfettiği kitapçıkta sizin de yazınızı görmek beni çook sevindirdi.sevgi ve saygılarımla.

haykırış dedi ki...

Sevgili Karakız kardeşim,
Sağlıkla, huzurla, mutlulukla, ağız tadında nice yıllar temennisinde bulunuyorum öncelikle ve bu güzel yazılarınızın aynen devamını diliyorum çünkü gerçekten yazmayı öğreniyorum sizlerden sağlığım sekteye uğramaz ve ömrüm vefa ederse ileride farklı tasarımları düşünmez değilim yeter ki Rabbim hiç kimseye acı keder yaşatmasın.
Hattızatında bu Kitapçığın yayımlanmasına verdiği bilgilerle yardımcı olan sayın Günceran kardeşimizede sizin şahsınızda teşekkür ediyorum yoksa yayımlayamazdım ki.
Size ve eşiniz beyefendiye selam ve saygılarımı iletirken mutlu bir Pazar geçirmenizi diliyorum.
İyi akşamlar

Newbahar dedi ki...

Daha nice nice yıllara sevgili siyah kelebek. Okumayı sevdiğim bloglar arasındasın ve asla ben siyah kelebeğe uğradım da o bana uğramıyor diye sitemim olmaz benim. Kimseye bu yüzden uğramamazlık yapmam :)
Sevdiklerim vardır hayatımda, istemediklerimide sokmam.
Blog dünyası başka bi dünya. Heleki benim için. Çevremdekilerin bloglardan haberi yok, nedir bilmiyorlar bile. Ben ise bu dünyada olup yazdığım için yalnız bu konuda kendimi özel hissediyorum.
Okumak, yazmak, paylaşmak. Kimsenin kimseden bir menfaat beklediği yok. Ne mutlu ki bana sizlerle tanıştım.
Seni tebrik ediyorum.

Sevgiler

Beyaz Kkelebek dedi ki...

Siyah kelebeğim 1.yılın kutlu olsun.Yeni bloğunda şimdiden hayırlı olsun.Sevgi ve tebessümle kal. SLN

Unknown dedi ki...

1.Yılın kutlu olsun sevgili arkadaşım.Daha nice,nice güzel ve mutlu yıllarda hayatın gülen yüzünü paylaşmak dileklerimle.Yeni bloğun da şimdiden hayırlı olsun.iyiki varsın SİYAH KELEBEK......

ramazan dedi ki...

Sevgili SİYAH KELEBEK, birinci yaşınız kutlu olsun.Değişim ,yenileşme, gelişme hepimiz için kaçınılmaz. Zaten buralarda yazmak, okumak, araştırmak da bunun için değil mi.
Sevgiler.

Deliler Teknesi dedi ki...

Nice yıllar diliyorum sevgili Siyah Kelebek... Evet, tevazu göstermenize hiç gerek yok... Mükemmel işler çıkarıyorsun blogunda... Severek okuyorum şahsen ben... Başarılarının devamı gelecektir inşallah... Selam ve sevgiler...

Nilgün Komar dedi ki...

şekerim.. bende seni tanımış olduğum için mutlu olduğumu bildirmek isterim.. seni izliyorum okuyorum, yorumluyorum..
güzel temennilerin için teşekkür ediyorum.. güzel günler seninle olsun.. bir yaşın kutlu olsun.. yeni blogu da bekliyorum.. sevgiler...
selamlar...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

@Günceran, Güzel yorumun için teşekkür ederim. Çok naziksin. Evet gerçektende insan yazmayı yazarak öğreniyor. Hepimizin aklından çıkarmamamı gereken bir gerçek. Zİyarettin için Çok teşekkürler.

@Kamikaze, Bende çok mutluyum inan ki Bu şerefe nail olmaktan gururluyum. Güzel yorumun ve temennilerin için çok teşekkürler.

@Haykırış, İnşallah hep beraber nice güzel paylaşımlarda bulunruz. Bize verdiğiniz hediye hiç bir şeyle ölçülemez. Sağlık sıhat diliyorum. Günceran arkadaşımıza da bizzat z,yarette bulunup teşekkürlerimi sundum. Tekrar teşekkür ederim. Eşime de selamlarını ilettim. :)

@Newbahar, Blog dünyası benim içinde çok değrli benim için. Sizleri gönül dostlarımı tanıdım. Karşılıksız sevgiyi değer vermeyi öğrendim. Bu güzel ambians hep devam ets,n inşallah. Ziyaretleriniz için güzel yorumlarınız çin bir kez daha teşekkürler. :)

@Beyaz kkelebek/SLN: Canımsın çok teşekkür ederim. hep beraber inşallah canım hep güzel şeyler paylaşalım inşallah. SEvgiler canım.:)

@Lekadro, Sİzde iyi ki varsınız. İyi ki buradki varlığımda hep yanımdasınız. Çok teşekkür ederim arkadaşım .:)

@Ramazan, Değerli abim çok haklısınız. Çok doğru Hepimiz için değişim kaçınılmaz. Sizlerin sayesinde Değişimler yenilikler daha bir güzel. iyi ki varsınız. :)

@Deliler teknesi, Çok mutlu etti bu yorumunuz beni. Beğenip okumanıza, ziyaret edip yorumlanıza çok seviniyorum inannın. Hepiniz ayrı değersiniz sayfamda. Çok teşekkürler. :)

@celebi74, Canım benim biliyorum her zaman okuduğunuzu yorumladığınızı hep yanomda olduğnuzu biliyorum ve çok seviniyorum. Güzel temennilerin için amin ve İnşallah diyorum canım Kocaman öpüyorum :)

Esin Bozdemir dedi ki...

Tebrik ederim siyah kelebek,

Haykırış beyefendi, bizleri bu güzel çalışması ile gerçekten onore etti, motive etti...

Bende tıpkı sizin gibiydim yaklaşık bir yıl önce açtığım bloğumda! Acabalarım çoktu! sonra okudukça ve tanıdıkça pek çok blog yazarını...yaşayarak anladım ki! her şey mümkün!yazmak da öğrenmeye dahil! tıpkı heyecanlı bir öğrenci gibi oldum yazarken ama severek yazdım hep!.. yater ki insan samimi olsun!..

Kısa bir süre önce bloğumu yeni URL adresine taşıdım, önceleri üzülüyordum onca izleyicim beni bulamazlarsa diye! şimdi birer birer yeni adresimde izleyicilerimi tekrar görüyorum! ve daha kimbilir hangi izleyicilerle hayatlarımız kesişecek ya da sessizce terk edileceğiz!..ama blog camiasında da olsa hoş bir sada bırakabilirsek ne mutlu bize öyle değil mi!..

Nitelikli ve seçici sayfaların izleyicisi olmak çok daha önemli!

Haykırış beyefendi'nin ödülüne layık gördüğü bloglarımız vesilesi ile bende sizler gibi çok değerli blog yazarlarını tanımış oldum.

Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere...
Sevgilerimle...

nehircce dedi ki...

Canım hayırlı uğurlu olsun..Daha nice yıllara birlikte..Kocamann öpüyorum sevgiler.

ceydabural dedi ki...

İyi ki siyah kelebek var ve hep burada olsun :)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Blogun en güzel tarafı senin gibi güzel yürekleri tanıma fırsatı vermesi. Değişik renkler, güzellikler.. Yeni blog yılın kutlu olsun, inşallah nice yıllara..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Nehircce: Çok teşekkür ederim canım saol.

F.p: Sizde iyi ki varsınız be canım sizsiz bir anlamı yok buraların :)

O.K.A: Mesut abi çok teşekkür ederim. Siz gibi güzel yüreklerle yola devam ediyoruz Allahın izniyle.