her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



2.03.2010

TEKEL EYLEMİ BİTTİ, ÇADIRLAR GÖZYAŞLARI İÇİNDE KALDIRILDI.


Türkiye tarihine imzasını atan 'Tekel İşçi Eylemi' tamamen olmasada kısmen sona erdi. 78 gün sonra tekel işçileri ailelerine kavuşacak. Bundan yıllar önce tarihe geçen direnişler ve eylemler gibi bu eylemde tarihe geçecek. ve belki her yıl anılacak hafızalar yoklanacak, kayıpların ardından yas tutulacak.
Bu eylem, işçi ve hak mücadelsiydi belki ama bir alışkanlığa dönüştü. Tüm tekel işçileri dervimci bir kahraman gibiydiler.
Şimdilik bu mücadeleyi kazanmış gibi görünüyorlardı. Önümüdeki günlerde neler olur bilinmez.
Bu gün 78 gün sonra Yedikleri içtikleri, yatıp kalktıları çadırlarını kendi elleriyle söktü Tekel işçileri. Göz yaşları içinde ayrıldılar Tekel mahallesinden. Bu eylem artık bir alışkanlığa dönüşmüştü onlar için. Tarihe attıkları bu mücadele imzasının gururunu yaşarken, diğer yandan da kurdukları dostluklardan, paylaşımlardan ayrılacaklardı şimdi.
Şimdi Tekel işçileri için daha zor bir dönem başlıyor bana göre. Bu ayrılık onlar için bir travma olcak ve evlerine yuvalarına tekrar alışmak onlara çok zor gelecek. Belki bir hak aramaydı onların mücadelesi ama şimdi de ayrılık travması yaşayacaklar. Belki, günlerce uyku uyumayacaklar. Yaşadıkları 78 gün'lük mücadeleleri gelecek akıllarına; çadırlarını, teneke sobalarını, ısındıkları battaniyelerini, belki göz yaşlarını, belki gülüşmelerini, belki hep bir ağızdan söyledikleri türküler kazınacak akıllarına ve hep gelecek zihinlerine. Belki uykularından kalkıp arayacaklar birbirlerini. Sözüm o ki;


Bu Tekel İşçileri için bir anı bir hatıra olacak Belki tam anlamıyla haklarını alamıyacaklar ama Tarihe geçmenin, anılmanın, hatırlanmanın onurunu ve gururunu yaşayacaklar.
Bir eylemde işte böyle gözyaşları içinde sona erdi. Kim kazandı diye soracak olursanız Bende bilmiyorum.

Yazan: Siyah Kelebek

12 yorum:

haykırış dedi ki...

Sayın Siyah Kelebek,
Muhterem eşimin bolca yaptığı tatlı, tuzlu kuru pastaları vermek üzere önceki hafta sonu ziyaret ettik Tekel işçilerini. Çadırları dolaşıyoruz canlı harita idi adeta il il çadır kurmuşlardı Muş ili çadırına girdik bayağı kalabalıktı yanan sobanın etrafında kimi bağdaş kurmuş, kimi yer yatağına üzerine uzanmış kimi sandalyede oturarak sohbet ediyorlardı.
Selam muhabbetinden sonra oturmamız için yer gösterdiler.
İşçilerin tümü erkek idi ama kadın ziyaretçi çokluğundan sanki kadınlar işçi imiş gibiş görünüyordu ilk bakışta. Meğer o kadınlarımız pasta, kek, kurabiye yapıp getirenler imiş.
Ay sonu mühleti konuşuluyordu çadırlar kaldırılacak diye gençten bir delikanlı ağlamaya başladı yok ağabey valla ben gitmem öldürseler dahi bir adım atmam anamdan görmediğim sevgiyi şevkati gördüm demişti bayağı duygusal anlar yaşanıyordu ki o an çadırda en yaşlı adam olan ben dahi gözlerimden süzülen yaşa engel olamamıştım.
İzin isteyip kalktığımızda ağabey hakkınızı helal edin diyen kişiye baktım ağlıyordu sarıldım başaracaksınız dedim şu lafı etti.
Ağabey Muş Bulanık'ta seçimlerde AKP için vallaha kapı kapı dolaşmıştım şimdi o AKP'nin bize yaptığına dayanamıyorum demişti.
Güzel sohbetleri vardı yolları, bahtları açık olsun.
Onlar bizi biz onları özleyeceğiz..
Dostluk çadırları yıkıldı ama dostlukları hep kalacak anı bıraktılar.
Gözleri süzgün ama heyecanlı idiler.
Güle güle gitsinler.
Sevgi ve saygılarımla

Nilgün Komar dedi ki...

canım siyahım.. ne güzel yazdın ne güzel anlattın.. haykırış da eklendi bu duygu seli cümlelere kendi cümlelerine ve benimde gözümden akan bir iki damla yaşa karıştı bu coşku.. bu ümit.. bu umut.. bu emek...
Allahım haklarında en güzel olanı versin..

başaracaklar siyahım başaracaklar daha bitmedi..!!!!!

Deliler Teknesi dedi ki...

Bak benim de yanaklarımdan süzülüverdi bir kaç damla yaş... Nerede bir hüzün, bir haykırış görsem böyle olur hep... Allah haklı mücadelelerinde yardımcıları olsun onların...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Haykırış abi ne güzel anlattın keşke bunu posta aktarsaydın valla çok duygulandım. Eline sağlık.

Celebi74: Sen bana ne güzel siyahım dyosun öyleeeeeeeee Evet haklsıın dana bitmdi Umarım haklarını alırlar.

Delkiler teknesi: Aminnnn Allah yardımcıları olsun

mutfakcini dedi ki...

Onurlu direnişlerinde yanlarında olabilenleri de ayrıca tebrik ediyorum.Çok güzel ifade etmişsin canım.Eylem bitti ama direnişlerine devam edecekler.Bir aradan sonra tekrar eyleme başlayacaklar.İnşallah güzel gelişmeler olur.Teşekkürler canım,sevgilerimle öpüyorum.

Ateş Böceği dedi ki...

Kazanmak diye bir şey yok ve biliyormusun Zaferlere ödül hep yalnızlıktır..Türkiye insanının kaderinde olduğu gibi bu ülke bu insanalr hep yalnız kalmaya mahkum ...üzücüü

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

canım dostum kelebek merhaba yine yeniden (:
uzun bir aradan sonra yeniden dostlarımın yazdıklarına birkaç satır yazmak çok güzel bir duygu , tam dönmüş olmasamda yakında geleceğimi belirtmek istedim, geçen süre zarfında kaçırdığım tüm yazılarınızı okuyacağım
çıktığım yolculukta güzel temennileriniz ile
beni yalnız bırakmadığınız için tşk ederim (:
iyi ki varsınız
sağlıcakla
güneşin seyyah oğlu dude

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Canım kardeş dost, Ne iyi ettinde geldin. Bak sen geldin blogum canlandı. En kısa zamanda gel. Bir an önce bize getirdiğin güzel haberlerini almak istiyorum. Ve bu zaman zarfı içinde neler yaptın öğrenmeyi çok istiyorum eee biz kardeş dost değlmiyiz. hesap sormak hakkımız :)) hadi kal sağlıcakla. En kısa zamanda bekliyoruzzz

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kazanan hep insanlık ve onur olsun. Şu güzelim Ülkede artık bi durulsun.
Yeni fonun pek güzel sevgili Siyah Kelebek.
Eşiniz nasıl oldu, günlük hayatına biraz olsun dönebildimi? Selamlarımı iletirmisiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba Siyah kelebek. Bir sorunumu çözmek için, blog dünyasından bir hafta ayrı kalmak zorunda kaldım. Çok şükür sorunu çözdüm.

İlgi ve alakanıza ve sevginize, can-ı gönülden teşekkürlerimi sunarım.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

Tekel İşçileri hareketi, elbette bir hak mücadelesi olarak tarihteki hak ettiği yerini alacaktır. İnşallah amaçlarına ulaşırlar. "Yitik bulununca emek zayi olmazmış"

Bu güzel ve duyarlı davranışınızdan dolayı size teşekkürlerimi sunarım.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

nehircce dedi ki...

Sanırım zamanın en uzun direnişiydi..Kim bilir onlardan neler aldı götürdü.Seslerini daha fazla duyurabilmeleri ve istediklerini elde edebilmeleri dileğiyle..Eline yüreğine sağlık..sevgiler canım..