her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



1.10.2009

MUTLULUĞA İZİN VERİYORUM..


01 Ekim 2009 Perşembe

Mutluluk,kapı arkasın da bekleyen,her zaman bize ulaşmaya çalışan en çok istediğimiz yaşam kaynagımızdır..
İsteklerimizin,arzularımızın,beklentilerimizin anahtarıdır..Mutluluk kapı arkasında bekleyen bir misafirdir..''Mutluluğun peşinden koşuyorum'' deriz ya,kaçan da kovalanır her zaman işleyiş kanun böyledir..

Mutluluğu kovalamayın,arkasından koşmayın..Kapımız arkasında bekleyendir mutluluk..Misafirliği de en kısa olandır..Üzüntü,sıkıntı,keder gibi yapışıp kalmaz içimize..Bir anlıktır,çabuk biter mutluluğun misafirliği..
''Misafir umduğunu değil bulduğunu yer''..Mutluluk bulduğunu değil umduğunu arar ve bekler..Sıkıntı,dert,keder ise bulduğu'nun yapışır yakasına..''Allah ne verdiyse'' der,bulduğu her açık kapıya girer ve kovsanız da gitmez sevilmeyen bir komşudur..

''Davetsiz yere ya davulcu ya zurnacı girer''Mutluluk davetsiz gitmez hiç bir kapıya..Nazlıdır değer verilmek ister kıymet verilmek,iyi karşılanmak ister..Uzun yoldan gelmiş,tadına doyum olmayan en kıymetli misafirdir mutluluk..

Bir çoğumuzun en sıkıntılı,en sinirli,en çekilmez olduğu saatler sabah saatleridir ve benlik kapımızın en erken saatin de beklemeye başlar misafirler..Güne nasıl başlarsak öyle gider..Eğer içimize aldığımız misafir sıkıntı,sters,keder ise,tüm günümüzü onlarla geçirmek zorundayızdır..

En önce gelen yer kapamaz bu kanun da..Siz kimi isterseniz o girer içeri o misafir olur kalp tahtınıza..
Siz neyi istiyorsunuz ona karar verin önce..Sıkıntı?,sters?,dert?,keder? Yoksa sıra'nın en sonun da bekleyen,uzun yoldan gelmiş,fazla kalmasada içimiz de etkisi gün boyu sürecek olan Mutluluk mu?

Hadi..! Yarın sabahtan başlamak üzere Banyoda yüzümüzü yıkarken,aynaya bakıp MUTLULUĞUN BANA GELMESİNE İZİN VERİYORUM.. deyin ve mutluluğa bir davet yollayın ve o nu isteyin..5 kelimelik bir cümle sadece..Ama bu cümleyi söylerken inanın ve güvenin..Bütün kapılarınızı sonuna kadar açarak isteyin mutluluğu..

Mutluluğu davet ederken,onun umduğu gibi olun..İnançlı,hazır ve güler yüzlü..

Ne demiştik ?

Mutluluk bulduğuna değil umduğuna gider..
Mutluluğun bize gelmesine izin verelim..
Mutluluk benimle,bizimle,sizinle hepimizle olsun

selamlar,sevgiler..

8 yorum:

Zeugma dedi ki...

Çok optimist bir yaklaşım olmuş bu, ne güzel.
Mutluluğa her zaman izin var ama davet bekliyormuş demek:)
Yarın sabah dediğini yapalım bakalım.Onun umduğu gibi güleryüzlü olalım..HATTA KIRMIZI HALILAR VE GÜLLER DÖŞEYELİM GELECEĞİ YOLLARA.
YETER Kİ GELSİN ..
Mutluluk senden de hiç ayrılmasın..
Sevgiler..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

valla zeuğma kardeşim optimistmi? moptisimi pek anlamam.. Kendi dilimle anlatırım doğrularımı..Senin şu optimis'i araştırdım da, tek yelkenli ,tek kişilik yarış,isim,iyimser,pesimist yaklaşım demekmiş benim bu yazımla optimistin ne alakası var :) valla şaşırdım.. bu arada mululuğa kırmızı halımı serersin yoksa yeşilmi orASI SANA KALMIŞŞ.. Şöyle bir düşün bakalım mutluluk sana uzakmı ? yakınmı ?kolaymı? zormu?..

Bense mutluluk zordur.. burdan yola çıkarak yazdım bu yazıyı..zor şeyler daha değerlidir.. ve ona hakettiği değeri vermek gerek.. sevgiler değerli arkadaşım..

Zeugma dedi ki...

Canım ne alakası var olur mu??
Bulmuşsun işte ..Optimist iyimser demek, daha ne Kelebekcim..Gayet güzel ve iyimser bir şekilde mutluluğu davet ediyoruz işte.
Mutluluk kim ben kim, deseydik pesimist olurduk.
Allah allaaahh :)))
Tamam bir daha kullanmam böyle sözcük falan. Okey??

Zeugma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ateş Böceği dedi ki...

:):) Benim kapım hep açık buyursun gelsin otursun baş köşeye ..:):)

Adsız dedi ki...

amın canım amın.

nehircce dedi ki...

İnşallah canım gelsinn ve gitmesin ..Hayatın belli dönemlerinde yanımızda da bazen de kaçıveriyor işte..sağol güzel bir paylaşım yine..sevgiler

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

sevgili zeuğma inanki son yorumdan sonra geç olduğu için pc yi kapattım vallahi yeni açtım 2 yorumunuda gördüm ve yayınladım..sakın yanlış anlama aslsa da yorum yazmaktan çekinme..hiç olurmu öyle şey..sadece daha anlaşılır kelimeler kulanmaktan yanayım eğer kalbini kırdıysam özür dilerim canım..

ateş böceği: bu yazım biraz pozitif düşüncele ilgili yani mutluluğu doğru çağırmakla alakalı inşallah hepimiz doğru bir şekilde çağıralım mutluluğu sevgiler.

dolunay: amin tabiki arkadaşım.. yorumun için teşekürler

nehirce: yazımda da söylediğim gibi kısa kalan bir misafir mutluluk ve doğru şekilde çağırırsak mutluluğu hep yanımızda olur sevgiler..