her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



4.05.2010

GEÇMİŞ BİR GÜN GERİ DÖNER


Geçmiş bir gün deri döner. Ve bir kızılderili gibi koşar peşinizden. Zehirli oklarıyla vurdumu hedefini işte kan revan içinde yığılırsın geçmişin kollarına. Can vermessin ama sürünürsün. Niye çıktın ki şimdi sen ortaya. Ne alemi vardı geri dönmenin.
Geçmiş, ''Sen çağırdın ya işte geri döndüm'' der. Hata nerde? kimde? Yeni den hortlayan, geri dönen geçmişimizde mi, yoksa onu geri çağıran bizde mi?
Geçmişimiz belkide bir aynadır. Bazen korkarız o aynaya bakmaktan kendimize. Yada geçmişin aynasında yeniden güzelleşiriz. Geçmiş bazen pembe bir gül olur elimizde koklamaya kıyamayız soldurmaya korkarız.
Geçmiş, bazen tatlı bir anı eski bir aşk, bazen de babaannemin yumuşacık elleri, dantelli okul önlüğümün yakası olur çıkar karşıma. Geçmiş, halâ vitrinde duran gelin çiçeğim, parmağımda ki alyansım olarak parlar gözümde.
İşte şimdi bu gün bile yarın geçmiş olacak. Geçmişimiz hep tatlı anılarla dolu olsun. Bir kızıldeli okuyla bizi yaralayıp süründürmesin. Bir melek çıksın ve geçmişizi bize pembe bir gül olarak hediye etsin.
Geçmişimzi tatlı tebessümle analım ve yolumuza devam edelim.
Geçmişimizin ellerimizi kelepçelemesine izin vermeyelim. Onu kendi isteğimizle çağırsak bile.
Yazar: Siyah kelebek/ ipek

Paylaş

3 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

Geçmiş ve geçmişte yaşanan kötü şeyler herkesi aynı derecede vurmuyor. Bazı insanlar çok rahat oldu bitti diyebiliyor, ama sanırım gerekli tecrübeyi alamadıkları için olsa gerek hala çok hata yapabiliyorlar.

Belki geçmişi çok fazla hortlatmamak lazım evet, ama bazı şeyleride unutmamak lazım, ki yeniden aynı hataları yapmamak için.
Geçmiş kötü bir ayna olsa bile, o aynada kendimize bakıp hiç kendimize yakıştırmadığım bir hata için kendi yüzümüze tükürmesini bilmek aynadaki silueti değiştirir.
Fakat her ne pahasına olursa olsun o geçmiş aynasına bakmaktan korkmamak lazım bence.yüzleşmek lazım, ki yüzümüz değişsin.
Böylesi değişim güzeldir, anlamlıdır. Bu değişimle hayatımızı daha az hatalı ve daha güzel anlamlı hale getirebiliriz.

Günlerimiz güzel olsun, gelecekte bugün güzel bir ayna olsun.

Çok haklısın, geçmişimizin ellerimizi kelepçelemesine izin vermemeli. Tezat gibi evet ama buna rağmen düşüncem şu hayata dair..bir melek çıktı karşıma, geleceğimi pembe kılmadı.

Çok güzeldi kardeşim kutluyorum.

Adsız dedi ki...

Siyah kelebek çok güzel ifade etmişsiniz duygularınızı.yüreğinize sağlık.onuncuköyünadamı da çook güzel yorum yazmış.ellerinize sağlık.

siyah kelebek benim size sürprizim var bloğumda.umarım beğenirsiniz.:)

mutfakcini dedi ki...

Geçmiş,geçmiştir demekle olmuyo bazen.Bu günü güzel yaşayıp, güzel geçmişler yaratmak çabasında olmalıyız di mi canım..Yapabildiğimiz kadarıyla.Çok güzeldi.Yüreğine sağlık kelebeğim.öpüyorum seni.