her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



25.05.2010

İSTİKLAL MARŞINI OKUDU VATAN HAİNİ OLDU.


Çok sinirliyim. inanın bu sinirim yersiz değil.
Bizi daha geçen sene Eurovision'da temsil eden ve bu yarışmada Tükiye' yi 4. sıraya yükselten hadise, bozuk Türkçesiyle İstiklal Marşımızı okudu diye kıza etmediklerini bırakmadılar. Bizim Bayrağımızı ülke ülke dolaştırıp dalgalandıran hadise, İstiklal Marşını okudu diye Vatan haini ilan edildi.

''Iyyyy ne kadar kötü okodoooo dımııı kızzzzzz''


''Ayyyy ben okusam daha guseelll okurdumm yaneeeeeeeeee''


''Ayyy bu kısss kim ayolll ne biçimmm okomoşşşşşşş ıyyy bööööö''


''Ayy bu kıssaaa birileri İstiklal marşını okumayı öğretsin hahahaha ''



İşte İStiklal marşını sözlerini unutmadan kekelemeden okuyan hadiseye bunlar söylendi.




Hadise oldu kepaze. Bu kız ne yaptı ki, Türk marşını ingilizce mi okudu? Yoksa kürtçe mi? Yoksa bu marşı hareketli müzikle mi okudu? Yoksa sözlerini mi unuttu?
Nedir yani derdiniz?
Allahın gavuru Rihanna gelecek şimdi Tükiye'ye, hatuna vücut gösterisi ve iki gavur parça okuyacak diye 1 milyon TL ödenecekmiş. Bizim Sanat sever yabancı özentisi Türk gençleri 350 TL bilet parası verip bu konsere gidecek. Adları Türk görüntüleri tamamen yabancı olan 3-5 genç Yine avrupai özenti içinde oldukları için Eurovision'da Tükiye'yi sözde temsil edecek.

Büyük bir siyaset partinin Başkanı neredeyse porno halde yakalanacak hemde yasak bir ilişki içinde bizde kapısına hücum edip geri dön başkanım diye bağıracağız. Bunların hepsi Vatan hainliği olmayacak En tabi hak ve Hürriyet olacak, Garibim Hadise Hazır ola geçecek, üstünde Ay ve yıldızımızın rengi Olan beyaz elbisesiyle heyecandan titreyen sesiyle gözleri kapalı, yüreği ise bir çocuk gibi ürkek Türkiye'mizi temsil edip İstiklal Marşımızı okudu diye kızı vatan haini ilan edeceğiz. Bu çok büyük haksızlık..hemde çok büyük. Bence Hadiseye yapılan büyük bir ayıp bu.
Bence herkez sözünü geri alıp özür dilemeli. Bir insanı eleştrimek çok kolay değil mi?
Hangi göreve hangi amaca hizmet ettiği önemli değil.
Nasıl okuduğu, ne şekil okuduğu ve neden okuduğu önemli olan öyle değil mi.
yorumunu bende beğenememiş olsam da, bu kadar hakaret boyutuna getirecek kadar incitilmeseydi kızcağız.
Tüm samimiyetiyle, içtenliğiyle, Türkiye'ye bir kez daha hizmet etmenin guruyla çıkmış ve okumuş.
Bence orada aldığı alkış ona en büyük armağan olmuştur.
Türkiyede'de ona büyük terbiyesizlik yapıldı bence.
Herkez çok ama çok ayıp etti...

İşte yukarıda ki resim Ne olursa olsun büyük bir gurur ve onurdur.
Hadise bu gurura layık görülmüş, ama tefe vuruldu. eee... ne demişler ''Meyve veren ağaç taşlanır''



8 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Kelebek,

Hadise'ye yapılan haksızlığa bir kartal kanadı çırpınışlığıyla karşı koymuşun. Haklısın. Sana katılıyorum. Neden mi? Bizlerde okulda iken koro halinde açılış ve kapanışlarda İstiklal Marşımızı okuyabildiğimiz kadar okuyorduk ve notasını Hadise'den çok daha bozuk okuyorduk . Kimseler de yadırgamıyordu.

Buradaki olay nedir biliyor musun? İstiklal Marşımızı Hadise'ye layık göremediler. İkincisi yeni bir gündem yaratıp kamuoyunun dikkatlerini boş şeylere yöneltmek...

Hadise'nin dışında başka bir saatçı seslendirseydi, bu kadar gürültü çıkaramazlardı. Kızcağız notaları ile çok güzel okumuş, çünkü ben de sonradan haberlerin içinde dinlemiştim.

Seni hep böyle güzel konuların üzerine bir kelebek kanadı çırpınışlarıyla, yerilecek konuların üzerine de bir kartal kanadı çırpınışlarıyla görmek çok güzel!

Kalemin ve yüreğin güçlü ve daim olsun. Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

haykırış dedi ki...

Sevgili Siyah Kelebek,
"Vurun abalıya" diye bir söz vardır..
Üstelik kadın ya vurun...
O atmosferde heyecanlanarak okumuş ve sesi datone olmuşsa bu hainlik midir yada kepazelikmidir..
Gavurun biri çıkıp bozuk aksanla okusaydı bilirim ki alkış tufanı kopardı helal sana derdik..
Beğenmeyenleri fazla uzakta değil Ankara'da Pazartesi günü sabahı her hangi bir ilkokulun bahçesinde ki törene giderek izlemelerini öneririm. O vakit Hadise'nin değeri daha iyi anlaşılır.
İşte biz bizi beğenmeyiz kardeşim vallahi beğenmeyiz billahi beğenmeyiz gerekirse vurun abalıya yapıp yerin dibine sokmaya çalışırız.
Yazık çok yazık..
Sevgi ve saygılarımla

Newbahar dedi ki...

Ben TV de hiç rast gelmemiştim bu olaya ve haberimde yoktu. Dün bir blogda dinledim ilk defa ve orayada düşüncelerimi yazdım. Akabinde sende benim gibi düşünenlerdensin sevgili siyah kelebek.

Bu kadar abartılıp, olay haline getirilmemeliydi. Kaldık i bu kız her yerde ben Türküm diye bas bas bağırıyor. Yurdışında yetşmiş olmasına rağmen. Bana görede milyonların karşısında göğsü dik, alnı açık istiklal marşımızı okumak alkışa değer. Yorumlayış tarzı elbet farklı olacak, çünkü onun gırtlak yapısı öyle, şarkılarınıda aynı tonda söyler.

Belki bu tarz söylemesiyle pek çok ülke tarafından beğenildi ve tanındı marşımız.

Her konuda abartmayı seviyor bu millet. Överkende, yererkende..


Sevgiler canım

zühra dedi ki...

Merhabalar siyah kelebek, kesinlikle yazdıklarına katılıyorum. Evet Hadise güzel okuyamadı Marşımızı ama çıktı o yarı Türkçe aksanıyla okudu ve hiç şaşırmadı.
Hadise ye yapılan 2. haksızlık bu benim bildiğim. Eurovizyon yarışmasından sonra da kıza o kadar haksız eleştirdiler ki kız bir daha böyle bir yarışmaya katılmam dedi.

Ben çok net hatırlıyorum İstiklal Marşımızı okuyamayan siyaset yapamaya çalışanları. Açılışlarda korkunç durumlara düşen parti temsilcilerini.
Ama doğru bu sanatçı ve de bayan.
Bir de bizi Türkiye yi temsil ediyor birçok alanda.

Deliler Teknesi dedi ki...

Bence de abartılacak bir konu değil... Aslında bir kaç kez dinleyince seviyor da insan... Hadise güzel okumuş yani... Ama ülkemde kahramanlık ile hainlik arasındaki sınır çok ince maalesef...

April dedi ki...

siyah kelebek,
kesinlikle haklısın!
gördüğüm her yere ben de seninkine benzer yorumlar bırakıyorum.
kötü okumuyor, üstelik heyecanlı olduğu belli...
sadece nağmeli okumuş biraz, herşey yoruma açık olmalı, bu kadar sert ve katı olmak zorunda mıyız?
yazdıklarına ekleyecek bir şey bulamadım, kutluyorum seni canım...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Recep abi değerli yorumun için çok teşekkür ederim.yeniden kavuşmak güzel :)

Haykırış abi: İşte bende buna kızıyorum ya. yazık gerçekten yazık Saygılr teşekkürler.

Newbahar: Aynı fikirde olmak güzel. değerli yorumun için sonsuz teşekkürler.

Züravım sağ ol canım benim gibi düşünenlerde varmış çok mutlu oldum :)

Deliler teknesi: Bencede bu kadar abartıya gerek yoktu yerden yere vurupta ellerine ne geçti anlamadım güzel yorumun için çok teşekkürler.


April: Senin kendi bloğun yok mu? profiline giriyorum ama blog göremiyorum. Seni tanımayı isterdim. Sayfama hoşgeldin güzel yorumların için teşekkür ederim. seni tanıdığa sevindim :)

NoEngel dedi ki...

Merhaba Siyah kelebek,
Gerçekten insanları anlamak güç.Aynı mantıkla gidersek köyde yaşayan insanlarımızın hepsi hain mi oluyor. Birazdaha anlayışlı olmak lazım.