her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



10.05.2010

Anneler günü bitti.Ya şimdi ?


Dün anneler günüydü ama ben hiç bir post yazamadım. Aslında yazma gereğide duymadım. Anneme hediye de almadım hatta bir gül bile almadım. Elini öptüm sarıldım sadece. Ben annemi sadece bu günde anmıyorum ki. Kıymetini sadece bu günde bilmiyorum ki.
Anneler günü özel bir gün evet güzel bir gün. Dün sokaklar elleri çiçekli insanlarla doluydu. adım başı çiçekçi,adım başı eli çiçekli insanlar.

Annesini anneler gününde hatırlayan insanlarla doluydu ortalık. ''Amannn bu günde pazar hava sıcak gezip tozmak varken şimdi git anneye çiçek al otur gülücükler at. Aman annem canım annem diye yalandan nameler saç''. Biliyor musunuz? inanın çoğu insan bu haldeydi dün.


Peki ya bu gün. Anneler günün ardından neler yaşanır tahmin edin.
Dün yüzü gülen annelerin sevinçle dolu annelerin, bugün yüzleri asıktır. Düşmüştür yüzleri artık. Çünkü sabah olmuştur ve anneler günü bitmiştir.
Daha sabahtan başlarlar azar işitmeye.


''Anneeee, Pantolonumu ütülemedin mi sen yaaaaaaaaa!!!!!
''Anne daha kahvaltım niye hazır değil''?
''Ben bu akşam geç gelecem beni beklemeyin''
''Sabahtan beri okuldayım/ işteyim, yoruldum bu yemeğimi yiyeceğim''
''Bu gün işim var doktora kendin git''
''Anne bu gün öğlen çayına arkadaşlarım gelecek evleri topla birde kek yap''
''Biraz daha uyuyacam odadan çık ve beni rahat bırak anne!!''
Bu sözler böyle uzayıp gider taaaa ki seneye gelecek anneler gününe kadar.

4 yorum:

haykırış dedi ki...

Sayın Siyah Kelebek,
Satırı satırına dediklerinize katılıyorum.
Sevgi; hele bu anne ve baba için bir sevgiyse bunun bir günle sınırlı olması asla kabul edilemez bir durumdur. Lâkin yakın geçmişte büyük bir sektör oluşturan ve gelenek halini almış bir uygulamayıda göz ardı etmemek gerek.
Sevgi ve saygılarımla

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Söylediklerinin hepsine katılıyorum sevgili siyah kelebek..Doğru tesbitler..Bu özel günler sanki bir görev haline dönüştürüyor herşeyi...
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

ben de katılıyorum söylediklerinize.ben de post girmedim dün.ANNELER GÜNÜ her gün olmalı.şimdi ,yarın,ondan sonraki gün,her daim annemize gerektiği sevgiyi,ilgiyi göstermeliyiz.

mutfakcini dedi ki...

Her gün annelerimiz ve çocuklarımızla geçireceğimiz sevgi ve saygı dolu "anneler günlerimiz" olmalı.Birlikte geçirdiğimiz her gün özel olmalı.Anne-babaya her gün özen gösterilmeli.Ben buna çok dikkat ediyorum kelebeğim.Her sabah kalkar kalkmaz ararım,sesini duymadan yapamam.Halini,hatırını,ihtiyacını soraraım.O'nun mutluluğu benim demek.İnşallah bizim evlatlarımız da gönlümzüe göre olur büyüdüklerinde.Yüreğine sağlık canım.Çok güzeldi.Sevgilerimle öpüyorum seni:)