her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



15.05.2010

HAYATA ÇELME TAKMAK MI?


Hayata çelme takmak mı? Hayata meydan okumak mı? Hadi yaa Vallaha mı? Sen eğer hayata, akışa, düzene çelme takarsan ben sana diyim düşman kazanırsın. Hayat yada kader bizim düşmanımız değil ki. ilk önce bunu bilmemiz gerek. Yok ben illa ki hayata çelme takıcam ben hayatla dalga geçicem dersen, o zaman günah benden gitti. yazık edersin kendine. söylemedi deme.


Hayat denilen şey kader aslında. kaderde bizim elimizde...Bizim yönetimimizde.Hani bazen sonunu bilmeden bir işe kalkışırsınız ve o iş yolunda gitmez. Tepe taklak olursunuz. Bu kimin suçu şimdi.? Hayata çelme takıcam diye olmayacak işlere kalkışırsan ve bu işin sonu hüsranla biterse eğer, sakın kabahati hayatta yada kendi çizdiğin kader çizgisinde arama dostum.

Yaradan sana akıl vermiş mantık vermiş ama onları kullanma kulavuzunu yanında vermemiş. Aslında vermiş ama biz kendi bildiğimizi yazmaktan önümüzü göremez haldeyiz.


Anlayacağınız dostlar vahim haldeyiz.

Hayatın kendi kurallarına tekme vurmadan, çelme takmadan, hayatı,kaderi kendimize düşman etmeden yaşamak elimizde mi.?
Bence elimizde. Asi olmadan, isyan etmeden, sakin ama derinden iz sürerek. Kendimiz için hayırlısı ne ise, bunu düşünmeye zaman ayırarak. Hayat bana ne getirecek acaba diyip oturup beklemeden, ona ayak uydurarak ama değerlerini kaybetmeden hayat yada kaderle aynı yolda sükût içinde yürümek gerek diye ben düşünüyorum. Sinsice değil, hayatın, kaderin bir adım önünden değil. Aynı adımlarla, uyum içinde, sabit fikirle değil, at gözlüğü ile değil, yeniliklere açık ama terbiye sınırını aşmadan.


''HAYATIN KURALLARI'' nedir? diye sakın sormayın inanın ben hala büyümedim, öğrenemedim.
Bu yazının sonu yok sınırıda yok. Ama Şunu bilir şunu söylerim; Hayatı kendinize asla düşman etmeyin, Ona çelme atayım derken kendiniz düşüp yaralanmayın.

Sevgiyle ve her daim sağlıcakla kalın...

3 yorum:

ramazan dedi ki...

Pehlivanlar oyun yapacağım derken oyuna düşer bazan. Hayata çelme atacağım derken, çelme yemeyelim sakın...(Çelme yemişliğimiz çok olmuştur da.)
Sevgiyle.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bende hayatın kuralını öğrenemedim artık öğrenmeye de çalışmıyorum. Öyle saçma sapan şeyler yaşadım ki, gördümki bunu ne bir kural açıklar ne de başka şey.

Kural varsa dünyanın adaletsiz olduğuna dair var, kural şu; kural yok! İnsanı anlamda olmalı tabiki ama yok işte, vicdansızlık, menfaat, zaaf varken ve onu durduracak birşey yokken herşey anlandığı gibi düşünüldüğü gibi olması gerektiği gibi olmuyor asla.

Çelme takmak..ne komik değilmi. İnsanlar mış gibi, muş gibi oyun oynayarak yaşıyorlar hayatı, güçsüzler çoğu zaman..kullanma klavuzu dediğin şeyin güç olduğunun irade, inanç olduğunun farkında bile değiller.

İnsan en güçsüz anında bunalımda intihar eder değilmi..bak ortada kader bile kalmadı ALDIĞI BİR KARARLA. İnsan karar alabilmeli değiştirmek istedikleri için.

Birçok şey bizim irademiz dışında gelişebiliyor fakat, bizim irademizle de değişebilecek o kadar çok şey varki..yapmak veya yapamamak işte bütün mesele bu.

Sevgiler

mutfakcini dedi ki...

RÜZGARI DİLEDİĞİM GİBİ DEĞİŞTİREMEM
AMA...
YELKENLERİMİ AYARLAYABİLİRİM DAİMA...
VARMAK İÇİN İSTEDİĞİM LİMANA..
*
Hayatla inatlaşmamak lazım,bazen oluruna bırakmalı,akışına bırakmalı her şeyi.Yüreğine sağlık canım ;)