her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



2.05.2010

HEPİMİZ İYİLEŞECEĞİZ.



Yalnızlığın en tepesinde bir siyah kelebek kanatlarım yorgun. Sesizce etrafıma bakar oldum.
10 nisan'da başlayan büyük koşuşturma ve mücadele işte tamda bu gün sesizliğe gömüldü.


7 senelik evlilik hayatımda annem ile bu kadar yakın bukadar çok paylaşmamıştık hayatı. Tam 22 gün sonra uzun süren bir paylaşım son buldu bir kaç saat önce. Annemi hastaneden sonra kendi evime almıştım. Bir hafta bizde kaldı. Ona o kadar alıştım ki içim acıdı o gidince. Çok yalvardım biraz daha kal diye ama evini özledi. Tek çocuğu ben değilim ki.

Dİğer kardeşlerim ve babam onsuz yalnız kaldılar. Ama şimdi de bende annesiz kaldım. Evlendiğim zamanı hatırladım da hiç bu kadar üzülmemiştim. Canım annemin bu günde doğum günüydü. Kız kardeşim bir pasta aldı Anneme süpriz oldu. Pastasında ki mumları üflerken dua etti. Hala hayatta olmanın yeni yaşını kutlayabilmenin sevinci yaşadı.

Ama tam ayrılık vakti geldiğinde Benim güçlü olmam gerekirken bir hata yaptım ve Anneme sarılıp ağladım. Onca günü neredeyse koyun koyuna yaşadık. Uykusuz geceleri, ağrılı sancılı stersli günleri ve sıkıntılı anları günlerce birlikte yaşadık. Adeta hemşirelik yaptım. Gece ani bir öksürük krizi tuttuğunda hemen kalktım uykumdan. Sevdim okşadım.

Geçecek annecim bitecek deyip saçını okşadım bir bebek gibi. Annem giderken ''İpekk Sana çok ağlayacağım kızım'' dedi. İkimizde çok ağladık. Ama yine son tesellileri yine biz verdik birbirimize. Güçlü olacağız ve bu zor günleri yeneceğiz dedik. Hepimiz ailecek iyileşeceğiz. Sadece annem hasta değil hepimizi hastayız. Ancak o iyi olunca bizde iyileşeceğiz.

Benim huysuz annem, benim kaprisli annem, benim çocuk annem. Beni inan ki hiç üzmedin. Sana yardımcı olmak benim için büyük bir keyifti. Tek üzüntüm gidişin oldu. Keşke biraz daha kalabilseydin. Ama gelicem annecim seni hiç yalnız bırakmayacağım.

Canım benim. KIZLARIN SENİ ÇOK SEVİYOR. seni TÜM AİLEN ÇOK SEVİYOR. BU SEVGİYLE HEPİMİZ İYİLEŞECEĞİZ

9 yorum:

haykırış dedi ki...

Sevgili Siyah Kelebek,
Sayfamda özel olarak size post açacaktım ama ağrılarım ve ortamın müsait olmaması yüzünden yazamamıştım dolayısıyla içten içede üzülüyordum yardımcı olamadım diye. Yorum kısmında cevaben yazdıklarım umarım faydalı olmuştur.
Öncelikle muhterem annenize çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrılıklar hüzün verir ve hatta çoğu kez ağlatırda kuvvetli olmak gerekir.
Haliyle annenizinde evine gitmesi şart olmuş ve karar verip yuvasına dönmüş Allah selametlik versin.
Yalnız özellikle iş konusunda annenizi uyarmanız gerekirdi belki söylemiş olabilirsiniz ama siz evde kalan diğer kardeşlerinizede söyleseniz daha iyi olur çünkü anneler çoğu zaman çocukları yorulmasın diye bazı rahatsızlıklarını söylemezler bu minvalde kardeşlerinize bir hatırlatma yapsanız iyi olur.
Tıbbi olarak gerekli tüm işlemler illaki yapılmıştır tedavinin sağlıklı olabilmesi için iyi bakım esasına gerek kalıyor ki o da eşlere, evlatlara düşüyor.
Öksürük anı ameliyatlı her insanın adeta kabusu oluyor kuvvetli öksürmelerde kafes kemiklerinin yerinden oynaması söz konusu olabiliyormuş doktorumun anlatımına göre akciğer şişiyormuş ve gögüs kafesine baskı yapıyormuş o durumda henüz kaynamamış olan kemiklerin ayrışması söz konusu olabiliyormuş bu nedenle öksürük egzersizine mutlaka devam etsin kısa ve sık aralıklarla egzersiz aletine üflesin ve geri çeksin ve bol olarak ılık su içmesini tembihleseydiniz çünkü ılık su balgamı yumuşatıyormuş. Bunlar haricinde verilen ilaçların sağlıklı olarak vaktinde alımı da önemli ilacım bitti olayı olamsın doktor kesmediği müddetçe biten ilacın yenisi alınarak devam edilsin artı yürüyüş hele yürüyüş ne de çok şeylere sebep oluyormuş bu yürüyüş asla ertelemesin günde en az 50 metre düz ayakta yürümesini yapsın kesinlikle yokuş çıkmasın hele evde ağır ev işlerine kesinlikle kalkışmasın, ani dönüşlerde bulunmasın, belinin üzerine asla eğilmesin eğilmesi gerekiyorsa dizlerinin üzerine dik durarak eğilmeyi yeğlesin. Bu dediklerim doktorumun bana anlattıklarının aynısı ve şifa dileklerimle bende size aktarıyorum. Rabbimden şifalar vermesini diliyorum başka türlü acı keder yaşatmasın.
Muhterem eşinizi uzun zaman oldu hal hatır edememiştim inşaallah iyileşmişlerdir sevgi ve saygılarımı sunuyorum kendilerine.
Mutluluk ve sağlık dileklerimi sunuyorum.
Saygılarımla

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ağlama ve hiç üzülme Kelebek, tüm gidişler böyle olsun yeter ki!

ramazan dedi ki...

Ne kadar güzel, anne ye böylesi bir yakınlık, böyle hizmet, böyle sevgi.
Harika.
Her evlada böylesi yürekler diliyorum.
Yüreğinize sağlık.
Sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Allah ihtiyacı olan herkese Haykırış beye, herkese, sevgili annemize şifalar versin.
İnşallah gün günden çok daha iyi olur.
İnşallah iyileşirsiniz..inşallah iyileşiriz.....

Newbahar dedi ki...

Allah annenize evlatlarıyla daha nice sağlıklı ve mutlu yıllar nasip etsin inşaallah.

Ne kadar güzel, sımsıcak bir bağ var annenizle aranızda sevgili Siyah Kelebek...

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Annenize acil şifalar diliyorum.Allah sizleri hiç ayırmasın.Haykırış abimin bloğundaki yorumlardan okudum ve hemen koştum buraya.Allah eşinize de acil şifalar versin.hep sağlıklı ve mutlu olun.Şimdiden annenizin anneler gününü kutluyorum.sağlık ve mutlulukla.

nehircce dedi ki...

Canım eminim sen üstüne düşeni gönlünden coşa coşa gelerek yapmışsındır.İnşallah bundan sonra da anneciğin Allahın izniyle çabucak iyileşecektir.Ne mutlu ona hayırlı bir evlat yetiştirmiş..öpüyorum seni..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

O güzel değerli yorumalarınıza desteklerinize çok teşekkür ederim.

Tek tek cevap yazacak zamanım olmuyor bazen eminim ki beni anlıyorsunuz. bu konuda beni af edin. Anlayışınıza sığınıyorum.
Hepinize çok teşekkür ediyorum.

arzu dedi ki...

okadr icten bir anlatimki anne demek hersey demek.bunu cok iyi anliyorum,rabbim annecigine sifa versin.ins.iyidir.:((onlarin hasta olmasi bizi ne kadr etkiliyor.onlara birsey olma korkusu bile beni cok uzuyor.rabbim bizleri onlarsiz koymasin,.rabbim onlara uzun omur versin..ben gurbetten dolayi o hasrtei hep yasiyorum.ne hastaliginde ne sagliginda istesemde yaninda olamiyorum.ne kadr uzak olsamda herzemn dualarimda ve kalbimde..onu cok seviyorum