her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



25.09.2009

VARLIĞIM,TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..


25 Eylül 2009 Cuma




Bu yazıyı dün yazmam gerekiyordu ama gündemde farklı konular olduğu için bu güne bıraktım..
Dün sabah saat 9,00 gibi hani şu meşhur Hababam sınıfı Film müziği varya evet o müzikle uyandım evimin içi o hababam müziği ile doldu..Şaşırdım; Dedim heralde rüya görüyorum..Nerden çıktı bu müzik uyandım baktım müzik devam ediyor..koşarak balkona çıktım saç baş darmadağınık vaziyeytte..

Şöyle bir dışarıya etrafa baktım sola doğru çevirdim kafamı ve evimin arka sokağın da yaklaşık 50 metre uzaklıktaki okula baktım.. tıktıklım tıklım kalabalık,bütün öğrenciler okulun bahçesinde tören zamanını beklerken geziniyorlar fon müziği olarak ta hababam müziği çalıyor..Okul yönetimi ne güzel de düşünmüş böyle birşey yapmakla..İnanırmısınız,gözlerim doldu sabahın o saatinde..Yaşlar süzüldü gözlerim den..

Birden okul yıllarım geldi aklıma..Defter kokuları,sınıf,sıra kokuları sınıfta koşuşturan küçüklüğüm geldi aklıma ve o an çocuk olmak istedim..Şimdi o Hababam Sınıfı müziği eşliğin de bende o okulda çocuk olacaktım..
Yıllar öncesine gittim bir anda çocuk oldum gözlerim de özlem yaşları akarken..

Birden arkamda beliren sesle kendime geldim okula bakarken..''Anne herkez okula gidiyo hadi ben de gidecem okula'' diyen oğlumun sesiyle hemen kedime geldim gözyaşlarımı sildim bir ahh çektim..
Ne çabuk büyümüşüz,ne çabuk anne olmuşuz,şimdi oğlumu okula gönderiyorum..
''Ne tuhaf ''dedim içimden..

Mutfağa geri döndüm,bir çay suyu koydum ocağa,okul dan yeni bir ses geldi kulaklarıma..Hafif bir siren sesi'ydi bu hemen koştum balkona okulda ki çocuklar ve öğretmenlerle birlikte bende evim'in balkonun da Saygı Duruşuna durdum bir dakika..Hemen arkasında İstiklal marşımız okunmaya başladı..
Bende eşlik ettim İstiklal marşımıza..Sonra minik ilkokul ğrencileri, And'ımızı okumaya başladılar..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE dediler hep bir ağızdan..Büyük bir sevgiyle dinledim..okul'un bu ilk günü de bende o heyecanı yaşadım kendi evim'in balkonun dan okulu izlerken..

Milli Eğitim Bakanı,Nimet Çubukçu,Bütün okul müdürlerine talimat vermiş..Okulun ilk günün de Birlik,beraberlik,mesajları vermeleri için..Ayrımcılık yapılmasın,hepimizi kardeşiz diye güzel konuşmalar yapıldı okulda.. Bende dinledim ve çok hoşuma gitti doğrusu..
İlk ders zili'nin çalması ile birlikte bende günlük işlerime koyuldum..Benim için çok güzel bir sabahtı..

Dip not: Duyduğum kadarı ile okul törenlerin de yıllardır okunan And'ımız artık kaldırılacakmış..Türküm ,Doğruyum,Çalışkanım, denmeyecekmiş..Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun, Ne mutlu Türküm
diyene denmeyecekmiş artık..Böyle bişey olabilirmi? olmalımı?.. Sonuna kadar karşıyım..
Çocuklarımıza içirilen Türklük And'ımız kaldırılmasın..Hepimiz buna karşı çıkalım..Ve duyuralım..

Hepimize hayırlı cumalar dilerim sevğiyle kalın..

7 yorum:

ramazan dedi ki...

bu çocuklar bizim,gelecekleri güzel olsun.

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

tanrı bize de hayırlı bir evlat nasip eder inşallah o heyecanı yaşarız :) çok güzel anlatmışsınız..

dipnot da ki durum
vehameti bir kez daha gösteriyor ki,tanrı türk'ü korusun!

Adsız dedi ki...

Gelecekten kaygılıyım.Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde söyledikleri aynen gerçekleşiyor.

Ne Mutlu Türküm Diyene...

Yazınız çok güzeldi..Mutlu yarınlar dilerim.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

RAMAZAN: hepimiz büyüdüğüm halde bu bayrağın çocuklaıyız değilmi hocam

güneşin oğlu: inşallah Allah sanada hayırlı evlatlar versin.

Damdaki adam: yazımı begendiğine sevindim evet NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Adsız dedi ki...

ne guzel bır okul yazısı arkadasım.duyarlı olman her konuda ,bilgılendırmen hemen bızlerı...ımrenıyorum sana.sevgılerımle.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

dolunay: canım benim ne güzel bir yorum bu böyle çok eşekkürler öpyütorum kocaman ..

Adsız dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum yazınıza.Andımızla büyüdük biz ve bundan sonraki nesiller de öyle büyüyecek.hayırlı,uğurlu olsun 2009-2010 öğretim yılı.