her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



26.09.2009

AHH BLOGCUMM AHH



26 Eylül 2009 Cumartesi


Siz yazı'nın başlığına bakmayın ben sizlere sesleniyorum canım okuyucu :)

Hepimiz bişeyler yazmaya çalıyor ve paylaşmaya çalışıyoruz şu bloğ dediğimiz defterimize..
Başbaşa olduğumuzu sanıyoruz o an kendimizle..Kendimizle konuştuğumuzu sanıyoruz..Ve bazen ''blog,günlük,blogcum'' diye başlıyoruz söze..Bizi okuyanlar yokmuş gibi davranıyoruz..Yazdığımız yazıya yorum beklerken okunmasını beklerken, kendimizle konuşur gibi davranmak pek hoş gelmiyor bana..Yani defterimizle konuşurken,blogcum diyerek dertleşirken,3. bir kişi'nin aramıza girmesini istemezmiş davranıyoruz sanki..

Eğer yazdığımız yazıların bir yerlere ulaşmasını,okunmasını,yorum almasını istiyorsak,öncelikle sadece blog'a seslenmememliyiz..Yani ''blogcum,sevgili günlük'' diye seslenmeden..Her keze, okuyuculara seslenerek yazıya başlamak lazım diye düşünüyorum..İlla ''okuyucu,arkadaşlar,dostlar'' dememize de gerek yok..Yazıya bir yerden başlayıp o an koca bir kalabalık bizi okuyormuş gibi yazmamız gerektiğine inanıyorum..Tekil bir kişi düşünmeden karşımızda cansız duran bir defter olduğunu düşünmeden,o an karşımızda bizi okuyan yol arkadaşlarımızın olduğunu düşünerek samimice yazmak gerek..

Bazı yazılar okuyorum ki,sanki kimse'nin okumasını istemiyormuş gibi geliyor bana ''sevgili blogcum'',diye başlıyor söze ve ben o an ''hıımm demekki bu gün bloguyla dertleşmek istiyor'' diyerek okumadan çıkıyorum bazı blogları size de öyle oluyormu bilmem??..Ama şu an beni okuyan kim varsa bu bir duyuru ve sesleniş olsun..Umarım bu yazımla kimseyi kırmam..

Evet bu yazıdığımız platform bir blog bir günlük belki beyaz sayfa olabilir ama biz, bu beyaz sayfaya karaladığımız herşeyi koca bir okyanusla paylaşıyoruz.. İnsanların okumasını ve yorum yazmasını bekliyoruz..Tarzlar farklı olabilir,ama herzaman birileri okuyormuş gibi yazmalıyız söze öyle başlamalıyız..
Şiir yazarken ,deneme,hikaye yazarken bile birileri'nin bizi izlediğini unutmadan yazalım arkadaşlar..

Hepinize bol yazılı günler dilerim sevgiler selamlar..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

selamlar ilk yorumum bu yazınıza denk geldi.inceliyordum.ben daha yeniyim blog dünyasında.sizleri okuyarak,kendimi geliştirmeye çalışıyorum.söylediğinizde çok haklısınız.ben de okuyucuları düşünerek yazmaya çalışıyorum yazılarımı.çok harika yazılarınız var.saydım bu yazınız 108.yazıymış:) nicee 100 lü yazılara inşalllahh.takipteyim.

alp dedi ki...

Neşeli bir akşam dilerim.

ణﻼణﻼణ════ﻼణﻼణﻼణﻼణﻼణﻼణ════ﻼణﻼణﻼణ

Herkes Gülüşümü Görüyor
Kimse savaşımı görmüyor.
Herkes sesimi duyuyor
Düşündüğümü kimse bilmiyor.
Herkes yazdıklarımı okuyor
Gözyaşlarımı kimse görmüyor.
Herkes beni tanıdığını sanıyor
Ama kimse benim kim olduğumu bilmiyor.

ణﻼణﻼణ════ﻼణﻼణﻼణﻼణﻼణﻼణ════ﻼణﻼణﻼణ
Ben her zaman yorum yazmasamda mutlaka yazınızı okuyorum. Güzel şeyleri paylaştıgınız için teşekkürler...

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

canım merhaba. Umarım iyisindir. Artık okumayı unutan bir millet olup çıktık. Blog yazılarını okumaktan keyif alıyorum. Umarım daha çok yazar ve paylaşırız :) sevgiler

Ballı Baba dedi ki...

Merhaba, Bizim arılarımız kadar sosyal olma anlayışından dolayı tebriklerrrrrrr.....
Sen merak etme güzel yazılarını birileri okuyor...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

kamikaze: çok teşekkür ederim arkadaşım hoşgeldin bloguma her zaman beklerimm..

alp: nerelerdesin arkadaşım valla küsücem ama arayı açma yine beklerim yorumun için teşekkürler..

evcimen: iyim canım benim umarım sende iyisindir.. beni okuduğun için ve yorumlarınıda eksik etmediğin için sonsuz teşekkrüler..

ballaı baba: valla arılara bezetilmek hoş bir duygu oldu teşekkrüler..elimden geldiğince boş şeyler yazmıyorum.. merakta etmiyorum okunduğumu biliyorum ve buna çok seviniyorum .ok teşekkrüler selamlar..