her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



30.09.2009

AŞK-IN ''B'' İHTER HALİ..


30 Eylül 2009 Çarşamba


Aşk iyi şeydir,hoş şeydir,aşk aranılası,buluncada hiç bırakmak istemediğimiz bir şeydir..Aşk yaş tanımaz..Irk,renk,dil bilmez..Davulun sesini yakından bile hoş duyar..Yasak tanımaz,kural bilmez,yaramaz söz dinlemeyen bir çocuktur aşk..Aklı ve manığı da yoktur..

Aşk çocuktur bana göre sevilesi,hatta ısırılası tatlı bir çocuktur aşk..Çocuk olduğu için sevimlidir karşı konulmazdır..Söz dinletemessin bu yaramaz çocuğa..
''Yapma'' dersin yapar,''gitme'' dersin gider,''elleme dokunma elin yanar'',dersin ama dinlemez,elini ateşe atar..Yandığı zaman ise hüngür,hüngür ağlar..Yine teselli ister elini yakan ateşten..

Yasak hep tatlı gelir aşk'a zararlı olduğunu bile bile bırakmaz elinden elma şekerini..İçindeki ses'i dinlemediği için vicdan azabıyla yanar..Saklanır köşe bucak kimse ona kızmasın,suçlamasın diye..Gizli gizli oynar yasak ve tehlikeli oyunlarını..

Ararsın bulamassın her yeri,aşk arka bahçeçedir aslında,elindeki temiz oyuncağıyla değilde,yerdeki çamurla oynamayı seçmiştir..Yerden aldığı toza toprağa şekiller verir hayalince..Çamur bulaşmış ellerini yıkar kimse farketmesin diye ..Çocuk ya işte elbisesine bulaşan çamuru farketmez..Yalanlar söyler ''yaramazlık yapmadım oynamadım çamurla''..

Bir daha o arka bahçeye gitmeyeceğine çamurlarla oynamayacağına dair sözler versede kendine..İçinde yanan çocuksu ateşi söndüremez..Zira aşk büyümeye mecbur bir çocuktur..Düşe kalka,ellerini çamura bulaya, bulaya büyüyecektir aşk..Yanlışlarınla, hatalarınla itilip ,kakılıp ,ezilip büyücektir aşk..

Tıpkı Aşk-ı memnu dizisindeki Bihter gibi işte bu yaznını başlığı bu yüzden Aşk-ın ''B''ihter halidir..Bihteri'in yaşadığı aşkta tıpkı okuduğunuz bu yazı gibidir..Yasaktır,çekicidr,tatlıdır,ama tehlikelidir..Sonu yoktur..Zira aşk büyüyecek,büyüdükçe de eski sevimliliği kalmayacak ağzında acı bir tat bırakacaktır..Belkide elbisesinden hiç bir zaman çıkmayan,çamur lekesi olarak kalacaktır..

Elindeki süslü, bakımlı ve güzel bebeği bırakıpta,çamurla oynamak zaten çocuk işidir.. Bunu ancak Aşk yapabilir..AŞk zaten büyümeye mahkum bir çocuktur..Tıpkı Bihter'in içinde büyütmeye çalıştığı aşk çocuğu gibi..


6 yorum:

Unknown dedi ki...

tebrik ederim yaaa bu kadar güzel tarif edilir ancak aşk.o çamurda oynayan çocuklardan biride bendim bir zamanlar:)))eline yüreğine sağlık ipekciğim.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

lekadro: teşekkür ederim arkadaşım..beğendiğine sevindim :)) ee ertık büyüdün yaramaz çocuk dettt bidaha olmasın :))

Adsız dedi ki...

Allah çamursuz aşklar nasip etsin yinede.. Çocuk olup çamurda oynamak gibi değil çamur aşklar..

Adsız dedi ki...

ne guzel dıle getırmıssın.sozum yoktur bu yazının ustune.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

adsız: amin tabiki hiç kimse çamura bulanmadan yaşasın aşkalırını dileirmki..

dolunay: teşekkür ederim canım arkadaşım

Zeugma dedi ki...

İlk kez duydum aşkın söz dinlemeyen küçük bir çocuğa benzetildiğini.
Çok da doğru ve hoş doğrusu:)
Sevgiler..