her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



12.09.2009

BEN 12 EYLÜL ÇOCUĞUYUM


12 Eylül 2009 Cumartesi




Ben 12 eylül çoçuğuyum..

Ben yeni tanışmadım 12 eylül darbesiyle..Yeni yeni idrak etmiyorum..Belki kimse hatırlamaz ama ben hatırlıyorum..

Yıl 1980 aylardan Eylül..Ve darbe oldu..1978 yılının şubat ayında doğmuş 2 buçuk yaşın da bir bebektim nerdeyse..Aklımda kalan bir kaç kare beni o yıllara götürdü ve çocukluğumun resmini çizdim..

Annem ile Babam'ın münakaşası sonucu Kasımpaşa kulaksız da oturan sağır ve dilsiz olan AnneAnnem'in evinde kalıyoduk annem ile..Ben 2 buçuk yaşında anne annem'in evinde gördüm darbeyi..O küçük evin küçücük camların da gördüm 1980 darbesini..

Birden ışıklar kapandı..Her yer karanlık oldu..Küçük bir gaz lambası yaktı Annem..Çünki karartma olmuştu..
Bir tek ışık zerreciği bile sızmaması gerekiyordu dışarıya..Ben anne annemim kucağında olup biten den habersiz korku içindeyken,Anne annem bana el işaretleriyle anlatmaya çalıştı..

El işraretleri ile Asker ve konutan diyordu..Silah ve Savaş işaretleri yapıyordu..O küçücük beynime kazımıştım dilsiz kadın'ın elleriyle anlattıklarını..Dilsiz kadın vuruyordu dizlerini korku içinde sesizce..Gizlice perde arasın da bakıyordu dışarı..Yine konuşmaya başladı elleri..''Asker geldi elin de silaha geziyor herkezi alıp götürüyor'' diyordu..

Anne annem korkuyla dua ediyordu..''Keşke'' dedi ellerini dizlerine vurarak..Keşke MUSTAFA KEMAL olsaydı ..Ben Atatürk'ü daha iki buçuk yaşındayken Anne annemin konuşan elerin den öğrendim..
Mavi gözlerini,Sarı daçlarını,Heybetini,yürüyüşünü,Ben Anne annemin kucağın da öğrendim..

Ben Atatürk'ü 12 eylül 1980 darbesin de Anne annem den öğrendim..Tabi bunları hatırlamam için yıllar geçmesi gerekiyordu..Yıllar geçti ve ben hâlâ unutmadım, hatırlıyorum..

Evet ben 12 eylül darbesi görmüş hatırlamış ve burda sizlerle paylaşmış Bİr MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
evladıyım..Bunları hatırlamış olmak iyimi kötü mü bilmiyorum ama tek bildiğim şey.
12 eylül 1980 darbesi 'nin Demokasiye vurulmuş kara bir leke olduğudur..
Skamu.com - The only place for Myspace icons, Orkut avatars, and profile codes

5 yorum:

Adsız dedi ki...

2 yaşından mı anımsıyorsunuz darbeyi..Dahi bir beyine sahipsiniz sanırım..O yaşta hem darbeyi hem atatürki algılamanız tamamen dahi olduğunuzun göstergesi, cahil yorumumu affedin ben akşam ne yediğimi unuturum çoğu .. :P
imza by
>!<
KELEBEK

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

adsız : bir insan küçük yaşta yaşadığı olumsuz yada olumlu hiç birşeyi unutmaz..Bunın dahi likle hiç bir ilgisi yok..Belki yazdıklarım size yalan gelmiş olabilir..ama yalan, yanlış ve kurgusal hiç bir şeyi yazmadım bugüne kadar..yorumun için teşekkürler..

erkan bal dedi ki...

dahası da var. ben şanslılardandım. arkadaşların bir çoğunun hayatı kaydı. öyle işkence görenler falan değil sicilden gidenler. işkence görenleri hiç sormamak lazım. o gün akşama kadar kitaplarımı dergilerimi yakmıştım...polis amcalar çavuş amcalara asker selamı veriyordu sokakta... zor günlerdi. dahasını çeken bilir. öncesini de sonrasını da...

MAVİ UMUT dedi ki...

Ben çalışmaya gidiyordum ihtilal sabahı, 15yaşındaydım..servis beklemye çıktım, sokaklar bomboştu, bir adam gördü ne arıyorsun burda dedi. servis bekliyorum dedim..dit evine hadi sokağa çıkma yasağı var ihtilal oldu dedi..ihtilal ne demek bilmiyordum ama askerleri tankları görünce savaş çıktı sanmıştım. Bu ihtilal kara bir darbemi bilmiyorum siyah kelebek, ama ben birşeyi daha çok iyi hatılıyorum..demirel ve ecevit kedi köpek gibiydiler, herşeye politik bakarak bakıyorlardı. Özellikle demirel bu ülkenin başına gelen en büyük talihsizliktir bence. Her sabah her sokakta faili meşhul bir ölü bulunurdu, ortaokula gidiyordum daha o yaşta önüm kesilip sağcımısın solcumusun diye sorulurdu. Bir öğretmen ideolijisine uygun birşey öğretiyordu diğeri başka birşey..biri 1mayıs şiirini öğretip diğer hocaya nispet için kapıyı açarak bağırınlan deyip yüksek sesle o şiiri okuturdu. Beyzbol sobasıyla koridorda gezen öğretmen vardı. Birden sınıfı basarlar eller başın üstüne koyun deyip arama yaparlardı. O yüzden kara bir leke olup olmadığı kesinlikle tartışılır zira o yönetimle asla iyiye gidilmiyordu.
Ufak bir kuyu kazılıp ortasına demir ve bir el arabası çimentoyla temel atma töreni yarışına girmişlerdi..bu temelin birini gözlerimle gördüm.komediydi.
Neyse uzun ve derin mevzular bunlar.
Kadir geceniz mübarek olsun, ailenizde mutluluk huzur daim olsun. Hemşerime selamlar..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

The İbrahim Ortach: ben çok küçüktüm daha 2 buçuk yaşında bukadarını hatırlamam ble mucize daha sonrasoını belgesel ve dizilerden ziledim ve zihnim canladı ve işte bunları yazdım allah birdaha yaşatmasın..

UFUK ÇİZGİSi: ne kadar açıkça ve anlaşılır anlatmışsın..Aslında bunları blog da paylaşılması ne kadar da güzel olurdu..Keşke 12 eylül'ü yaşayanlar blogların da yazıların da yazssalardı da birkez daha bilinmeyenleri yüz üstüne çıukarabilseydik..Yorumuna teşekkürler..