her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



9.09.2009

EYLÜL BİZE KELEK YAPTI

09 Eylül 2009 Çarşamba



Eylül bize kelek yaptı..İstanbul tarih'i belkide şimdiye kadar böyle bir yağmur görmedi..Sel felaketine neden olan bu yağmur dan tv'ye yansıyanlar bana 17 ağustos depremini anımsattı..10 kişi hayatını kayberderken,bir sürü ev ve iş yeri kullanılmaz hale geldi..Özellikle Çatalca ve Sİlivri tamamen sular altın da kaldı 10 larca hayvan telef oldu..Yİne sayısı belli olmayan ceseti anımsatan bir sürü Otomobil, taşan nehirlerin içinde adeta ceset gibi yüzdü..


Evet bu yıl da istanbul da deprem olmadı ama depremi aratmayacak bir facia yaşandı..Onlarca insan arabaların üstüne çıkıp kurtarılmayı bekledi hemen altlarında sürükle'nen nehir den kurtulmak için.. 100 lerce Toki evleri yapıldı ama hâlâ istanbul'un çogu semti'nin alt yapısı sağlam değil..
Her yaz defalarca yol çalışmaları yapılıyo ve sürekli kaldırım taş'ı değiştiriyliyo..Ama malesef,Marmara ve diğer bölgeler de ne alt yapı çalışması yapılıyor, nede deprem ile ilgili çalışmalar yapılıyor..


Biz ise aptal gibi bu bizi yöneten kişilere oy veriyoruz..Ve onları alkışlıyoruz..Sel de bir doğal afettir..Eğer önlemi alınırsa zarar vermeye bilir..
Bu felaket'in yanın da bir kötü haber daha geldi malesef Siirt'e ki çatışmada 8 Askerimiz şehit olmuş..Yine bayram arefesi 8 askerimizi evine ateş düştü..Bizim de yüreklerimize..Allah'ım Ailesi'ne sabırlar versin Şehitlerimizin de mekanları cennet olsun..Birkez daha minnet borçluyuz onlara canımızı onlara emanet edip yatağımız da rahat uyurken,Mehmetçiğimiz,hiç çıkarsız,menfaatsiz,bizleri,Devletini,Milletini,Bayrağını,Toprağını korumak için savaş veriyo ve canın dan, kanın dan oluyo..


Bende bir anne olarak belki geleceğin şehit annesi olacağım kimbilir..Herşeye hazırlıklı olmak lazım..Asırlar boyu ülkemiz düşmanlar dan korunmak savaşlar verdi,şehitler verdi..Dünya dönmeye devam ettikçe bu çatışmalar bayrak,toprak,savaşımız devam edecek..Şehitler ölmeyecek Vatan bölünmeyecek Asla ve Kattaaa..

Ülkemiz yine kötü günler geçiriyo,ekonomik kriz kürt,Türk sorunu,terör sorunu,birde sel felaketi çıktı..Sorunlar büyüyo belki ama, biz yüce türk milleti olarak bu sorunları da Allah'ın izni ile aşağız..
Tüm ülkemiz'in ve şehit ailelerinin başı saolsun..aynı zaman da İstanbul ve çevresin deki sel felaketi altında olan ve yakınlarını kaybetmiş malını, evi'ni ocağını kayvetmiş tüm vatandaşlarımıza büyük büyük geçmiş olsun Allah daha beterlerinden saklasın ..

Skamu.com - The only place for Myspace icons, Orkut avatars, and profile codes

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah daha fazla acı göstermesin...Gencecik askerler şehit olmasın yağmur ocakları söndürmesin...
Allahım yardımcımız olsun...

alp dedi ki...

Çok üzücü haberle, şahitlerimize ve selde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum...
Sadece bizim ülkemizde değil her yerden böyle üzücü haberler geliyor..

Ateş Böceği dedi ki...

Tek avuntumuz bu değilmi Allah beterinden saklasın ....

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

gKYÜZÜNÜN ÖMRÜ: amin canım kucakdı-olusu amin..

Alp: evet olacak ve olmaya da devam edecek allah sonumuzu hayır etsin..

Ateş böceği: Allah umutsuz ve avuntusuz bırakmasın..