her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



19.09.2009

GÜZEL YURDUMUN GÜZEL İNSANLARI İYİ BAYRAMLAR..



19 Eylül 2009 Cumartesi



Çocuk sahibi olduğum dan yani Anne olduğum dan beri Bayramlar benim için daha hüzünlü bir hal aldı..Diyeceksiniz ki; ''Aman canım sende canını sıkacak bişeyler arıyosun'' yokk valla öyle değil..
Biz evlatlarımızın başında bayRamı mutlu karşılamaya çalışırken,yeni,yeni,evlat kokan çocuk kokan, bayram kokan yep yeni giysiler alırken çocuklarımıza,Bayram sabahında sevinçten karnı ağrıyan çocuklarımıza o mutluluk kokan yeni giysileri giydirirken,''Amann da benim bebeğim negüzel olmuş,Benim oğlum bek de yakışıklı olmuş'' derken..Gerçek bir anne kokusu ile öpülen çocuklarımız mutlu olurken..

Ya onlar..Ya kimsesiz çocuklarımız onlar nasıl karşılıyorlar bayramları..kimsesiz olmak,Gerçek anne kokusu duymadan,Görevli anneleri tarafın dan mecburi öpüşlere boyun büküyorlar..Belki o kimsesizi çocukların giydikleri elbiselerin hepsi birbirine benziyor..Bayramda gidecek ne anneleri,ne babalar,ne de akrabaları var..
Yedikleri şekerler zaten hep tanıdık..Oynadıkları bahçe hep aynı..Gördükleri insanlar hep aynı..
Onlar kapı kapı gezip komşu teyzelere ''iyi bayramlar ''diyip gerçek şeker tadı olan bayram şekeri alamıyorlar..

Onlar öksüz,onlar garip..Şimdi hadi sizde bir kimsesiz çocuk sevindirin diyemiycem..Çünki bir çogumuz bunu yapacak belki ama onlar yine sevinemiyecekler..Sevinseler bile,dolu dolu olamıycak bu sevinç..Hep buruk,hep garip,hep kimsesiz kalacaklar bu bayramda her bayram olduğu gibi..

YİNE DE;

Bayramlar çocukların.. Bir çocuğu bile sevindirmek demek Bayram demek..En yakın kimsesizler yurduna gidip elimizde bir kutu şeker ile yada küçük oyuncaklar ile onları sevindirmek en büyük bayram sevincini getirecek size..İnşallah hepimiz yapalım bu eylemi..Bütün kimsesiz çocuklarımızın bayramı kutlu olsun..En güzel en gerçek bayramlar onların olsun..

Sevgili dostlar..Ülkemizin bu zor günlerinde,Elimizden geldiğince yüzümüz gülsün,Şehitlerimize rağmen,Sel felekatin de sarılamayan yaralara rağmen,Münevver karabulut cinayetin de bir kez daha kanayan yaramıza rağmen..Ölen dila mızın hüzününe rağmen..

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN..



4 yorum:

Yaşamkafe dedi ki...

Alah kimsesizlerin yar ve yardımcısı olsun...

Hayırlı bayramlar dileğiyle..

NoEngel dedi ki...

Selamlar arkadaşım,
Kimsesiz çocuklar, onların elini öpeceği bir anne-babası yok, yeni giysileride yok ama onların hayalleri,umutları var.Hiç olmazsa onların yüzünde ufak bir tebessüm oluşturmak için şu bayram gününde olsa onlara sahipsiz olmadıklarını hatırlatmak,başlarını okşamak ,hatta harçlık vermek gerek. Bu anlamlı bayram yazın çok anlamlıydı.Yüreğine sağlık.
Nice bayyramları sevdiklerinle beraber mutluluk içinde geçirmeni dilerim.Sağlıcakla kal...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

hakan-can: sanada iyi bayramlar saol varol

Noengel: sanada iyi bayramlar çok teşekküğrler değerli yorumuniçin

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

blogger'da karar kılman iyi olmuş.Yazılarını wordpress'e taşırken bayağa da zaman harcamışsındır.Hepimizi canından bezdirdi bu iş.