her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



6.09.2009

TOPHANEDEN GİRDİK YOLA, BEYOĞLUN DAN ÇIKTIK RAMAZAN'A-1-


Biraz yorgunum arkadaşlar ama yine de yazmak istedim..neden mi yorgunum?
Cumartesi günü Annem'in daveti üzrine yine Beyoğlu Tophanedey dik..Güzel bir iftar yemeğinden sonra (Canım annem çok güzel yemekler yapmış o güzel kıymetli ellerini öperim ben onun canım benim ) dedik şöyle bir taksim turu yapalım..

Eşim,Oğlum ben ve kız kardeşim ile birlikte evden çıktık,Önce galatasaray da bulunan şu meşhur Fransız sokağın dan (Cezayir sokağı) geçtik..Eskiden o sakak bizim mahalle komşularımızın akrabalarımızın oturduğu sokaktı ve şimdi turistlerin,Sanatçıların,Entel sosyete'nin vazgeçemediği eğlencelik bir mekan oldu..Sarı ve kırmızı renkte mum ve loj'un hakim olduğu sokak ta mistik kokular hakimdi..Dar ve taş merdivenli sokakta sağlı, sollu cafeler var,dışarıya konulmuş masalar üzerinde yanan zayıf renkli mumlar, hoş bir hava katmış..
Her cafe'de bir canlı müzik vardı..Biz sadece sokaktan gezme amacıyla geçtik..Bizim amacımızı daha farklıydı..Şöyle bir gözlemledim..ee malum elimiz biraz kalem tutunca yerdeki çekirdek kabuğunda bile yazacak bişey arıyoruz değilmi? :) Bazı masalar da alkol vardı insanlar içki içiyodu,Bazı masalar da ise çay yada kahve içiliyordu..Yani ramazan ayını yaşayan ya da yaşamayan farklı kesim den farklı insanlar vardı..Herkezin kendi tercihidir..Asla yargılayamam bende bir kulum çünki dini konu da insanları yargılayacak biri varsa oda yaradan yüce Allah'tır..
Ama hoş bir mekandı güzel kokular ile birlikte kendinizi paris te gibi hissetiriyor size Faransız sokağı..Bu sakağı yeni turistik mekan haline dönüştürenlerin ellerine sağlık diyorum..Gerçekten tophane,Galatasaray,Beyoğlu semtlerine güzel getirileri olmuştur..
Fransız sokagın dan çıktık ve Galatasaray dan yukarı yürümeye başladık,İstiklal / Beyoğlu'na çıktık..Allah (c.c) Nasılda farklı ,farklı yaratmış insaları her türlü insan görmek mümkün..Tankçısın dan,punk çısına,Entelin den ,danteline,mini eteklisin den kapalı giyimlisine, Saçın dan göz rengine bir sürü farklı insan..Yaradılışdaki ham maddelerimiz aynı olmasına rağmen yine de yaradan biz insanları farklı farklı yarattı..

Birbirimizi tanıyabilelim diye,iyi,kötü,güzel,çirkin ayırt edebilelim diye,Değişik bilgi ve kültür alışverişi yapıp,Keni yaşayışımızı,Kendi Dİnimiz ve kültürümüzün kıymetini daha çok bilelim diye tüm insanları farklı yarattı..Konu nerden nereye geldi ben şimdi biraz istirahat edeyim yazıya devam edecem..
Şimdi den haepinize hayırlı İftarlar diliyorum..Yazı'nın 2. bölümün de görüşmek üzere..:)

Resimler malesef alıntıdır..:(

4 yorum:

Pabuc dedi ki...

sen sevilesi bi insansın 6. hissim öyle diyo:) bir de ben de bayılırım beyoğlunda gezmeyiii insanları izlemeyi...İstanbulun tarih kokan heryerini çok seviyorum o ayrı konu...sen bu yazının devamını yaz biz okuyacaz söz:) sevgiler saygılar...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

D.V.P: TEŞEKKÜR EDERİM ONUR VERDİN YORUMNLA ORALARDA DOĞRUM BEN ARADA BİR NEFESİMİ ORDA ALMASSAM KENDİMİ EKSİK HİSSEDİYORUM..TABİKİ YAZACAM CANIM NEDEMEK ŞİMDDİDEN OKUYACAĞINI TAHAHÜT EDİYORSUN VALLA SENDE ALEMSİN :)

alp dedi ki...

Aaaa..tophane şimdi böylemi..ne kadar harika olmuş İst.gittigimde mutlaka gezecem...bayıldım yeni haline...Bende sana güzel bir şiirler veda edeyim bu akşamlık..:))

İşte budur hayat!
İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın
Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün
Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun
Çiçek sulandığı kadar güzeldir
Kuşlar ötebildiği kadar sevimli
Bebek ağladığı kadar bebektir
Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,
Sevdiğin kadar sevilirsin...

CAN YÜCEL’ den alınmıştır.

Neşeli mutlu enerji dolu bir hafta dilerim güzel arkadaşıma...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

alp: evet bayağı değişiklikler var tophanede görmeni isterim şiir için çok tşkler..