her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



28.09.2009

ZAMAN AKIP GİDER YORULMADAN..

28.09.2009 Pazartesi..

Bu yazı'nın başlığı çok eski bir şarkıdan alıntıdır..Ama gerçekten de doğrudur..Zaman akıp gidiyor hiçmi hiç yorulmadan..Bizi yoruyor bizi yaşlandırıyor ve sürekli bizimle dalga geçiyor..Aslın da zaman da yaşlanıyor..Her yeni gün,her yeni ay,her yeni mevsim,yılları getiriyor..

Ramazandı,sahurdu,iftardı,bayramdı derken günler ne çabukta geçti..Ağustos'un 20. de başlayan heyecan ve değişim evresi artık kendini tamamladı..Okul heyecanı bile yerini,Kitap defter,dersler ve sınav telaşlarına bıraktı..

Heyecenlar kendini telaşlara bıraktı..artık soğuk hava bile bayağı hissetiriyo kendini..
Yeni başlangıçlar değişimler,yenilikler insanoğlu için ne kadar da önemli yaşam kaynağı gibi birşey..


''Hayatım monotonlaştı'' diyoruz ya aslında yok öyle birşey..Her yeni ay,her yeni mevsim,her yeni gün,yeni bir başlangıç ve değişimdir bizler için..köklü olmasada alışıla gelmiş yeni değişim ve başlangıçlar heyecan veriyo ve ruhsal atmosferimizi değiştiriyor..

Mesela Sonbahar'ın başlangıcı,havanın bulutlanması,yağmurların sonbahar tadında yağmaya başlaması,hem ruhumuz da hemde evimizde atmosferin değişmesine neden oluyor..Düşüncelerimiz,bakış açılarımız, duygularımız nasılda değişiveriyor..

Yavaş,yavaş kış'a girmenin de heyecanı bastırmaya başlıyo,Yeni bir yıla girmeye bile çok az bir zaman kaldı..Şimdiden hediye alışverişleri'nin heyecanı başlamıştır belkide..Yeni yılda yeni iş,yeni aşk heyecanı ve beklentileri..''Daha yeni yıla girmeye çok zaman varr'' dediğinizi duyar gibiyim ama öyle demeyin zamann su misali akıp gidiyor.. Zamanı durdurmakta imkansız ve değişimlerin olmamasına da hiç bir engel yok..

Her zaman hazır olun değişme,Hayatt'a heran her şey olabilir.. İçinizdeki heyecan, beklenti,değişim hiç bitmesin selamlar sevgiler..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

sana katılıyorum canım bir bakmısız yenı yılda gelmış.öyle bır gecıyor kı gunler.sankı hıc dunu yasamamısız gıbı.

Pabuc dedi ki...

yazını okuyunca Mirkelam'ın bi şarkısı geldi aklıma nedense..

AKIP GEÇEN ZAMANLARI BİRYERLER DE BULSAM, SONRA ÜZÜLSEM ,ÜZÜLDÜĞME ÜZÜLSEM....:)

haykırış dedi ki...

Sevgili siyah kelebek,
Birden yirmili yaşlarıma döndüm. İlk işe girişim, evliliğim, nakiller ve çocuklarımın dünyaya gelişleri...
Dönüp baktığımda sanki bir sigara içimi gibi bir zamanda her şey olmuş gibi geldi birden.. Heyhat...
Lütfen zamanınızı güzel değerlendirin demekten öte bir şey demeyeceğim zira zaman her nesnel olayın sonuç kısmınıda beraberinde götürüyor. Şu an eski yaşıma dönebilirmiyim meselâ asla.. Ancak anılarda kalıyor.
Güzel zamanlarda yaşamanız dileğiyle.
Saygılar

Unknown dedi ki...

evet arkadaşım insan yaşlandıkça daha iyi anlıyor hayatın ne kadar da çabuk akıp gittiğini.hani hep yarın,yarın olsa deriz ya.oysa yarınlar hep ömrümüzden bir gün daha alır gider biz farkına varmadan.keşke bu günün kıymetini bilip daha iyi değerlendirebilsek.yarın biraz daha yaşlanacağım bak aklıma getirdin yaf:)))

Adsız dedi ki...

Zaman su gibi akıp gidiyor. Elimizde tutma imkanımız olmuyor. bir söz vardı her güne bir yeni başlangıç yaparak uyan. bazen hayat sen istemesende sürüklüyor. Sen bu hayata ayak uydurman kalıyor. bırak kendini hayatın kollarına ister istemez o başlanğıçla beraberliğinde getirdiği heyecanlar elinde.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Dolunay: evet canım zamanın geçmesi değil belkide önemli olan nasıl geçtiği önemli sevgiler..

D.vp: ayy ne güzel bir şakıdır valla ben çok severimm sen hiç üzüldüğüne üzüldünmü ben hiç düşünmedim ama düşünmek lazım :)

Haykırış: valla zamanı iyi degeğerlendirmeye vakit yok dünya işleri öyle çoğaldıki..üstümüze üstümüze geliyo ne hikmetse..hepimiz güzel yaşayalım her nekadar zamanı yakalaymassakta saygı bizden efenim :)


lekadro: sen şarap gibisin yaşlandıkça güzelleşen bir adamsın alicim..resimlerini gördüm yani feci karizmasın hehe:)) korkma zaman sana teyet geçer :))

neslihan : ne güzel yazmışsın canım eline sağlık benim yazdıklarımı bir nebze tatamamlayan bir yorum olmuş sonsuz teşekkrüler..

Zeugma dedi ki...

Bir yaz, bir de kış..
Tamam işte, koskoca bir yıl çabucak geçer gider. Bir yaş daha yaşlanıveririz.
Çocukluğumuzda böyle değildi.Günler aylar geçmek bilmezdi sanki.Şimdi ise yıldırım hızında ve 5'er 10'ar geçmiş yıllar :(
Sevgiler kelebek..