her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



17.08.2009

10 YIL SONRA 17 AĞUSTOS..

10 yıl sonra 17 ağustos..Bundan tam 10 yıl önce gece yarısı 3'ü iki geçe marmara da büyük bir deprem yaşandı ve bir sürü insan bu deprem de hayatını kaybetti.. Bir çok insan göçük altında kaldı..Hiç bir insanın yaşamayı istemediği ölümü bu şekilde düşünemediği bir depremde bir çok insan öldü..


Toplu mezarlara gömüldüler..Bir çok cenaze,ceset torbalarına konularak,spor salonlarına sıra sıra dizildiler..
Dozer kepçeleriyle toplanıp,açılan mezarlara toplu şekilde atıldılar..Evler yıkıldı,yollar ikiye ayrıldı..Denize yakın illerdeki evler,denize battı,insanlar tatlı uykularında denizde boğularak öldüler..Bende istanbul da ailemle birlikte bu depremi yaşamış bir insanım bizimde evimiz denize yakın yerde olduğu için sarsıntıyı çok yoğun bir şekilde hisettim..Ölüme en yakın olduğum zamandır 17 ağustos depremi..Herşey bitti,buraya kadar..Artık ölüyoruz dediğim ve ölümü burnumun en ucunda hissettiğim ilk hadisedir..

Bu depremden sonra günlerce uykusuz kaldım ve küçük çapta psikolojik tedavi görmüşümdür..Çünki başımı her yastığa koyuşumda sanki deprem oluyomuş gibi sarsılıyordum ve uyuyamıyordum..Her dakika her saniye yıllarca deprem korkusuyla yaşamaya çalışıyoruz..Evet biraz olsun bu korkular azalsada yine içimizde deprem korkusu var..Uzmanlar her zaman uyarıyorlar vatandaşları..Bu bir doğal afettir ve doğa bunu tekrarlayacak diye..o yüzden depreme hazırlıklı yaşamak zorundayız..Depemi ciddiye almak zorundayız..Depremde sağ kalmak için gerekeni yapmak zorundayız..Depremde biz sağ kalanlar,nerdeyse yarı çıklak attık kendimizi sokalklara.parklara.. Günlerce evlere giremedik,evimizden bir çorap almaya bile cesaret edemedik..
İşte bu yüzden hazırlık olmak gerekiyor depremin ne zaman bizi yakalayacağını bilemeyiz..



Küçük bir bavul hazılayıp evimizin kapıya yakın tarafına koyalım..Bavulun içine aile bireylerine lazım gelecek acil durum için ne gerekiyosa,koyalım..Mesela benim bavulumun içinde şunlar var..


2 çocuk ve eşim,ben olmak üzere 4 kişik bir aileyiz buna göre;


1- çorap
2-Hırka-
3-çocuk bezi
4-küçük battaniye
5-kolanya-
6-2 lt su ( ayda bir suyu yeniliyorum)
7-birer çift terlik (acil kaçış durumlarında)
8-çocukarıma birer çift eşofman
9-birtane telefon jarşı
10-çocuklar için kışlık şapka.
11-iç çamaşırı
12 ıslak mendil.
13 ağrı kesici ilaç ( çocuklar için ayrı büyükler için ayrı)
14-Acil telefonlar listesi.
15-Önemli evraklarnız varsa birer fotokopoleri ..

16-Kraker ve büskivi (son kullanma tarihlerine dikkat ediliyor ve 6 ay da bir yenileniyor)

( Ve önemli bir şey daha gece yatarken bile,daima dışarı çıkılacak gibi eşofman giyerim..Ne olur ne olmaz acil bir durum olduğunda yarı çıplak sokaklara düşmemek için..Gece uyurken bile kıyafetime dikkat ediyorum..)


Bu liste yazlık ve kışlık olarak güncelleniyor.. Yazın ve kışın bavuldaki lazım olan eşyalar değiştiriiliyor..Herkeze tavsiye ediyorum..Sizinde depremle ilgili önemli tavsiyeleriniz varsa lütfen paylaşalım..
Deprem bize uymaz biz depreme uyalım.. sevgiler sunuyorum efen
im
..

3 yorum:

nehircce dedi ki...

Canım iyi ki hatırlattın düşündümde ben bile unutmuşum bu günü,o kıyamet gecesini tekrar hatırladım çaresizliğimi vs.. aklımı başıma getirdin tavsiyelerini dikkate alacağım.sevgilerr

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Nehircce: evet hepimiz bu konuda dikatli ve temkinli olmalıyız..Deprem geliyorum demez her şeye hazılıklı olmak lazım sevgiler..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Nehircce: evet hepimiz bu konuda dikatli ve temkinli olmalıyız..Deprem geliyorum demez her şeye hazılıklı olmak lazım sevgiler..