her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



6.08.2009

BENCE...

Şu sıralar hangi bloğu açsam cesaret ile ilgili mimler var her kez kendime göre cesaretlerini paylaşmış..
Sevgili DOLUNAYda cesaret konulu bir mim almış ve çokta güzel yanıtlamış..Bende kendisine naçisane yorum yazdım..


Benin yazdığım yorum:
Siyah kelebek:çok güzel örnekler vermişsin hepsine tek tek katılıyorum..1 ay önce cesaret ile ilgili bir yazı hazırladım ve yayınlamadım..öylce kaldı kısmet bir gün yayınlarım bende Kandilinide kutlarım çokça öperim dolunaycım :)


Dolunay'ın cevaben yazdığı yorum:
Dolunay :SIYAH KELEBEK cım yayınla ozaman ne beklıyorsun.bu mımı sanada paslıyorum canım.merak ettım sımdı:)sevgılerımle.

***********************************************************************
Bu yazıyı 1 ay önce yazmıştım farklı konular ve gündemler girdi araya ve kaldı yayınlayamamıştım..Şimdi Dolunaycım da merak etmiş banada pas atmış bu cesaret mim ini.. Şimdi yayınlıyorum işte siyah kelebek'in penceresinden CESARET..

Casaret;Hepimizde bir parça olmasını istediğimiz bir özellik..İnsani bir duygu..Nekadar cesaretliyiz?..Bu zamana kadar başımıza gelen kötü bir olayı cesaret edip anlatabildikmi? yada,başımıza gelmesi muhtemel bir olayın cesaret edip önüne geçtikmi? Yada cesaret edip, mağdur bir insanı kurtarabildikmi mağduriyetinden..


Hergün bir kadın.sözsel yada fiziksel taciz yaşıyo ve,malesef çevre, anne,baba,kardeş,ve aile baskısı gibi nedenlerden dolayı,adının kötüye çıkması korkusuyla cesaret edip kimseye söyleyemiyo..

''Söylese bile ne yüssüz ne perdesiz, ne terbiyesiz kadın bu'' diyecekleri korkusuyla kimseye söyleyemiyo..Belki ailesine anlatsa töre cinayeti çıkacak bir sürü insan ölecek korkusuda var çünkü..Bir sürü kadın şuan konuşmaktan utandığı ve cesaret edemediği için kötü yola düşmüş durumda..

Cesaret sadece bir böceği yada bir fareyi öldürmekle olmuyo..Eline bir silah alıp adam öldürmekte bir cesaret değil..Korkmadan açık denizlerde yüzmekte cesaret değil..Şimdi bir düşünün hangimiz,bir hayat kurtaracak cesarette bulunduk..Bir tinerci çocuğu kolundan tutup polise yada bir hastaneye teslim ettikmi?
Sokakta ağlayan bir hayat kadını'nı alıp karşımıza konuşmak gibi bir cesarette bulundukmu? Kimsesiz çocuklar yurdundan bir çocuk aldıkmı himayemize..Kimsesiz bir çocuğa annelik yada babalık yapma cesaretini gösterdikmi?..Başımıza gelen cinsel tacizi en yakın polise gidip söyleyebildikmi..Annemize yada babamıza söyleyebilme cesaretini gösterebildikmi? Şu zamana kadar yaptığımız her şeyi cesaret sanıyoruz değilmi beyler bayanlar..


Evlenmeyi,çocuk yapmayı,bir böceği öldürmeyi,sınavda kopya çekmeyi,silah çekmeyi,adam vurmayı,dövmeyi,küfür etmeyi vs..Bunu gibi şeyleri cesaret sanıyoruz..Ama değil bunlar cesaret değil..

Bir hayat kurtarmanın cerasetini,bir evlat edinmenin cesaretini, hayatsız bir kadına hayat kazandırma'nın, kendini bilmez birinin tacizini, ve gördüğümüz şiddeti birilerine anlatma cesaretini göstermek, işte cesaret budur..İnsanın insan yapan,duyarlı yapan budur.. Ama bu cesaret toplumuzda sayılı kişilerde var.Bana sorarsanız bende yazdığım bu konularla ilgili bir cesaret örneği göstermiş değilim..Bu yazıyı paylaşmaktaki amacım bir parça da böyle konular da cesur olmamız gerektiğini anlatmaktır..

Metin Rengi
Birazda kendime bir öz eleştiri yaptım bu yazımda bu yaşıma kadar yaşadığım yaptığım hiç birşeyi cesaretten saymıyorum..Doğanın kanunu olan şeyleri yapmak bana göre cesaret değildir..Keşke bir parça cesaretli olabilsek..


HAYAT CESARET İSTER..
SEVGİLERİMLE..

5 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

Cesaret aslında herşeyi boşverip sadece YADIM diyebilmektir ve yaşamayı göze ala bilmektir .He ne olursa her ne gelirse gelsin başımıza

YAŞADIM demek cesaretin ta knedisidir bence :):)

Ayy bu mim aynısından bende de var nasıl yazacam :(

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

ATEŞ BÖCEĞİM: Ama öyle ama böyle yaşıyoruz zaten..Yaşam içinde başımıza gelenleri birazda biz yapıyoruz..

Umarım hepimiz iyi yaşarız mutlu yaşarız..sevgiler..

Adsız dedi ki...

haklısın yasam ıcınde basımıza gelenlerı BİZ YAPIYORUZ.ne kadar dogru bır söz.yazın guzelmıs canım.ıykı paylastın bızle.farklı bır bakıs acısı kazandırdın.sevgılerımle.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

DOLUNAY: Teşekkür ederim canım benim kocaman öpüyorum..

MAVİ UMUT dedi ki...

Güzel bir yazı, ve samimi bir özeleştiri. Haklısın, hepimiz herkes hayatını yaşıyor, hepimiz gittikçe daha duyarsızlaşıyoruz ne yazıkki.

Bir blogda okumuştum tek harfle değişen anlamı çok hoşuma gitmiştim.
Cesaret,in c,si gittiğinde nasıl kalan esaret oluyorsa geriye..
hayatta da bi şekilde cesareti kaybedip birşeylerin esaretine girerek duyarsızlaşıyoruz.