her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



21.08.2009

çok düşündüm ama başlık buamadım :))





Eevveett Ramazan geldiii oruçlu olduğumuz ilk gün Allah herkezin orucunu kabul etsin efendim..
Bizim gibi günlük ve kişisel blog yazarları artık 1 ay boyunca çok okunmaz gibime geliyo..Malum bloggerin en çok iş yapan katagorisi yemek katagorisidir..Şimdi gerçekten okunma ve izlenme rekorları kıracaklar..


Bir sürü yemek blogları tıklanacak ve hanımlar Ramazan ayın da ne yemek yapacam derdinden kurtulacak..
Tatlısın dan, tuzlusuna,hamur işin den ekşisine,çorbasın dan,ana yemeğine her tür yemek tarifi rengarenk yemek blogların da okuyucu ağırlayacak..Yemek tarifi veren blog yazarları nın işleri şimdi gerçekten daha zor oldu..


İzleyiciye daha farklı Özellikle, Ramazan ayı'na yakışır yemekler üretmek yazmak ve bunun yanında akşam eşine ailesine iftar yemeği de hazırlayacak olmaları gerçekten çok meşekkatli bir iş ama,bir okadarda keyifli ve zevkli bir iş..Bunun yanın da el işi öğreten bloglar da Ramazan ayın da rağbet gören bloglar olcaklardır..Ev hanımları gündüz rutin işlerini bitirdikten sonra,Bİr kaç saat el işi ile uğraşmaları iftar saatine yaklaşma hızını arttıracaktır..


Dini siteler ve blogları da unutmamak gerek..Ramazana özel dini yazılar,resimler,Eğitici bilgiler,Ramazan'a dair dualar,ve hadislerle süsleyecekler sayfalarını..Onca yıldır Ramazan ayı gördüm yetiştim ama ilk defa bu yıl internetle tanıştım..Evimde oturma odamın hemen köşesinde ,televizyonumun karşında ki bilgisayar masam da oturduğum ilk oruçlu olduğum gün ve yıl bu yıl..:)) Ramazan ayına dair ve herşeye dair gezecek görecek değerlendirecek çok yazı ve çok site var..ve yazacak daha çok yazı var..


Ben el işi ve yemek konusun da çok becerikli bir hanım olmama rağmen biraz eserekli,fesveseli,Çabuk sıkılan bir kadın olduğum için çok ağır yemekler,ve el işi olaylarına girmiyorum..Yani asla yufka açamam,Baklava,Mantı vs,agır ve zahmet isteyen yemekler yapamam..Genç kızlığım da çeyizime çok el işi yaptığım dan dolayı da fenalık geldi el işi de hiç yapmıyorum..Valla Bu Ramazan nasıl vakit geçireceksin diye sormayın; biri 5 biri 2,5 yalışında çok yaramaz 2 uğraşım var zaten..ee günlük temizlik,ütü,birde iftar yemekleri hazırlığı,üstüne birde çocukların hergün 1,5 saat park gezisi derken,Biraz gözümü kapayıp kestirmeye vakit yok..


Allah çalışan hanımlara,Ağır işlerde ve trafikte çalışan beylere Yardım etsin ve esabırlarlar versin..
Herkeze bol bereketli hayırlı iftarlar dilerim kocaman sevgilerimle..:))


3 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Bu sabah erken kalktım, kendi blogumdaki güncellemeleri okurken sizin blogda karşıma çıktı. Eminimki çocuklarınız çok şanslı sizin gibi bir anneleri var...
Yazılarınızın bir kısmını bir solukta okudum, zaman içerisinde inşallah hepsini okurum. Hayırlı ramazanlar ve mutluluklar dilerim....

MAVİ UMUT dedi ki...

Dileğin için çok teşekkür ederim.İnşallah. İnşallah bu sefer istediğim gibi birşey yaşamak nasip olur. Kaynarcadayım, buyurun akşam iftara alabalığa.:)

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

BALLI BABA: Güzel yorumun ve güzel sözlerin için çok teşekkürler hoşgeldin..Hayırlı ramazanlar..

UFUK ÇİZGİSİ: Boğazın da kalsın hemi..Oruç oruç bu söylenirmi yaw..Bİr de alabalık yiycekmiş hıh..Şaka şaka:)) AFiyet olsun hayırlı iftarlar..Bİzde yarın ailecek eminönüe gitcez..Balık almaya özledik balık yemeyi ama oraların alabalığı da dadından yenmez neyse iyi fiytarlar dilerim şimdien..