her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



7.08.2009

ÇOK SIKILDIM HEMDE ÇOKKK





Çok sıkılıyorum bugün nedendir bilmiyorum..Daralıyorum,bunalıyorum..Geçirdiğimiz koca bir kışın ardından yine öylece oturuyorum..bir kaç gün biryerlere kaçmak istiyorum ama olmuyor..

Eşimin işleri yoğun..Daha evimin salonu boyanmadı..Bütün odaları boyadık ama hala salonu boyayamadık..
Herşeyi bir kenara bırakıp kafa dinlemek sakinleşmek istiyorum..Bekarken ve oğlumun doğumuna kadar çalıştım..Anne olduktan sonra çalışma hayatına son verdim..

Çocuklarımı büyürken görmek istedim,onları kendi ellerimle büyütmek kimseye emanet etmeden korkusuzca kendim büyütmek istedim ve iş hayatımı bıraktım..Şimdi çalışma hayatını okadar özlüyorum ki..Bugün şöyle bir düşündüm..Kendim bir birey olarak tek kuruş param yok..Eşimin eline bakıyorum..O ne getirirse onu yiyoruz..

Eşim çok fedakar evine çocuklarına ve bana düşkün bir aile babası ama kendimi bugün nedense çok aciz hissettim..Şimdi çalışmış olsam kendi paramla 3 yada 5 gün bir yerlere kaçma şansım olurdu ama malesef böyle bir şansım yok..Dün gece uykularım kaçtı çok düşündüm..Bişeyler yapmam lazım çalışmam lazım..İstediğim bir şeyi kendim almalıyım,istdiğim yere eşime yük olmadan gitmeliyim..nerdeyse 2 gündür eşimede surat yapıyorum,neden, neden ,neden bir kaç gün bize ayırmıyosun,bizim de küçük bir tatile ihtiyacımız yokmu? desem de işlerim yoğun bir yere kımıldayamam diyor..Ama şimdi benim ekonomik özgürlüğüm olsa cebime bir 500 TL koysam 3 gün küçük bir tatil yaparım..

Bir yılda nerelere vermiyoruz ki okadar parayı,bir yılın stresini atmak için, bir yudum nefes almak için,değmezmi? Çocuklarım bütün bir kış evde kapanıyorlar,yaz geliyo mahalle parkın da, oda akşam üstü biraz oynayabiliyorlar..İstanbulda günü birlik bir gezi yapmaya kalksan altında araba olması şart..Otobüslerde gün boyu zehir oluyo o gezmek onuda istemiyorum..Antalya,bodrum da istemiorum..Küçük bir yer olsun İstanbulun havasın dan birkaç gün uzaklaşmak,tek istediğim bu..

Bugün çalışmanın önemini bir kadın olarak ekonomik özgürlüğün değerini çok daha iyi anladım..İnsanın hayatta herşey başına gelebilir,başımıza ne geleceğini bilemeyiz..Geleceğe hazırlıklı olabilmek için çalışma şart. heleki bir kadın için çok daha önemli..
Erkek nerde olursa yaşar ve bir kahvehane de bile sabahlar ama kadın öylemi..Kötü düşünmek istemiyorum ama malesef bugün ruh halim böyle..Dediğim gibi küçük bir tatile ihtiyacım var..


Hava da bugün çok sıkıntılı benide iyice paronayak yaptı neyse daha fazla sıkmadan sizi çekileyim şuracıktan hadi görüşürüz..

4 yorum:

Fikir İşçisi dedi ki...

güzelim ben bu hisleri 2 senedir taşıyorum içimde çok bunaldım çok daraldım ama yavaş yavaş alıştım. ben gerçi sağlık problemlerinden dolayı bıraktım ama ilk fırsatta yine dönerim gibi geliyor bana. sonuna kadar haklısın çalışma imkanın varsa vakit kaybetme derim bu bunalmalar hiç geçmiyor çünkü
sevgiyle kal Allah yardımcın olsun...

Adsız dedi ki...

benım gıbı tatılın gelmıs canım:)sıkma canını ,cık gez,baska seyler yap.acılırsın.

ramazan dedi ki...

bu büyük şehirler bunaltıyor artık insanları.bu bloglar nasıl oluşuyor.işte dertlerden biri de bu.çalışanlar sanki her istediğini yapabiliyor mu.
çok kişi aynı şeylerden şikayetci.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Fikir işçisi: çocuklarım biraz daha büyüsün çalışacam tabiki böyle oturmam asla az daha zamana ihityacım var..

Dolunay: evet tatlım küçük bir tatil hepimize iyi gelecek

Ramazan: Büyük şehirler malesef insanı bunaltıyor.İşte bu bloglara ayzarak biraz ferahlıyoruz dertleşiyoruz..