her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



13.08.2009

GİTTİM, GELDİMMM..




Kısacık mimi mınnacık bir tatilden sonra yine burdayım..Yedik içtik gezdik..Yediğim içtiğim benim olsun ama gezdiğim yerleri anlatacam sizlere..Lüleburgaz,İstanbul bayrampaşa otoğarından bir buçuk saatlik uzaklıkta kalan bir şehir..İndikten sonra tekrar bir minübüse biniliyo ve 45 dakika da köye varış sürüyo..toplam iki buçuk saat.. Köye indikten sonra bizi bir sürü köylü akrabalar karşıladı..3 gece Ayşe halamızın evinde kaldık..Gece saat 3'e kadar bahçe sohbetleri sürdü..



Ayşe halamızın evi bahçeli her köy evinde oldu gibi salkım salkım üzümler var bahçesindeki ağaçta..Her taraf çiçeklerle dolu..Çocuklarım hiç eve girmediler..Hep bahçede oynadılar..Öyle temiz bir havası varki köyün anlatamam resmen başım döndü oksijen'den..Balkanlar dan geliyo bu temiz hava gündüz çok sıcak olmasına rağmen geceleri ise fevkalade soğuk oluyo..Hırkasız ve çorapsız gezilmiyo..Sokakları tertemiz,Etrafta yeşillikler otlar..Her bahçede ne arasanız.kavun dan karpuza,domatesten kabağa,mısıra kadar herşeyi kendileri yetiştiriyo köy halkı..Sabahları ve akşamları,ilçeden gelen ekmek arabası sokak sokak gezip her eve ekmek dağıtıyo..



Gündüz köy halkı genelde çalışmaya gidiyorlar tarla ve bahçelere hayvan yetiştirenler ve sütünden geçim sağlayanlar da var..Her şey doğal..Köydeki diğer akrabaların bahçelerindeki ağaçlardan meyveler topladık gerçekten hiç el değmemiş,doğal bir şekilde onları toplayıp yemek ayrı bir keyifti..Köyün meydanın da kocaman bir çay bahçesi var oraya gençlik parkı adı verilmiş..Çocuk parkı olmasının yanın da 20 adım uzağına da çah bahçesi kurulmuş,sabaha kadar açık bir mekan..Sabah evde kahvaltıdan sonra,50 adım uzaklıktaki parka gidip bir keyif kahvesi içip o güzel temiz havayı solumak tarifi imkansız bir zevki..



Az öte de çocuklarımın keyifle oynayışını izlerken, trafikten ve insan kalaballığın dan uzak,korkusuzca kahvemi yudumlamak muhteşem bir şeydi..Oysaki İstanbul da her hangi bir parka gittiğimizde bile sürekli onların peşinde koşmaktan yorulmuşken,köy yerinde hiç korkmadan doğal ortama emanet etmiştim çocuklarımı.. ayaklarımızın etrafında tavuklar ve ördekler geziniyordu..Çocuklarımı da pür neşe koşuşturan,halleri ''buraya gelmekle ne iyi yapmışım'' güdüsünü hissetirdi bana..



GEnçlik parkına her hafta bir müzik grubu geliyo ve,canlı müzik eşiliğinde köy halkı eğleniyo..Değişik gurplar geliyo,Bazı haftalar türkü grubu,Bİr hafta gitarla çalan gurplar geliyo..Sanki benim geldiğimi biliniyormuş gibi o gece Tekirdağ dan roman müzikleri yapan bir müzik grubu geldi..Resmen coştuk..Biz köye hava almaya biraz dinlenmeye gelmişken bu eğlence sanki bir hediye olmuştu bize..Bütün gece roman havaları çalındı..Adeta roman gecesi yaptılar..İstanbul dan sütlüce köyüne Roman bir gelin gelmişti ve benim için özel bir gece yaşanmış gibi hissettim..gece 12 ye kadar eğlendik ama malesef jandarma nın gelişiyle eğlence sona erdi :) Anlayacağınız beklemediğim kadar güzel bir tatil oldu hiç gelmek istemedim ama malum istanbulun işleri bitmez..

Daha otobüsten iner inmez istanbulun havası boğmaya başladı bile sanki dayak yemiş gibiyim,Ancak alışacaz İstanbulun havasına
hadi görüşürüz şimdilik bu kadar yeter..Daha sonra çektiğim resimleride paylaşacam..Cep telefonun dan çektiğim resimleri cd olarak yaptırıp bloğa aktaracam..USB kablosu olmadığı için direk pc ye aktaramadım zaten daha çok video çektim ve halamın bahçesindekki çiçeklerin fotolarını çektim..Umarım paylaşılacak kadar güzel çıkarda sizede gösteririm..hadi kalın sağlıcakla..



Bu arada yokluğum da yorum bırakan ve bloğuma yeni katılan arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum saolsunlar varolsunlar..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

HOŞGELDIN ARKADASIM.RESIMDEKI YEŞILLIGE VE SESSIZLIGE IMRENDIM...

ramazan dedi ki...

çınar dı sanırım "hadi köyümüze geri dönelim"demiş.herkes emeklilikte köyde yaşama hazırlığı yapmalı.

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

Hoşgeldin yeniden..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

DOLUNAY: teşekkür ederin canım saol

RAMANAZ: aynı fikirdeyim sizinle herkez emekli olduktan sonra köyüne yerleşmeli..

EVCİME: hoşbulduk canım saol :)

MAVİ UMUT dedi ki...

Bi gidişinizde Kaynaracaya da götürsün sizi hemşerim, alabalık restaurantı var..herşeyi çok beğeneceksiniz, güzel yerdir.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

UFUK ÇİZGİSİ: Tamam eşime söyleyecem ama daha önce bana kaynarcadan bahsetmişti bende bir balık aşığıyım çok severim heleki ala balık hmmmm aşkolsun yaaa :))

şu blog aleminde birde hemşerimiz varmış çok sevindim valla ne yalan sağlıcakla kalın ..

Fikir İşçisi dedi ki...

hoşgeldiiin :)