her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



23.08.2009

kILIÇ ALİ PAŞA CAMİİ VE ESKİ ANILAR..

23,08,2009 PAZAR
Ramazan ayların da en çok sevdiğim olaylardan biride teravih namazıdır..Çocukluğum dan beri iftar dan sonra evde abdestimizi alır,Uzun eteklerimizi, çoraplarımızı,biraz gösterşli baş örtülerimizi aldıkmı doğruuu Tophane Kılıç Ali Paşa Camisine..Biz İstanbul Tophaneliyiz..Ailem hâlâ Tophanede oturmaktalar ben ise evlendikten sonra göçtüm..Göçtüm dedimse çok uzaklara değil tabiki yine İstanbul içi ama Çok özlüyorum oraları arada gidiyorum ama Uzun zaman oldu Teravih Namazlarına gidemiyorum..

Çoçukluktan evlenen kadar çok gittim teravih namazına semtimizde bir çok camii olmasına rağmen ben hep Kılıç Ali Paşa Camisine giderdim..İçi de dışı kadar çok büyüktür..Çok ferahtır..Kadınlar bölümü erkekler bölümün den daha geniş ve daha ferahtır..Saraydan bozma cennet gibi bir camidir Tophane Kılıç Ali Paşa Camii..
Yeşil üzerine bordo şeritli halıları,Koskacaman devasa boyuttaki ışıl ışıl parlayan avizesi,Derin mi derin Gök Kubbesi,Eski çini işlemeli,Arapça Ayetleri..NEfis ve huzur dolu Anlatması zor dur onun güzelliğini..
Babam yıllardır hep o camide namaz kıllar o camide Ezan okur..Ramazan ayların da İmsak vaktinde Sabah ezanı'nı okur..Yatsı ezanı'nı okur ve ardından başlayan teravih namazı'nın son rekatlarında ki Kurr'an ayetlerini okur..İlahi grubuyla birlikte ilahiler okur..Bende Babamı gözyaşları içinde dinler Büyük bir mutluluk ve huzurla Teravih namazımı kılardım..
Ama bazen de kız arkadalarımla giderdik camiye..Allah Affetsin ama son rekatlara yakın hoca bir hızlanırdı ki Pat küt,pat küt,bammmm gümmmmm :))) diye kıldırırdı namazı..Bizde kendimizi tutamaz gülmeye başlardık..Namaz falan kalmazdı tabi..Ne kafa, ne göz,ne diz ne de mecal kalırdı zavallı bizde..

Ama çokta gülerdikk..Arkamızda duran yaşlı teryezeler de..Şiiiişşttt diye bizi akıllarınca uyarırlardı ya biz daha çok gülerdik töbe töbe..:)) neler geldi aklıma yahu..Eve zor gelirdik Allah sizi inandırsın..Bacaklarımız bir ağrırdı ki sormayın..Hemende uykum gelirdi yorgunluktan ahahah:)) ayyyyy idare edin kafa yine kaydı benim..

Evlendikten ve ard arda iki çocuk olduktan sonra Teravih namazlarına gidemez oldum..Elimden geldiğince evde kılamaya çalışsamda Teravih namazları cemaatle ve camii de kılınması daha bir güzel ve anlamlı geliyo bana..İnşallah en kısa zaman da hiç olmassa Kadir gecesi gitmek istiyorumm bakalım nasip kısmet..Eğer yolunuz Tophane Kılıç Ali Paşa Camiisine düşerse aklınıza siyah kelebeği getimeyi unutmayın sevgiler selamlar hayırlı mutlu bol bereketli iftarlar..
NOT:resimler netten çalıntırdır:))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

blogun hayırlı olsun canım .bu daha guzel .yazında cok guzel ayrıca.yuregıne saglık.

Şengülce dedi ki...

Merhaba canım hayırlı ramazanlar..

nehircce dedi ki...

Bu camiinin benim kalbimde de özel bir yeri vardır.o çocuk teravi namazlarıda unutulmaz :))sevgiler

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

dolunay canım egendiğie sevindim çok tşk kocamn öptüm..

şengülce: canım sayfama hoşgeldin..yorumun çin çok tşk ederim..

Nehirce: haklısı canım asla unutulmaz sevgşler..