her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



5.08.2009

EN GÜZEL MANEVİ DUYGULAR..


Türk olmaktan ve Müslüman olmaktan gurur duyuyorum ne güzel bir dinizim var ve ne güzel bir bayrağımız var..Bu bayrak altın da yaşamaktan ve En güzel en anlamlı en manevi duyguları bize yaşatan Din'imi çok seviyorum..



Bize Türklüğümüzü hatırlatan,Bayrağımızı daha çok sevidiren Ata'mıza hiç unutturmayan kutladığımız önemli günlerimiz var..Yılın belirli ayları ve günlerinde Bayrağımızı,Ata'mızı,Şehitlerimizi,Gazilerimizi,Hatırlayıp anıyoruz..Milli duygularımız güçleniyor,Bayrağımızı korumayı,Milletimize sahip çıkmayı,Ata'mızın izinden yürümeyi birkez ve çok kez hatırlıyoruz ve anıyoruz..Çok güzel ve çok anlamlı geliyor bana ve Gurur duyuyorum Türk olmaktan..

Dinimizin bize vermiş olduğu manevi hisler ise bambaşka..Kandillerimiz, Ramazan ayımız ,Şeker ve Kurban bayramlarımız,Kadir gecemiz, bizi Allah'a daha çok yaklaştırıyor..Maneviyatımızı güçlendiriyor,oruç tutarak,Dua ederek İbadet ederek,Şükür etmemizi sağlıyor..Ruhumuzu temizleyip yenilememize olanak sağlıyor..Büyüklerize daha çok saygı duyup onları hatırlıyoruz,Yardım etme hislerimiz çoğalıyor,SEvgi şevkat merhamet duyguları sarıyor benliğimizi,Uzakta olan sevdiklerimize ulaşmamızı hatırlamamızı sağlıyor..



Çok faydalı ve anlamlı günleri yaşatıyor İslam dini Müslümanlara..Türk olmak ve Müslüman olmak büyük bir ayrıcalık bana göre ve çok özel..Bizi biz yapan bu 2 manevi duyguyu yaşamak büyük bir onur ve gururdur..
Bayrağımızı, milletimiz ,devletimiz Bize Atamız dan emanet Bunları korumak kollamak gelecek nesillerimize tertemiz bir şekilde teslim etmek en önemli görevdir..

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) efendimizin bize hediye ettiği bu güzel İslam dini'ni Yaşatmak, Dinimizi bize hatırlatan bu özel ve kutsal günleri en iyi en faydalı şekilde yerine getirmekte bir görevdir bana göre..

Yeteri kadar Türk lük ve müslümanlık görevlerimizi yerine getiremessek te, Türk lük ve Müslümanlık duygularımızı perçinleyen,ve bize görevlerimiz yapmamıza fırsat sunan bu özel ve anlamlı günleri en layık olduğu şekilde kutlayalım..



Bugün Beraat kandili..Bu yazıyı yazmama sebeb olan Beraat kandilimiz kutlu olsun arkadaşlar..Bu mübarek günde Ülkemiz ,Milletimiz,Devletimizin Refahı ve ferahı için bolca dua edelim..Kimsesizlere,Yaşlılara,hastalara,Borçlulara,Yoksullara,Savaş altındaki ülkelere,dua edelim..Büyüklerimiz hatırlayıp küçüklerimizi sevindirelim ve,en önemlimizi bize verilmiş olan sağlımıza ve nimetlerimize şükür edelim..


BERAAT KANDİLİNİZ KUTLU VE MÜBAREK OLSUN SEVGİLER..


8 yorum:

alp dedi ki...

Bu gece biz Müslümanların kutsal günlerinden, af ve bağışlama gecesi olarak da bilinen Berat Kandili. Berat, iyilik, temizlik, güzellik gibi niteliklerle bezenme ve üstün olma anlamına geliyor.
TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİN BERAT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN...

nehircce dedi ki...

Hayırlı Kandiller canım sevdiklerimizle :))Dualarımız kabul olsun inş.

manii dedi ki...

Sizinde Berat kandiliniz mübarek olsun...Dualarınız ve tüm müslüman kardeşlerin duaları kabul olsun...

Nurgül dedi ki...

Senin ve aileninde kandili mubarek olsun. Rabbim herşeyi gönlünce versin.

fisunlahersey dedi ki...

selamlar kandiliniz mubarek olsun..
iyi geceler mutlu sabahlar dilerim :)

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum nice mutlu güzel günlere ve nice mübarek geceler yaşamak dilegiyle kocaman sevgilerimle..

MAVİ UMUT dedi ki...

Katılıyorum ve İzin verirsen bu güzel yazının altına imzamı atmak istiyorum, hatta bin defa imza atmak istiyorum..yüreğine sağlık.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

UFUK ÇİZGİSİ : çok teşekkür ediyorum beğendiysen ne mutlu bana saol :)