her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



15.07.2009

SARIYER ALTINKUM GEZİMDEN İZLENİMLER-2-


Altın kum plaj gezimizin bir sonraki gözlem konusu ise, kumsaldaki izlediğim genç bayanlar be genç erkeklerle alakalı..Bundan 2 yıl öncesine kadar alınkum plajı daha bir canlı ve hareketliydi..Genç kızlar daha güzel ,daha canlı, daha bakımlı,daha haraketliyken, bu yıl gördüklerime inanamadım..

Daha 15 yaşında bir ergen genç kız bile yağ tenekesine dönmüş,heryerden yağ fıçkırıyo..Gencecik daha evlenmemiş çocuk doğurmamış kızlar sanki 10 çocuklu hanımlara dönmüşler..Kalça göbek resmen yerlerde,
bütün vücutlar deforme olmuş..Oturdukları yerden kalkamaz halde suratlar beş karış ve gayet rüküştü bu yıl genç bayanlar..

Daha önceki yıllarda plajda bir canlılık bir haraketlilik olurdu her genç delikanlı,begendiği biknili genç bayanın yanına gider arkadaşlık kurmaya çalışır,fazla sürmeden..yan yana gülücüklü sohbet ederken görebilirdik..
Yada,bir gurp genç karşıdaki diğer bir grubu iskambil yada tavla oynamaya davet eder,kısa zamanda dostluk kurulur ayrı ayrı gelinmiş deniz plajından büyük bir topluluk halinde çıkarlardı..


Plajda çalan hoş ve haraketli dans parçalarına yüksek sesle eşlik edilir, ve kalkıp dans edilirdi..Hatta ve hatta bazı genç arkadaş grupları,kendi aralarında şarkı yarışmaları düzenlerdi..Şarkılara türküler eşilik edilir,Kızgın kumlardan serin sulara el ele atlanırdı..Daha canlı sevimli eğlenceli geçen plaj gezileri,yerini sakinliğe dinğinliğe,bırakmış..
Genç hanımlar bakımsız,kilolu ve deforme olmuş,Suratlar beş karış,hallerinden memnun değiller..


Erkekler ise arkadaşlık yapabilecek bir kız bulamamanın üzüntüsüyle sessiz bir kedi gibi bakıyorlardı etraflarına..Müzik kutusundan çalan şarkılara kimse eşlik etmiyor, denizin iiçinde kahkahalı şakar yapılmıyor,herkez sessizce denize girip güneşlenmeye çekiliyorlardı..İnsanlar edete etrafına bile bakmaya çekinir olmuşlardı..Gerçekten hiç abartmıyorum..Anlattıklarım tamamen gerçektir kurgusal bişey yok..

Heleki o kilolu bayanların o hallerine aldırmadan bikini giymeleri..ve kalça bölgelerine bir şal bile bağlamadan öylece dolanmaları gerçekten inanılmaz bir şeydi..bu kadar kendine güvenme ve bu kadar öz güven pes doğrusu..Ne olursa olsun plajda olsak bile görüntü kirliliği yaratmayacak şekilde giyinmeliyiz..Mayo ve bikini seçimlerimizi doğru yapmalıyız..

Mesela Kilolu bayanlara göre kısa mini elbise şeklinde mayolar çok güzel doğrusu..hiç bir şekilde kiloların görünmüyo..Kısa minik elbise modeliyle görüntü kirliliği yaratmadan hatta kilolu ama sempatik bir görünüm sergileyebiliyorsunuz..


Yani sevgili okuyucu; bu yaz plajlar gayet sakin ve rüküş yani güzel bir kıza rastlarımda gözüm gönlüm açılacak diye hefes ediyorsanız sakın etmeyin..Ama o sakin ve durgun plajın en güzeli neydi biliyormusunuz? Tabiki çocuklar..Rengarenk mayolu minik küçük hanımlar ve boyunlarında deniz simitleriyle çok şeker görünen minik beyler..O kadar şekerlerki, anlatamam sudan korkan halleri zaten kahkaha sebebimiz..En güzeli onlar yani çocuklar..

Ortama en iyi uyum sağlayan eğlenmesini bilen en güzel varlık çocuklar..Evet efenim benden bukadar.. Şimdi diyeceksiniz..''Bu hatun 8 saatlik bir tatilden bu kadar çok şey çıkarmış ve yazmışş, demekki 1 haftalık tatile gidip gelse heralde 300 sayfalık bir kitap yazar..:=) ee senede bir gün görmemişin tatili olmuş yaza yaza bitirememiş.. artık idare edin sevgiyle kalın :)

Hiç yorum yok: