her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



21.07.2009

AKIL HASTANESİNDE 8 GÜN



Akıl hastanesine yolunuz düştümü hiç? Bakırköy Ruh ve Sinir hastanesi nde buludunuzmu hiç?
Oradaki atmosferi yaşadınızmı? Ben yaşadım..Yıllar önce annemi o hastaneye yatırmak zorunda kaldık..



Yılların acı birikimleriyle dolu bir yaşam sonun da annem sinir hastası olmuştu..Artık başa çıkılmaz bir haldeydi...
Bir gece acil bir şekilde Bakırköy Ruh hastalıkları hastanesine götürdük hemde yaka paça..Zar zor arabaya soktuk annemi..Annem kendinde değildi,Hastahane 'nin acil servisine gittik hemen, nöbetçi Dr gördü..Uzun uzun konuşmaya çalıştı annemle yanında bende vardım..Hem ağlıyor,hemde Annem de olan bu büyük ruhsal çöküntü'nün yarattığı olayları anlatmaya çalışıyordum..Dr bana sürekli '' ağlama'' dese de ben kendimi tutamıyordumm..



Muayane bitmişti..Babamı çağırdı Dr ve Annemin bir süre akıl hastenesinde yatması gerektiğini,tedavi görmek zorunda olduğunu söyledi..Ben istemedim ne gerekiyorsa evde yapabileceğimi ona gözüm gibi bakabileceğimi söyledim..Ama Dr' ısrarlıydı,''Yarın sabah yeniden buraya geleceksiniz emin olun'' dedi
İnanmamıştım Doktorun dediklerine,ve anneme yatıştırıcı bir iğne yaptılar ve ertesi sabaha kadar hiç uyanmadı..Günlerce uyumamıştı uyuyamıyordu çünki..Bu iğne onu uyutmuştu..Sabah uykumdan uyanıp işe gitmek için hazırlandığımda annem uyanmış yatağında uzanıyordu sakince ''iyi yim merak etme işine git aklın bende kalmasın''dedi..işe gittim ama işten döndüğümde evde kimse yoktu..hemen Babamı aradım..Babam hastane olduklarını söyledi,bir kaç parça eşya lazım olduğunu hemen getirmem gerektiğini söyledi..



Hemen bir taksiye binip gittim..Annemin sinir krizi tutmuştu ve en yakın hastaneye götürmüştü babam..
Ama o hastane nin Doktoru bişey yapamayacağını söyledi ve Bakırköy Ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesine götürmemiz gerekiyormuş..Yeniden gittik Dün akşam Dr 'un söylediği gibi..Annem 8 gün o hastane de yattı..ama gördüm'ki daha da beterleri varmış..Yerdeki otları çimenleri yiyen hastalar gördüm..Verdiğimiz parayı yiyen hastlar gördümm..Sürekli hiç durmadan çığlık atan hastalar gördüm..Soğuğa aldanmadan saatelerce taşta yatanı gördüm..Omzunda bir testi varmış gibi pet şişeyle gezen insanları gördüm..



Peşimizden ''Abla bir siğara abla bir siğara'' diye dolaşanları gördüm..Onlarla yan yana yürüyüp kantine girer ne istiyorlarsa almaya çalışırdım..Uzun maltepe sigarası almıştım birisine oda bana '' abla kısa maltepe al uzun sevmiyom'' demişti..O 8 gün bana 8 yıl gibi gelmişti annemi her gün ziyaret ederdim..Refakatçı kabul etmiyorlardı..Yanında kalamıyorduk..Annemsiz gecelerde O'nun tülbentine sarılıp uyurdum..
Allah kimseyi düşürmesin oralara Ama her gidişimde annemin daha iyi olduğunu görmek moral veriyordu..8 günün sonunda Annenim daha iyi olduğunu ve evde tedavisine devam edebileceğimizi söyledi Dr..




Şimdi çok iyi deli Fatma :) çok çalışıyo ayakta kalmayı başardı,hastalığın dan kurtuldu..Hayat mücadelesine ruh sağlığı iyi ama kalp hastası olarak devam ediyor..Başımıza ne zaman , ne geleceği belli değil..Halimize şükür edelim..Böbürlenmeyelim,Kendimizi büyük görmeyelim..Ne oldum demeyelim,daha ne olacağız diye oturup bir düşünelim..
Allah Tüm hastalara şifalar versin..Kimseyi düşürmesin.. Ama hastahane ve Dr larmızıda başımızdan eksik etmesin..
Sevgilerimle,



6 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

Ya ne zor değilmi Allah kimseyi elden ayaktan düşürüpe muhtaç etmesin annede çok geçmiş olsun

sevgiler..

ramazan dedi ki...

geçmiş olsun.kime ne zaman,ne olacağı belli olmuyor hayatta.
sınavlarımız devam ediyor.

ramazan dedi ki...

ayrıca profilde verdiğiniz bilgilerden etkilendim.hepimiz insanız sonuçta.ben de profilimde,"insanı sev yeter"dedim,"sevgi varlığın temelidir"dedim.yazdığınız için sizi kutluyorum.çekinecek bir şeyimiz yok.düşüncelerimizi yazalım ki birbirimizi anlayalım.
sevgiler.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Ateş böceği: temennilerine katılmakla beraber yorumuna çok teşekkür ederim saol:)

Ramazan: Her zaman açık sözlü olmaya çalıştım yapmacık olmadım neysem o oldum..Yaradılanı bende severim yaratan dan ötürü saygılar..:)

SiL BaştaN dedi ki...

Sevgili siyah kelebek, renk renk olsun öncelikle hayatın. Anneler bambaşka bir duygu ile seviliyorlar. Allah başınızdan eksik etmesin.

Sana ve anneciğine kocaman sevgiler burdan.

En kısa zamanda da kalp sağlığı düzelsin inş.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

SİL BAŞTAN: Bakma adımın siyah kelebek olduğuna çocuklarım, eşim,ve ailem hayatıma renk katıyorlar..Temennilerine ve güzel yorumuna çok teşekkürler sevgiler gönderiyorum..:)