her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



8.07.2009

ÇİĞDEM-3-

O gün aldığım kötü haber tv'den gelmişti..Çiğdemin sevdiği genç, Mehmet,Tunceli'de terörist çatışmasında şehit düşmüştü..Böyle bir haber nasıl şok etmezdiki insanı? nasıl üzmezdi, hasta yatağında yaşam savaşı veren çiğdemin hayatta tek sevdiği,umut beslediğ,kavuşmayı beklediği, sevgilisi,askerdeyken şehit olmuştu..En acısı ise,biz mehmetin kısa zaman sonra izine gelmesini ve sevdiği'nin yanına gelip moral vermesini beklerken, ''o'' askerde şehit olmuştu..O da genç ,hayat dolu,umutları olan bir ana kuzusuydu..

sevdiği kız yaşama savaşı verirken., Mehmet,ise vatanını bayrağını,milleti korumak için savaş vermiş ve bu savaşta Sevdiğin'den önce kara toprağa girişti..
Ağlasan'da bağırsan'da artık olan olmuştu.. Çiğdemin hayalleri bitmişti..Sevdiği çocuk artık Şehit olmuştu..
Bu kötü haberden Çiğdemin haberi olmamamalıydı

Hastaydı,İyileşmesi nin en büyük ilacı moraldi ve O nu hayata bağlayacak en sevdiği varlık artık yoktu..Ama o bunu bilmemeliydi..Hemen telefon ettim çiğdemin evine ..Telefona annesi çıkmıştı, Allahtan,çiğdem uyuyordu..Zaten görüşmek istediğim de çiğdemin annesiydi.. Sakin olmasını söyledim Mehmet 'in şehit olduğunu ama sakın bunu çiğdeme belli etmemesini söyledim..''Bir kaç gün tv açmayın, gazete almayın..'' dedim

Çiğdemin annesi telefon'da şok olmuştu, sesi titredi ''Sakın'' dedim eğer ağlarsa çiğdem uyanır ve eninde sonunda bunu öğrenirdi..Bir kaç gün çiğdemlere gitmedim üstümdeki şoku atlatmam lazımdı..Hasta arkadaşımın karşısına bu şekilde çıkamazdım.. Bir hafta kadar sonra tekrar ziyerete gittiğimde biraz üzücü ve birazda çiğdem adına sevindirici bir haber daha aldım..Mehmet şehit olmadan 2 gün önce çiğdeme mektup postalamış ve mehmet şehit olduktan 1 hafta sonra çiğdem mehmettin kendisine yolladığı mektubu almıştı..

Mehmet mektubun'da uzun bir müddet haberleşemiyceklerini, dağ operasyonu na çıkacaklarını merak etmemesi gerektiğini, ve çiğdemi çok sevdiğini yazmıştı..Evet uzun ca bir müddet görüşemiyceklerdi..Çünkü mehmet bu mektubu yazdıktan ve yolladıktan 2 gün sonra şehit olmuştu..Ama çiğdem, in içi rahattı.. Mehmetin son mektubu olduğunu bilmiyordu.. enin de sonun da yine görüşme umudu taşıyordu..

çünkü sevdiğinin şehit olduğunu bilmiyordu..uzunca bir zaman geçmişti..ve ben işten ayrılmıştım.. bir ay kadar bir zaman tatile çıktığımdan dolayı,Çiğdemle görüşememiş ara ra telefon'dan haber almıştım..Tatil bittikten sonra, çalıştığım mağazaya eski ardaşlarımı görmek için gittiğimde,Yeni bir haber almayı hiç beklemiyordum..

Arkadaşlarım çok üzgün bir haldeydiler..Hepsi nin yüzü asıktı, birşeyler olduğunu anlamıştım ama aklıma hiç gelmemişti, ve bana''Çİğdem öldü,çiğdemi 2 gün önce kaybettik '' dediler..

Son zamanlar'da hastalığı kötüleşmiş,ve aradığım zamanlarda annesi bana hep iyi oldğunu söylemişti..Çiğdemin teyzesi nin yanına tatile gittiğini.. evde olmadığını söylemişti..

Aslında çiğdem, ben aradıım zamanlar da hastanede yaşam savaşı veriyormuş..Çiğdemin annesi benim tatilde olduğum için bana bu kötü haberleri veripte tatilimin zehir olmasına gönlü razı olmamıştı.. ve işte tatil dönüşü çiğdemi tanıdığım o mağazada ölüm haberini almış ,olduğum yere yığılıp kalmıştımm..Daha hayatı nın baharın'da 20 yaşında hayatını mahfeden kanser hastağına yenik düşmüştü..

Çiğdem yaşama savaşını kaybetmiş ve hayata gözlerini kapamıştı.. Ölene kadar sevdiğinin şehit olduğunu bilmemişti..Ve artık iki sevgili öteki dünyada kavuşmuşlardı.. Mehmet askerde ,şehit olurken bir kaç ay sonrada çiğdem ölmüştü.. Yüce allah o iki masum ve temiz kalp in ayrı kalmasına razı olmamıştı.. onlar gerçek hayatta kavuşmuştu..

Hemen gittim baş sağlığı diledim..Mezarını'da ziyaret ettim.. Çiğdemin ölümünden bir ay sonra annesi o evden taşındı.. ve yıllar sonra tesadüfen karşılaştık çiğdemin annesiyle.. Beni ilk gördüğü ve bana sarıldığı gibi yine ağlayarak bana sarıldı.. Birbirimize sarıldık ve uzun uzun ağladık..Son günlerin'de o nun yanında olmamıştım, bu'da ayrı bir hüzündü benim için..Ama Sevgi teyzem yani Çiğdemin annesi, Beni çok sevdiğini Çiğdeme çok iyi bir arkadaş olduğumu ve çiğdemin'de beni çok sevdiğini kulağıma titrek ve üzgün sesiyle fısıldadı..

Sevgili çiğdem Yıllar sonra seni böyle bir yazıyla anacağım hiç aklıma gelmezdi..Yaklaşık 14 sene geçmiş,ve ben seni hiç unutmadım arkadaşım..Toprağın bol olsun..Üzerine yıldızlar yağsın..Umarım senin için böyle bir yazı yazıdığımı bir melek gelip senin kulağıına fısıldar..Hiç unutulmadığını sana söyler..ALLAHIN RARMETİ ÜZERİNDE OLSUN MELEKLERİN HEP YANINDA OLSUNN..CANIM ARKADAŞIM..


SON SÖZ: VATANIMIZI MİLLETİMİZİ BAYRAĞIMIZI KORUYAN,TÜM ŞEHİT ASKERLERMİZE ALLAHTAN RAHMET,AİLELERİ NE SABIR VE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM...ŞEHİTLER ÖLMEZ BU VATAN ASLA VE ASLA BÖLÜNMEZ..

BİTTİ

1 yorum:

denizanasi dedi ki...

gerçekten de çok üzücü. çok yakın bir arkadaşını aynı illetten kaybettiğim için çok iyi anlıyorum:(