her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



16.07.2009

DUMANSIZ SAVAŞ ALANI



Dumansız hava sahasına girmeye az kaldı sanki avrupa birliğine giriyoruz..Nasıl bir heyecan ve sevinç var ortalıkta anlatamam..Umarımki dumansız savaş alanına dönmez bu ortam..Aslın'da bu yasa resmen siğara içenlere karşı açılan bir savaş niteliğinde bana göre..

Tabikide siğarayı savunmuyorum ama siğara içen insanlar sanki birer cüzzamlı yada hiv vürüsü taşıyıcısı gibi lanse edilmesi üzücü geliyo bana..Hemen hemen bütün kapalı alanlarda siğara içmek yasak hale gelecek..cafelerde yemek yenilen yerlerde barlar'da ve bunun gibi tüm eğlence mekanlarında ,19 temmuzdan itibaren siğara içilmeyecek..Bu demek oluyorki; artık insanlar ne cafelere ne de barlara gidemiyecek..Gitseler bile çok uzun kalamayacaklar ve bu durumda işletmeci zarar edecek..

Çünkü hemen hemen tüm siğara kullananlar bir cafe yada barlara gittiğinde,çay,kahve ve diğer içeceklerini yanında bir dal siğara içmek istiyor, buda birşekilde keyif..Bu keyif veren ama kötü olan siğara içme alışkanlığı belkide artık son bulacak bir çok kişi siğarayı bırakma çabası içine girmiş durumda..

Bende savunuyorum aslında iyi birşey olabilir..Ama yıllardır siğara içen bir vatandaş bu siğarayı hemen nasıl bırakacak..Madem bu yasa çıkacak bunun yanında bütün hastane ve siğaraya karşı mücadele verme amaçlı bütün kurum ve kuruluşlar siğara içenlere ve bırakmak isteyenlere yardım etmeli bu yardım ve terapiler ücretsiz hale gelmeli diye düşünüyorumm..
Siğarayı bırakmak hiçte kolay birşey değil..Psikolojik açıdan çok büyük sorunlardan geçebilir kişi..Siğara nekadar sağlığa zararlı ise,siğarayı bırakma sürecide bir o kadar psikolojiye zarar verici bir olay..Siğarayı zor bulunur hale getirmekte gerekiyor..Nereye girseniz hemen hemen her büfe ve bakkalda aradığınız her türlü marka siğara var..Ve çok pahalı günde bir paket siğaraya 5 TL, verenler var..

Hem keseye hem sağlığa zarar bunu hepimiz biliyoruz ama yinede siğara içenlere büyük bir ceza gibi oldu bu yasa..Bir çok insan bu yasaya uymayacak belki ilk etapta karşı çıkacak isyan edecek ve belkide bir sürü ceza ödeyecek..Ama sonunda boynunu bükecek..Adeletin kesitiği parmak acımaz misali katlanacak..
Ne diyelim efendim.,hayırlı vede uğurlu olsunn Siğara içmeyenlere..Geçmiş olsun siğara içenlere diyoruz..Dumansız hava sahasına ''EVET'' Dumansız savaş alanına ''HAYIR'' diyorum..
Umarım Dumansız hava sahasına girelim derken, Dumansız savaş alanı oluşturmayız ve koyulan kurallara saygıyla uyarız..

3 yorum:

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

Valla ben iple çekiyordum bugünü.. kzıımın astımı bronşiit var ve bir kapalı mekana girmeye çekiniyorduk.. çoğu yer dumanaltı.. çok güzel bir proje.. uamırm yarı yolda kalmaz devamlılığı sağlanır.. sevgiler

Adsız dedi ki...

cok guzel soylemıssın arkadasım...hayırlı olsun hepımıze...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

sevgili evcimen: çok haklsın bizde aynı durumdaydık benimde 2 küçük çocuğum var..Bu yasa biraz da çocukların özgür olmasını sağlayacak sevgiler :)

sevgili Dolunay: inşallah iyi ve de hayırlı olur sevgiler:)