her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



28.07.2009

EV'DE KALDINIZ HANIMLAR EYVAHLAR OLSUNN...

Ev de kaldınız bayanlar ev de kaldınız..O'nun sapı bunun çöpü derken,yaş erdi kemal'e..Evi olsun, arabası olsun, bankada parası olsun diye diye, erkekleri manyağa çevirdiniz..


Ama suç hanımlarda değilki annelerimiz de daha kız çocuklar doğar doğmaz niyetler dilekler başlar..Aman kısmeti iyi olsun zengin olsun,eli sıcak sudan soğuk suya değmesin,evi,arabası olsun,her yaz tatillere gidilsin, diye dilekler de bulunulur..Hak da veriyorum ama fakir bir genç delikanlı' nın evlenmeye hakkı yokmudur..o fakir genç istediği, sevdiği kızla evlenemez..




Hep hor görülür,fakirsin sevmeye hakkın yok,davul bile dengi dengine gibi geyikler yapılır..Belki kız çok zengin biriyle evlendirilir,ama yıllar geçtikçe o zengin adam rahat durmaz,parasına güvenir,yer içer,başka kadınlarla yatar,gel zaman git zaman, zengin adam bir dost tutar kendine..Ayrı bir ev açar postuna..Ev deki kadın ise bekler de bekler..Ne ses vaar, ne sedaaa ne de kocaaa ortalıklar da..Evdeki hanım başlar söylemeye,''Neyleyim köşkü neyleyim sarayı için de salınan yar olmayınca''..


Annesi'nin evine gider,ama anne kızına;''Açmısın? açıktamısın a kızım?..''O'' erkektir elinin kiridir,döner dolaşır kürkçü dükkanına gelir geri döner'' diye eften püften tesellilerde bulunur..Kızını o zengin adama verdiği gibi geriye alamaz ..O nun için önemli olan para dır sadece..Anne napsın artık dul kızını üstünü de kapatır sürekli konu'nun baba duymasın diye..


Fakir çocuk ise Ailesi nin baskısıyla sürekli çalışır,''Ev al, araba al, aman çok para kazan yok sa hiç kimse sana kız vermez'' diye baskılar devam eder..Bu çark böyle devam eder ve,evlilik düşüncesi azalır gençler de..Erkekler artık evlilige karşılar..Sorumluluk almak zor geliyo..Evdeki en büyük sorun para çünki..


Ben ce zengin koca aramak yerine,herşeyin hayırlısını dileyin..Sizi özenerek nasıl büyütüyse anneniz,,erkek çocukları da aileler için çok değerlidir..Ben annem den hiç duymadım benim hakkında yada kız kardeşlerimin hakkında büyük isteklerde bulunduğunu,hep hayırlısını iyisini çalışkan efendi dürüst olan kısmetler için dua etmiştir..Hİç bir zaman duymadımki,evi olsun arabası olsun,diye dileklerde bulunduğunu..

Kız ,erkek ayrımı yıllardır devam ediyor aslında,Kız çocuklarına, zengin bir koca ya gideceği ümüdiyle genelde ev yada araba pek alınmaz..Ama erkek çocuklarına bir ev bir araba alınır,delikanlı çok şanslı ise bunu kendisi yapar,ama bazen baba parası yemek daha iyi oluyo. .Ama Fakir olan genç, ev alamaz,araba alamaz,Evlenmeye de hakkı yoktur..


Her zaman kız çocukları rahat ettirilmek ister..erkek çocuğu ise ezilir çoğu zaman evlenmeye fırsat bulamaz..Aİle dertlerin den yokluk ve fakirlik ten evlenmeye artık hefesi kalmaz..


Zengin adam zaten gezmeden tozma dan, eğlenmekten,vakit bulamaz evlenmeye..Zaten kendi eğlence ortamından da evlenmek istemez..Onlar eğlenilecek kızdır çünkü..Zengin ve genelde eğlence düşkünü olan erkekler,Evlenilecek kız ararlar..Gözü kapalı görmemiş geçirmemiş,güneş görmemeiş, el işi ve iyi yemek yapan,ağzı var ama dili olmayan bir kız arar kendilerini..Fakir erkek ise zavallım artık evlilik hayal, bile kuramaz..

Ne evi vardır nede arabası nede bankada tomarla parası..işte bazı gözü yüksekte hanımlar da ,hala evde kalmış durumdalar,zengin koca bulacam hayaliyle.. Tabikide delikli boncuk yolda kalmaz elbet size de cebi kabarık zengin.ama yaşlı ahı vahı geçmiş bir babalık çıkacaktır ..


İşte böyle bende kendi pencerem den gördüğüm bazı tespitlerimi yazdım..Bu arada hastayım,İstanbul'un deli esen rüzgarı beni ve çocuklarımı fena çarptı..Aman siz de kendinize dikkat edin Allaha emanet olun sevgili blogger dostları..

5 yorum:

SiL BaştaN dedi ki...

Ama, ama, ama ben zengin istemedim ki. Yaşımda geçti. Evde de kaldım. Üzüm çöplü idi, armutta saplı idi. Ben ne yapsaydım. En iyilerini seçmem lazım..
sevgili siyah kelebek kocamanından öpüyorum seni...

Adsız dedi ki...

guzel bır konuya degınmıssın şeker :) benım bu tarzda sorunum olmadı.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

SİL BAŞTAN; herşeyin hayırlısını istemek lazım..senin gibi tatlı bir hanım umuyorumki layığını bulacaktır..Laf ola torba dola çiztirtiyoz işte bişeyler..Sen üstüne alınma bende seni kocaman öpüyorummm :)

DOLUNAY; Benimde olmadı böyle bir sorunum belki de ondan bu kadar kolay yazabildim..Ama bu yazdığım yazıda bir kısım insanlardan bahsedildi..Herkez aynı deil tabikide sevgiler canım:)

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

SİL BAŞTAN; herşeyin hayırlısını istemek lazım..senin gibi tatlı bir hanım umuyorumki layığını bulacaktır..Laf ola torba dola çiztirtiyoz işte bişeyler..Sen üstüne alınma bende seni kocaman öpüyorummm :)

DOLUNAY; Benimde olmadı böyle bir sorunum belki de ondan bu kadar kolay yazabildim..Ama bu yazdığım yazıda bir kısım insanlardan bahsedildi..Herkez aynı deil tabikide sevgiler canım:)

http.belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba blogunuzu tamamen tesaduf rastladım evet sanal olsada blogarkadaşlarımız çok ıyıler çok guzeldostluklar kuruyoruz sevgıler