her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



27.07.2009

KENDİNE HAS BİR KOKU


Hayatta ki hemen hemen herşeyin kendine has,kendine özgü kokusu vardır..her çiçeğin,her evin,her,yemeğin,her vücudun..Her meyve nin her sebze nin,kokuları farklıdır..
Bazı yer,ve mekanların hatta şehir,ülke ve semtlerin bile kendine has bir kokusu vardır..


Cumartesi akşamı yürüdüm o cadde de.. Doya doya çektim içime o has kokuyu..Hep hayal ettiğim ama hiç gidemediğim ama neresi olduğunu bilmediğim, bir ülkedeymiş gibiydim..Kalabalık insanlar geçiyordu ardım sıra..Değişik simalar,farklı,giyimler,Farklı bakışlar,Yabancı insanlar..


Mephisto'da çalan hafif bir caz şarkısı na karıştı parfüm kokuları..Yürürken kapadım gözlerimi..Bıraktım kendimi kollarım güçsüz kaldı..Ayaklarım yoktu sanki uçuyordum adeta..Gözlerimi araladım..Cadde deki sıralanmış ışıl ışıl yanan lale motifli ışıklara baktım..Hiç farkın da olmadan Çiçek pasajın dan geçerken buldum kendimi..



Fasıl sesleri geldi kulağıma..Fasıl seslerine karışmış,Balık pazarında'ki kokoreç ve midye tava kokuları geldi burnuma..
Huzura karışmış çılgınlık duyguları..Yeni den aşk sancıları..Bin bir çeşit duygu patlaması yaşatıyor bana o yer..Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği yer di orası..Canım sıkıldıysa o gün, iş çıkışı bindiğim otobüs ten, evime en yakın durak ta değilde, sırf o kokuları duyup biraz huzura ermek için Taksim durağın da inerdim..


Yürürdüm İstiklal caddesi'ni boylu boyunca.. Yıllar geçti ama İstiklal'in kokusu hiç değişmedi..Yİne o mistik hava, Yİne o kendisine has ve özel kokusu İstiklal'in..Hiç bir mekana ve yere değişmem İstiklal caddesi ni..
Bana huzur veren bir yanı var..Beni bana sığdırmayan,10 yaş daha gençleşme'me neden olan, hatıralarımı canlandıran,hayallerimi anımsatan..Doğup büyüdüğüm,bekarlık yıllarım da eski aşklarımla ele ele dolaştığım ,eşimin bana evlenme teklifi ettiği yer ..Kendi ne has ve değişmeyen kokusuyla işte orası İstiklal caddesi, Beyoğlu..

3 yorum:

Nurgül dedi ki...

Siyah kelebek yeni sayfa şeklin hayırlı olsun. Ya nerden buluyorsunuz bu formatları. Sabahtan beri altüst ettim başaramadım bana yardımcı olurmusun?

Adsız dedi ki...

ahhhh ne özledim o kokuyu benim yerime bir daha git ve birdaha çek cierlerine olurmu?:(

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

SÖZ VERİYORUM BİRDAHA GİDERSEM MUTLAKA SENİN İÇİNDE İÇİME ÇEKECEĞİM İSTİKLALİN KOKUSU CİĞERLEME