her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



19.06.2009

bir günde yaşanan bir ömür.


Siyah küçük ama çok güzel bir kelebek ti o,siyah kelebekti. ömrü'nün sadece bir gün olduğunu bilmiyordu.gözlerini açtı, koskaca yemyeşil ağaçlar ve çiçeklerle dolu güzel bir orman vardı .inanamadı. nekadar'da güzeldi orman, yaşamak ne kadar'da güzeldi.

içi sevinçle doldu, neşeyle doldu küçüçük yüreği. siyah kanatları'nın üstünde beyaz benekleri'de vardı. o benekler siyah kelebe'ğe daha da bir güzellik katmıştı. uçmak istedi her güzel çiçege konmak, ve kokuları içine çekmek. tüm güzellikleri yaşamak istedi. sanki hiç ölmeyecek gibi.nasıl sığdıracaktı istediği herşeyi bir günlük ömrüne.siyah kelebek bir günlük bir ömrü olduğu'nu bilmiyordu ki...

eğer bilseydi belki bu kadar neşeli bu kadar sevinçli yaşama bağlı herşeyi seven bir kelebek olmayacak,üzgün solgun ölümünü bekler olcaktı.
uçtu...uçtu...beyaz benekli siyah kanatları'nı neşeyle çıptı.neşe saçacaktı her yere o güzel dansı'nı her bir varlık görecekti. ona eşlik edecekti.
bir nehir kenarında durdu. siyah kelebek. etrafta o kadar güzel çiçek vardı ki karar vemek çok zordu. hangisi ne konsaydı? hangisi daha güzel kokardı? yeşillikleri arasında yalnız başına.güzelmi güzel, canlımı canlı. bir kırmızı gül gördü. aşık oldu ona siyah kelebek.

koklamak istedi konmak istedi kırmızı yapraklarına,uçtu hemen yanına kırmızı gülün, etrafında bir iki tur attı.'' ne'kadar güzelsin dedi uzaktan bakarak. kırmızı gül onu taa uzaktan görmüştü zaten. ama kırmızı gül biliyordu ki kelebeklerin bir günlük ömrü olur.

''sakın'' dedi kırmızı gül siyah kelebe'ge ''sakın yanıma yaklaşma, benden uzak dur''dedi
'' sakın bana konma''
'' ama neden ? diye sordu siyah kelebek. ''çok güzelsin çok renklisin, çok canlısın senin kadar güzelini hiç görmedim izin ver konayım ve seni koklayım'' dedi

kırmızı gül.'' sakın yaklaşma bana seni hiç sevmedim. çok siyah ve'de çirkinsin.git başka çiçeklere kon benden uzak dur. bir daha'da sakın gelme'' dedi ve siyah kelebe ği yanında uzaklaştırdı.
siyah kelebek çok üzülümüştü o kırmızı gül kadar güzelini hiç görmemişti. ve kırmızı gül'ün onu beğenmemesine çok içerlemişti. onu sevmişti ve aşık olmuştu.

uzaktan siyah kelebeğin üzüldüğünü gören ama ne olup bittigini de pek anlayamayan bir demet papatya yeşilliklerin arsından öylece izliyordu. siyah kelebeğin yanına gelmesini kendisini görmesini sağlamak için şarkılar söylemeye başladı .ve az ilerde ki siyah keleğin ilgisini çekmişti.
siyah kelebek;papatya'nın yanına yaklaştı. ve papatyanın şarkılarını dilnledi. çok neşeliydi. papatya bembeyaz yaprakları vardı. oratasında güneş kadar sapsarı. sımsıcak bakışları vardı. kırmıza güle hiç benzemiyordu. çok neşeli ve sevencendi. papatya;'' gel benim yapraklarıma konabilirsin sana şarkılar söyler en güzel aşk hikayelerini anlatırım'' dedi ama siyah kelebeğin aklı hala kırmızı güldeydi onu aklın dan çıkaramamıştı. siyah kelebek patayanın güzel yaprakları'na kondu. ve papatya ona aşk hikayeleri anlatıı ve en güzel en neşeli şarkılarını ona söyledi. ama ne yaptıysa siyah kelebe'ği mutlu edemedi. ve sonun ,da sordu siyah kelebe'ğe

'' neyin var senin? niye durgun ve mutsuzsun.? senin mutlu olman lazım. siyah kelebek anlattı herşeyi. papatya ya kırmıza güle aşkını anlattı.
ve sordu papatya ya...'' neden beni istemediki? beni çok çirkin buldu,yanından uzaklaştırdı. ben gerçekten çok mu çirkinim?
''onu koklamak onun kırmızı yapraklarına sarılmak istedim.'' diyerek dert yandı papatya ya. papatya da çok aşık olmuştu siyah kelebege çok masum ve güzeldi. onunu bu kadar üzülmesine katlanamazdı. siyah kelbeğin mutlu olmasını istiyordu papatya.

vazla vakit kalmamıştı. bir kaç saat sonra ölecekti siyah kelebek.kırmızı gül ve papatya çok iyi biliyordu ki kelebek lerin bir günlük ömrü olurdu.
papatya aldı siyah kelegi karşısına ve anlatmaya başladı.
'' kırmızı gül çok güzeldir yeşilliklerin arasında ondan daha güzel bir çiçek yoktur. ama dkenleri vardır. kırmıza güle dokuna na dikenleri batar. dokuna nın canı nı yakar kanatır acıtır dikenleri, kırmızı gül'ün
siz kelebeklerin bir günlük ömrü vardır. ve kırmız gül de bunu biliyordu ve senin doğar doğmaz onun dikenlerine dokunarak hayatı, güzellikleri yaşamdan, ölmene razı olmadı. çünkü sen... o kırmıza güle konsaydın dikenleri senin kanadını yırtacak,kanataca tı ve sen daha ömrü'nün ilk saatlerin de hayatı yaşamadan ölmüş olcaktın. senin bir gününü güzel, neşeli, sevinçli yaşamanı istedi.

ama bende ne yaptıysam seni mutlu edemedim. evet bende sana çok aşık oldum seni mutlu etmeye çalıştıysam olmadı.
şimdi fazla vaktin kalmadı bir kaç dakika sonra öleceksin. hadi git kırmızı gülüne kon ve son nefesini onun kollarında ver'' dedi.
siyah kelebek duyduklarına inanamadı. göz yaşları içinde papatya ya ona yaptığı herşey için teşşekkür etti son defa beyaz yaprakarına kondu ve papatya yı öptü. ve uçup gitti. kırmızı gülün yanına vardığında kırmızı gül çoktan kendini içine kapatmıştı. kırmızı yaprakları içe dönmüş ve rengi solmaya yüz tutmuştu.

siyah kelebek çok sevdiği ilk görüşte aşık olduğu kırmızı gülü ne konmuş onu koklamış ve sarılmıştı. siyah kelebek, bir acı hissetti ince ve zarif kanadında., . acı hisettiği yöne doğru baktı ve çok sevdiği kırmızı gülün dikenleri batmıştı kanatlarına. kanadı yırtılmış ve kanıyordu.
artık o 'da biliyordu'ki, kelebeklerin bir gün lük ömrü olur. kendi ömrüde bir günlük tü. ve sevdiği'nin dikeniyle ölecek olması son dakikalarında mutlu etmişti siyah kelebe ği. son kez öptü kırmızı gülünü son kez kokladı ve kanatları iki yana düştü. göz yaşları kırmızı gülün yapraklarını . ıslattı. ve siyah kelebek artık ölmüştü ....BİTTİ

not :okumuş olduğunuz hikaye kendi tarafımdan kurgulanmıştır. ve alıntı değildir

Hiç yorum yok: