her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



24.06.2009

ROLLER DEĞİŞTİ



Bu aralar çok blog gezdim hep birbirine benzeyen bloglar gördüm sıcaktanmıdır nedir her nereye baksam kadın nasıl olmalı, erkek nasıl olmalı, kadın erkekten ne bekler, erkek kadından ne bekler, iyi hadi bende modaya uyayım bende bişiyler yazayım dedim.kadın kadın gibi olmalı,erkekte erkek gibi olmalı diyerek klişe bir söz le atıvereyim kendimi :)
ama malesef yediğimizdenmidir içtiğimizdenmidir nedir bilemedim hormonlarmı değişiyo artık ne kadın kadın gibi nede erkek erkek gibi. erkeklerin biraz kadınlık hormonları agır gelmeye başladı kadınlarda da erkeklik hormonları üremeye başladı.
erkekler daha naif kadınlarda maçolaşmaya başladı. eskiden erkekler aşkım bitanem hayatım gibi sözlerde bulunmazlardı. ama şimdi bakıyorumda nerdeyse
kanatlanıp uçacaklar. cik cik sesleri yayıyolar etrafa. kadınlarda asarım keserim hele bana bir kilo almışsın desinde bak ben onun kafasında vazo kırmıyormuyum havasına girdiler.

erkeler daha derli toplu sakallar bıyıklar artık daha moda ya uyumlu saçlar jöleli, kulaklar küpeli. daha dar pantolon giymeye başaladılar mesela.
kadınlar ise artık topuklu ayakkabı bile giyemiyorlar. saçlar daha kısa kesim daha bol salaş kıyafetler.

erkek tarzı kol saatleri. yüzlerini daha sert gösteren makyaj tarzları özellikle göz makyajı daha ağır koyu göz kalemleriyle sert bakışlar elde etmeye başladılar.
artık erkek etrafta kendine göre bir kız bulmak için helak olmuş durumda. kızlarda yanında erkek olmasın istiyo

artık erkek daha çok yuva kurma derli toplu bir hayat kurmak isterken. bayanlar evliliken kaçıp daha özgür hayatları tercih eder oldular. hatta ve hatta tek gecelik aşk haberleri bile bayanlardan geliyo.

artık daha çok aldatan kadın oldu. ağlayan da erkek.:) artık kadınlar heryerde kendini teşhir etme durumunda. cinsel ağırlıklı konular en çok hanım yazarlardan geliyo. ve hiç çekinmeden. cesurca ifadelerde bulunuyorlar. takdir etmekmi lazım yoksa düşünmekmi? ''vay be erkek gibi kadın'' dendikçe kadınlar dahada coşmaya başladı. ama bence ne olursa olsun erkek yanında böyle maço tarzı bir kadın. asla ve asla istemez. kendini heryerde teşhir eden bir kadın hiç erkek tarafından kabul görmez. bir erkek bir bayana bir söz ederken bin defa düşünür oldu.ama kadın pat diye her ağzına gelen lafı eder oldu. erkekler siğara ve alkolden uzak durmaya başlarken kadın daha çok alkol ve siğara bağımlısı oldu.

her ne yana baksanız bir birine benzeyen hanımlar. aynı tarzlar. aynı üslüplar. naziklik artık beylerin tarzı oldu.
erkeklerin bayanlara kulandığı nazik hitaplar. begenilmez sevilmez oldu. hatta nerdeyse beylerin verdiği çiçekler o anda çöpe gider oldu. galiba erkeklere hak vermek lazım. yuvayı diş kuş yapamıyo artık.
bence bu geçici bir moda sadece. üzüm üzüme baka baka kararır misali her kadın birbirini taklit eder oldu.

bu herkonuda böyle ama kadın gibi olayım derken tamamen zivanadan çıkıyoruz. kadın erkegi kıskanmaz kadın kadın kıskanır her zaman. falanca hanım şunu yapmış ay bende yapayım. o şunu almış hemen bende gideyim alayım. o şuraya gitmiş bende eksik kalmayım. hemen gideyim.artık kadınların kendine özgü tavırları kalmadı. ne erkek bir kadının peşinden koşar oldu neden bir kadın erkeğin peşinden artık kadın kadının peşinden koşuyo bir birini geçme daha marjinal daha enterresan olma yolundalar.

erkek herzaman anaç tavırlar bekler kadından . ve tanrı kadını yarattı sözü boşuna söylenmedi. aslında erkek seksi kadın'da pek sevmez kadınlar seksi olma çabasına girdikleri için de erkek sadece bundan faydalanır. erkek yanında süper seksi bir hanımda taşımak istemez. bakımsız erkek tipli moço tarzı bir kadında taşımak istemez. hem seksi olsun hemde maço olsun bu hiç olmaz. ama malesef. özenti, ve marjinal olmak moda oldu her nekadar bunuda başarmaya çalışsalarda. eninde sonunda kadın yine kadın gibi olmak zorunda dır. kadın gibi olmak hiçte zor değildir. sadece iç sesimizi dinleyelim dış seslere kulak tıkayalım kadın kendine özgü en özel yaratılmış bir varlıktır. bunu ayaklar altına almayalım. özgün davranışlarımıza dönelim. erkelerin bizi kendi halimize bırakmalarına izin vermeyelim ama onların dikkatini çekmenin yoluda marjinal olmak yada maço takılmak değildir.

sonra kocam beni aldattı, sevgilim beni aldattı diyip her hatayıda erkekte bulmayalım
bu benim kendi özgün düşüncemdir. ve bir bayan olarak kendime ve tüm bayanlara yaptığım bir öz eleştiridir. sevgiyle kalın efenim :=)

1 yorum:

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

çok teşekkür ederim maydonoz saol varol:=)