her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



2.06.2009

KÜÇÜK TEBESSÜMLER

KÜÇÜK TEBESSÜM

Geçen haftaların birinde, annem evinde biraz temizlik ve eşyaların yerlerini değiştirmek için bizi yardım etmek amacıyla evlerine çağırdı
hafta sonuydu cumartesi günü eşim ve çocuklarım hep birlikte hazırlandık bindik bir otobüse gittik annemlerin evine vardık nihayet.o gün bayagı bir yorulduk eşimde, bendei annemde, erkek kardeşimde. evin düzenlenmesi her şeyin sanki daha önceden biliyormuşuz gibi yerli yerine oturması bizi çok uğraştırmaması yorgunluğumuzu almıştı sanki.

Annemin o lezzetli yemekleri ve demledigi o sıcak ve demli çayda bal gibi gelmişti bir koyu sohbete girdik hiç farkına varmadan bundan 3 yada 5 yıl önce yaşadığımız bazı olumsuz olayları şimdi gülerek hatta kahkaha atarak anlatığımızı fakettim annem anlatıyo biz yerlerde sürünüyoruz gülmekten
ben anlatıyorum ev hali nereye kaçacağını şaşırıyo gülmekten :=)) o zamanlardan kalma biraz hüzünlü ama şimdi bize komik gelen bazı davranışlarımız olmuş fevri çıkışlarımızda ne kadar komik olduğumuzu anlatırken ne kadarda güldük insanın zamanında yaşadığı kötü olayları zaman geçtikten sonra böyle tebessümle anması hatta gülmesi keşke olmasaydı ama belkide şimdiki gülme nedenimiz o günleri anmak olacakmış ne enterasan.

bazı yaşadığımız kötü olumsuz olaylarda mutlaka ve mutlaka bizi temessüm etirecek bir anektod vardır.düşünsenize sevdiğiniz biri ölüyo ve siz onun cenazesine gittiniz herkez ağlıyo herkezde bir hüzün bir dram yaşanıyo ama orda o anda o nu gülümseyek anmakta var geçmişte güzel ve komik yaşanmış bir anınız mutlaka vardır.o anınızı o an aklınıza getirin ve onu tebessümle anımsayın o biryerlerden sizi farkedecek kendisi için aglayanları deilde biraz tebessüm etmiş birini görmesi onu biraz olsun içinde bulunduğu o hüzün dolu atmosferden burada neler oluyo telaşından kurtaracaktır. bu benim düşüncen tabiki katılmayanlar da olablir :)) nerde olursanız olun ama gülümsemeyi asla unutmayın gülmek yaşam kaynagıdır su gibidir her zaman gülümsemenize neden kıyıda köşede bişeyler kalmıştır.yaşadığınız en olumsuz olayda bile sizi tebessüm ettirecek bir küçük toz taneciği.aramayı sakın ihmal etmeyin.bu gece güzel geçti ama ah keşke şu olmasaydı diye kötü bişeyler ararız ya her iyi şeyin altında. birazda kötü olaylardan tebessüm çıkaralım ne dersiniz. şimdilik bukadar hoşçakalın.::=))

Hiç yorum yok: