her yere izler bırakan Baktığı her göz'de hayâl olan. Kalemi kanatlarıyla tutan,Çırpınışını yazılara yansıtan bir Siyah kelebeğim.Hepinizi beklerim.Hoşgeldiniz Efendim.!



17.07.2009

KUŞ,BALIK,KISMET VE KAHVE FALI


Şu yaşınıza kadar hiç kahve falı baktırmayan varmı aranızda ? yok değilmi..Hemen hemen herkez dini ,dili,mezhebi,yaşam şartları 'n olursa olsun mutlaka bir kez bile olsa kahve falı baktırmıştır..Hiç merakı olmayan,inanmayan ve baktırmayanda vardır mutlaka..

Bende daha 14 yaşında iken kahve falı bakmaya başladım..Evimize gelen misafirler annemin çok iyi fal baktığını söylerdi, ne söylese çıkıyormuş..Bende annemden el aldım :P hadi öyle derler ya '' el aldım''
Ama valla dalga geçmiyorum,gerçekten annemin bana bakmam için kahve fincanı nı uzattığı zamandan bu zamana kadar çok iyi baktığımı söylerler.. Daha bekarlık yıllarımda, bir sürü arkadaşıma kahve falı bakmışımdır.. Gözleri pörtlerdi dinlerken ne merak nasıl heyecanla dinlerdiler fallarını.. Arlarında bazen not tutanar çıkardı..Hay allah nasılda ciddiye alırlardı..

Çok meraklısı vardır şu kahve falı nın dışarda bir arkadaş ortamıda bakardım bazen ve daha 2 gün geçmeden yeniden fal bakmamı isterlerdi..

Hatta eve kadar gelen para teklif edenler bile oldu kahve falı bakmam için, ama haydan gelen huya gider haram para olduğu için böyle bir şeye kalkışmadım..Bir kere baktığım kişi daha 1 hafta geçmeden tekrar bakmamı istiyordu,Arkadaşlar arasında baktığım için hani çokta rahatsız etmiyordu beni..

Ama daha sonra sıkılmaya başladım..Sanki bir medyummuşum gibi bir ilgi, bir ilgi anlatamam..Hafta sonu aniden habersiz misafirler geliyordu..Artık iyi niyetim su istial olmaya başladı..Annemin de baskısıyla yavaş yavaş uzaklaştırdım kendimden şu fal meraklılarından..Ben kendi falıma hiç bakamadım herkezin falından bişyerler çıkardım'da hiç bir zaman kendi falıma bakamadım..Baksamda hiç birşey anlamadım..

Ben hiç bir zaman çok fazla inanmadım ,ve hiç bir zaman fal meraklısı olmadım..Ama fala bakan birisini görürsemde hani arkadaş ortamında hayır demem ..Baktırırım,çok hefesli meraklı olmasamda ''bakarım'' diyen kişiy fal baktırırım.. Ama ben artık bakamıyorum uzun yıllar oldu kahve fincanını elime almıyorum..çok eski arkadaşlarım hala ısrar ederler, ama onun'da bir sihri var, o sihir kaçınca bakamıyosun.. şimdi aranızdan banada iki yalan at, diyen çıkablir ama valla billa anlamıyom kardeş uzun yıllar oldu artık bakamıyorum..
Belki birgün yine öyle bir ilham gelir ve eskisi gibi bakabilirim kimbilir.. Fala inanmayın falsızda kalmayın efenim mutlu günler :=)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

can sıkıntısına birebir bişeydir:)
ne zaman bizim kızlarla canımız sıkılsa gideriz baktırmaya.
inanmamak lazım ama iyi oluyor bazen insanın kafasındakileri boşaltmaya ve yalanda olsa birazcık umuda ihtiyacı olabiliyor bazen:)

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

aysunn: çok haklısın insanların hayatta bir şeylere tutunması umut oluyo yaşama sevinci oluyo..Ama çokta takılmadan falda çıkan kötü şeylerede çok inanmadan baktırmak bencede sakıncalı değil sevgiler :)